Na működik!csak csinálni kell,persze reggel kezdtem 8kor és 11re lett kész! Itt egy kép a délutáni fogyasztásról. Az előző állás az első képen látszik.
Semmi problémád nem lesz belőle, feltéve, hogy te jelented be és nem a leolvasó/ellenőr, stb. veszi észre. Tavaly én is hasonlóképpen jártam, kölyök vizslám lerágta a plombazsinórokat, plombástól. Felhívtam az eon-t és amikor kijöttek, lefotózták és cserélték a plombákat mindenhol. Mázli kutyám miatt persze elláttam egy nyitható ajtóval az egész hensel mérőszekrényt.
Egy számomra "érdekes" jelenség, amire nem tudom a magyarázatot. Samsung 59"-os tíz év körüli plazma TV. Ő lenne az...
A "jelenség" amit a TV produkál: Egy lakásban áthelyezés -egyik szobából a másikba- után... Bekapcsoláskor a Smart logó még pozícióhelyesen jelenik meg, viszont utána... Minden "megfordul", a feje tetejére áll a képernyőn. Amúgy, a készülék minden funkciója működik hibátlanul, csak hát valamiért...feje tetejére áll a világ. Így meg ugye...elég macerás TV-t nézni.
Találkozott már valaki hasonló "jelenséggel"? A "vidd vissza a régi helyére és jó lesz", vagy a "ne nézz TV-t" meg a "szereld a talpát a tetejére"...nem opció.
ANTAL GÁBOR | 4682
2022-08-12 12:54:17
[49082]
Hasonlóan jártam én is . Nekem még a régebbi fajta plombazsinór volt ami szépen elkorrodált . Jeleztem a leolvasónak , kértem segítséget vizsgázott szakdolgozótól . Az óraszekrény ( Émász által eőírt) átlátszó ajtaja a napsütéstől bemattult ( A leolvasáskor vízzel kell ecsetelni hogy a fénykép jó legyen ) Azután tavaly egy kazáncseréhez kellett egy EPH és megbíztam egy céget . Gyenge 160 ezerért megcsinálták az EPH-t hoztak egy új doboztetőt és kicserélték a plombát ( most olyan mint a tied). Akkor kezdhetek reszketni....
Én egy tájékoztatási kötelezettségnek eleget tévő E levél küldés mellett döntenék, fotók csatolásával, megemlítve, hogy ez már egy előbbi időpontban is megtörtént és hogy a hiányosság pótlására azóta intézkedés nem történt. Ugyanezt a tartalmat elküldeném a szolgáltatónak ajánlott levélben is és megőrizném egy fénymásolatát.
Hát kérem, ez egy néhai viccben szereplővel iker eset. Amikor a szocializmus építménye összedől, a cement meg azzal védekezik, hogy: Én kérem ott sem voltam. Az UV sugárzás egy ismert károkozó, ami ellen védekezni kell és lehet.
Az "1" nagy "csoki " kéne hogy össze legyen kötve a beljebb lévő "2"picivel . Az "1" nél beljebb látszik egy kisebb luk is ott kéne lenni valami kiemelt csavarnak de ezt a típust még sose láttam ,a ganzost se mostanában .
Kell hát . Elvileg gyárilag benne van . De (mondom akkor úgy ) egyéb okok miatt ki lehet venni ,és én úgy látom nincs ott . sEGÍTSEM MÁR VALAKI , BASSZUS vAGY ELMEGYEK ÉS CINÁLOK KÉPET HOLNAPRA
Nem kell ! Jó neked a direkt mérés ! Segíthetne valaki egy képpel a kis nyomi hidalásokról ... Van ganzos 3f mérőm ,csak el kellene menni fényképezni ... Sose volt bekötve .
Igen ! De ! A két nagy csoki valóban így van , azok a mérő árambemenetei . A kettő közt van viszont a feszültség bemenet ,beljebb ,feljebb . Azokhoz tartozik egy gyári összekötő ,én azt nem látom a képen . Kivehető , az áramváltós üzem miatt .
Nem próbáltam még mert nincs sok idő a bekötésre. Meg kell szakítanom a bejövőt és átküldeni ezen a mérőn! Sejtésem szerint L1 L2 L3 a be és nulla be A kimenő mindig a mellette lévő, mit zárjak itt rövidre?
Tegnap láttam, amikor kinyitottam a mérőszekrény ajtóját, -mert egy újonnan beszerelt konnektort,+ egy kapcsolót akartam bekötni, és áramtalanítani kellett- hogy a (műanyag) plomba zsinórok egy része szakadt. Láthatóan a napfény UV sugárzást nem bírják ezek a plombazsinórok .. Látszólag a műa bevonat alatt valami fémsodrat van, de úgy tűnik az a fémsodrat is valami fém színű műanyag, mert az is elszakadt minden külső behatás nélkül.. (A ház, meg a mérőszekrény is 1981-ben készült) A mérő csere és a plombázás kb 3..4 éve volt.
