Előzmény: Varga László, 2019-11-30 19:47:31 [44438]
hostya | 3097
2019-11-30 20:03:15
[44439]
Miről is szól ez a hozzászólás..?
Elolvastam, megnéztem a képeket, (háromszor) de nem jöttem rá...
Előzmény: Varga László, 2019-11-30 19:47:31 [44438]
Varga László | 1226
2019-11-30 19:47:31
[44438]
Nem adta ki! Sejtitek milyen vékony? bábom egy gyufáskatulya volt.Jobban ki kellett volna óráznom. ahogy elhaladt a kés deformálódott a doboz . Most várhatok 2 hónapot hogy kifogyjon a feleségem haj trutyija.
Volt itt a Glaxbox vagy ki a fene, az tette mindig a hülyét. Te ezt ugye csak eljátszod? Vettél egy köszörült felületű féktárcsát. Nemhogy összetennéd a két kezed, mert ez nem általános, általában csak esztergálva vannak. Amint megmérted, vastagságban nem tudsz eltérést mutatni a kerületen sehol. Szerintem a köszörülés nem rontott az ütésén. De már úgy gondolom ez rég fent van a kocsin te csak szórakoztatod magad a hozzászólásokon. Az üveg pedig folyik, és általában a gravitáció győz.
Ha most bemészu az üvegeshez és kérsz egy darab 4-es üveget, szerinted az mennyire nem sík ?
Nem tudom, de anniyra régen voltak már azok a szar ablaküvegek, amibe belenézve az ördög néz vissza rád, manapság már nagyon jó a minőségük, úgy rémlik.
Azt nem gondoltam volna, hogy neked úsztatott üveged van. A különlegesen sík felületet úgy érik el, hogy az üveget olvasztott ónon úsztatják. Biztos nem olcsó. A tárolása sem lehet egyszerű, hogy "el ne folyjon".
Talán mégis csak lángész kell ide (meg magas IQ is) mert a földről felvett üveglap az ügye mióta nevezhető sík etalonnak? Meg az órát is hogyan fogod rögzíteni...vagy van üvegmágnesed? Bízzál meg a gyártóban, és hagyd a fenébe a méricskélést, mert úgy is csak a saját hibádat fogod mérni. Bocs a zárójeles megjegyzésért de a múltkoriak miatt volt
Az ütést is meg lehet nézni órázni, egy vastag üveglapra helyezem a tárcsát, azon forgatni is lehet és az órán meg látom mi a helyzet, vagy akár egy hintaszerűen megnövelt pontosságú óraszerkezettl mikronra is megmondom, hogy mi van, nem kell ehhez lángész.
elektron | 15859
2019-11-28 18:51:13
[44429]
Van egy jó hírem, a vastagságban a 0.01 mm pontosságú digitális tolómérő nem mutat ki 0.01 különbséget sem, lenullázva egy adott helyen a műszert, máshol is 0.00 értéket mutat, szép munka.
No, most akkor megnézem már a rossz tárcsánál mi is a helyzet e tekintetben.
elektron | 15859
2019-11-28 18:46:14
[44428]
Mondjuk ezt tolómérő nélkül is meg lehet csinálni, ha beállítok egy menetes szárat önmagába görbítve, ráhúzom a cuccra, majd ott rögzítem, aztán ezzel a hézaggal pediglen megnézem máshol is, hogy rámegy e, avagy rá se, illetve löttyen rajta egy millimétert.
Azért ez az új tárcsa csak szebben néz ki, mint amit szabályozni akartam volna.
Majd egy órázást megjátszok azért vele, mennyire jó is ez.
zoller | 31
2019-11-25 21:02:51
[44423]
Nagyjából én is ilyesmire emlékszem, bár régen volt. A bulgár C11MT engedett annyit a kereszt szánon, hogy simán egy balos furatkéssel megoldotta a hátulját. A többi ugyan az.
féktárcsa szabályozás Már tegnap megtaláltam erősen gondolkodtam is hogy belinkelem . Itt végig látható a folyamat . Szerintem ez a jó . De biztosan van más módszer is nem is akarnám vitatni .
Az egy befogás a titka a jó féktárcsa szabályozásnak.
Amikor még megvolt a nyüves mondeóm, rendszeres volt a probléma. A szaki, akihez hordtam, úgy csinálta, hogy megfogta tokmánnyal, majd kiórázta a felfekvő síkot. Aztán leszedte a két oldalát, meg az agyra fekvő részt is. Nem is volt velük baj. Csak arra nem emlékszem, hogy fordított pofásba fogta-e, vagy a normál pofákkal a középső felfekvő furatban. De hozzáfért egy befogásból mind a három síkhoz.
Nekem csak az a bajom a megfogással hogy nagyon kint vannak a pofák . Valahogy így fognám be . Egy befogásból esztergálva . A közepét is fel szokták simítani , én így tudom , láttam . Biztos jól írtad de nem úgy csináljuk , de nem ütött még egy sem .
Jobb lett volna, ha ezt a fényképet fel sem teszed. Féktárcsát nem tokmányban szabályoznak, hanem kell neki egy felfogató agy. Hasonló, mint az autó féltengely végén. A belső felületére kell neki felfeküdnie, hogy jól szaladjon. Azután két késsel egyszerre szokták feloldalazni mindkét felületet. Akkor hibátlan és használható lesz.
Tokmányban nem lehet normálisan kiórázni, ha megfordítod még több hibát viszel bele. Persze tökmindegy, mert bele se férne a gépedbe.
Ja, még nem mutattam meg a többi vasamat nagy hangáromban mik vannak.
Csak belepróbáltam, hogy belefér e ?
Amúgy meg ez nem fog pörögni, csak egész lassan forgatom legfeljebb és felé helyezett köszörővel simogatom pl. tehát azt ki fogja bírni, ha netán addig eljutok a következő évezredben.
Csak pozitív elhelyezkedési szöggel. 22mm élhossz, p30 minőség, 0.4mm rádiusz, forgácstörő nélkül. Szénacélhoz való, esztergálásra acélban forgácstörő nélküli kivitelt csak simító megmunkálásra tudok elképzelni, de akkor a 22mm fővágóélhossz luxus és a P30 minőség miatt is nagyon kopik. Inkább maró lapka lesz ez, finommegmunkáláshoz.