Tavaly az éves leolvasáskor a leolvasó szakember szóvá tette a zsinór szakadást, (akkor még csak egy volt, most már több is van..) és azt mondta hogy jelenti a szolgáltatónak, de azt is mondta hogy én is jelezzem(!).. Én jeleztem telefonon+e-mailben is.. -Nem történt semmi, azóta se-.. Most jön újra a leolvasó, kíváncsi vagyok hogy észre veszi-e ő is a plombazsinórok állapotát.
Én nem szeretném ha ebből nekem bármilyen hátrányom keletkezne, mert én hozzá se nyúltam. Még az a jó hogy a 3f mérőn csak bomlik a plombazsinór, de még nem szakadt el.. (kép5)
Azt meg végképp nem értem, hogy a szolgáltató által megbízott vállalkozó miért olyan gagyi plombazsinórt használ, amit az uv tönkretesz néhány év alatt.. Arról már nem is beszélve, hogy a mérők alatt levő 40+ éves(ösze-visza furkált) "guman" táblákat miért nem cserélik egy-egy mérőcsere alkalmával, -hiszen az is a méretlen/vagyis a szolgáltató oldalán van- ha már le is plombázzák.?
Mit lehet ilyen esetben tennem, hogy jogszerűen igazolni tudjam a szolgáltató felé a tapasztalt hibát, és ne legyen hátrányom a gyatra plombazsinór miatt??
A sima négyezres módon bekötve szerintem Neked jó lesz . Az a "z" tekercsnek néz ki ,de nem tudom ,szerintem az ide nem kell . Az nagyobb gond hogy a feszültség hidak nincsenek meg ,úgy látom a képen . Nagyfogyasztó áramváltós mérője lehetett .
1-2-3 ez egy fázis . A 2 az a feszültségtekercs ,ott kéne lenni egy hídnak (rövidzár) az 1 es ponthoz . 1 kapocs fázis bemenő 3 pont a fázis elmenő . A másik két fázis értelemszerűen ugyanez . Áramváltós mérésre is alkalmas , azért a kettes pont külön kiveztve , akkor nincs híd , a kettes pontba megy csak a feszültség , és az áramváltó szekundere megy az 1-3 pontba , de gondolom erre nincs szükséged . A két közös az a nulla . A talán 14.15 azt nem tudom mi , kéne az a pár lap . Visszaforgás gátlós , ha nem helyes a fázissorrend nem mér ,elvileg . Emlékezetből ennyi ,amíg más nem ír .
Itt vettem anno pár éve ezt a villanyórát. Most előhalásztam mert, jó lesz almérőnek a műhelybe, tudni szeretném a gépek mennyit fogyasztanak külön. Ez egy iskra t31f-3. Találtam pároldalas leírást de nem tudtam egyértelműen megállapítani a bekötést. Persze ez az én hibám. Két képet csatolok.
Sziasztok!! Egy 3D-s marásban járatos cnc-t keresek aki tudna sgíteni. Készítek egy kis fröcsi szerszámot,de most megakadtam. Minden marást 2.5D-n megtudtam oldani egyedül egy rugó utánzatot kellene megoldani 3D-n VCarve Destkop psogit használok. Ez már tudja a 3D útmarást,de én nem értem,mivel eddeig nem is volt szükségem.(65 után nehezebben működik a szürke állomány) A gondom a fotókon mutatnám! A gömb maró mérete 0,6mm és "csak"0,8mm mélyre kellene marni a rugó imitáció mélységét! köszi előre is Üdv Gyuri
Csuhás | 6749
2022-08-05 19:25:30
[49057]
Hogy hívják azt a szerszámkúpot ahol a kúp egy 40-es meredekkúp de nem anyamenet van benne hanem egy menetes csapban végződik? Talán a deckel gépek használhattak ilyent régen.
jani300 | 12295
2022-08-05 13:14:19
[49056]
Az nem barmolás !!!!!!!! A tököm forrasztgatja , vegyen behúzótekercset ha nem tetszik . Követelőzött hogy gombbal induljon mert úgy akarja , hát akarja ..... Megállapítottam a hibát ,már bármelyik csicska megoldja Egyébként madzaggal kötöttem meg ,nem találom a kötözőt 10 ből 10 szer indul . Na rámerőszakolta a szarját nincs időn rá . Nem ingyen akarja ,azzal nincs gond , de nem tudok 100 fele szakadni ... Felhívtam ,elmondtam a tutit , vesz egy behúzótekercset ha akar , nem próbálkozom , egy kötözőt azért kap még Nem szeretem ha valamibe belekezdek és nem tud megoldódni . Ezen okból nem igen akartam ehhez sem hozzányúlni . Csak szakszerűen javítunk ,nincs alkatrész , ennyi . Neki szakadt ki egy első gömbfeje alul ,valami nyomi hondán . Annyira felidegesített hogy visszanyomtam emelővel és körbekalapáltam , haza tudott menni vele , durrogott hogy lassú vagyok ,hív autómentőt , hát akkor mindjárt kezdhette is volna avval . Ismeretlent el is hajtok , van bajom így is elég
Megvan a hiba . Az eredeti gond az volt hogy egyszerűen elrohadt a pozitív kefék kivezetése ami ment a behúzótekercsre , új szénkefék ,frankó . Dróttal próbáltam jó e, azt ugye mekinyomja az ember . Mivel most egyedül vagyok , vágtam egy darab sarus drótot (mosógépből ugye ! ) , mindjárt kiderült hogy csak akkor indít ha nyomom a behúzótekercsen a sarut .... Nagyon nem akart lejönni a csúszósaru ,lehet attól lett kontakt hibás . Teszek rá egy kötözőt feszüljön . Egyébként ennyire kivülről szétrohadt önindítót még nem is láttam ... Haver erőszakoskodott a szarjával azért nem találtam meg tegnap a hibát , a görcs aki akart még hozzányúlni is . No ,megvan a gond megnyugodtam Elnézést hogy nem idevaló témával zavarogtam .
Változik-e most az éves szaldós szerződések elszámolása? Van-e erre valami infó, végrehajtási utasítás? Magyarul, ha amit termelek és azt elfogyasztom az elszámolási évben, akkor csak az alapdíjat fizetem mint eddig?
jani300 | 12295
2022-08-05 10:14:47
[49052]
mitsunishi colt cv3
Ismeri valaki az önindító bekötését a gyújtáskapcsdolótól az önindítóig ? Nem megy az önindító . Direktben dróttal szépen forog . Gyújtáskapcsoló betét jó . Barna fekete szállra ad ki áramot indításnál , az önindítónál is barna fekete a vezeték ,de ott nincs már áram . Az érdekelne meg van é relézve ,mert van 15 db relé és rajzot nem találtam . Vezetéktörés csak nincs ..... Gombra akarja az ismerős erőszakkal kötni ,de én utálom a barmolást . De ha nagyon cseszeget behúzok egy plusz szálat ,gombra ... Indítózásnál indul az ac pumpa , nem szívesen adok ide oda ész nélkül áramokat . Hozzon rajzot
svejk | 33152
2022-08-04 17:00:00
[49051]
Ezekről kérdeztem volna.
Gyanítom ha most elkezdenék nagyobb, de még kvóta alatti óraállásokat bediktálni, aztán mondjuk leolvasnák novemberben képesek lennének visszafizetni a túlfizetés címén aztán onnantól meg mivel többet fogyasztok túllépem a kvótát. Persze ha biztos lehetnék benne hogy utána csak megint 2023 novemberében olvasnák játszhatnák a télivel is csökkentettet bediktálni majd a következő nyáron korrigálnám.
De hát tuti erre is kitalálnak valamit.
Bu...k ez mind...
Csak akkor mi az anyjukért éves kvótát hangoztatnak?
Húha, ezt elég nehéz lehet kibogozni, nem tudom mi történt.. Javítom: Online ügyintézéssel "könyebb" lesz az életed. Telefonos havi diktálásról váltottam, elsősorban azért mert a vezetékes készülékem nyomógombjai nem valós adatokat küldtek, nem győztem javítani... Regisztráció után intézheted a számlaügyeidet, figyelemmel kisérheted hol tartasz fogyasztásban, fel van tüntetve az éves leolvasás ideje, és ha kéred küldenek email értesítőt a diktálási időszakról is.
Online ügyintézéssel "könyebb" lesz az életed. Telefonos havi diktálásról váltottam, elsősorban azért mert a vezetékes készülékem nyomógombjai nem valós adatokat küldtek, nem győztem javítani... Regisztráció után intézheted a számlaügyeidet, figyelemmel kisérheted hol tartasz fogyasztásban, fel van tüntetve az éves leolvasás ideje, és ha kéred küldenek email értesítőt a diktálási időszakról is.
Most akkor a villanynál mégsem havi keret lesz hanem éves?
Éves szinten nem lépem túl, mert nyáron kevesebb a fogyasztásom télen több. Már vagy hat nyolc éve havonta diktálom a mérőállást. Most akkor kezdjek nyáron többet diktálni télen meg majd kevesebbet? Az a baj nem tudom mikor jönnek az éves leolvasát megcsinálni.
Tud valaki segíteni Simens Simatic S5 95U PLC programozásában, beüzemelésében, az enyém valamiért nem indul el. Van valakinek esetleg eladó Simens Simatic S5 95U PLC