De egy érdemi kérdés ... Van e jogosultsága a sok agyagedénynek a műszaki vizsgán kismirglizni az alvázszámot . No nem kajakra egyből , hanem az évek során apránként . Hajlok rá hogy ez szándékos rongálás is lehet .
Már csak azt kellene tudni hogy mennyire mér pontosan? Ott van az előlapon 75 r/kwh, vagyis az alu tárcsának a jelöléssel, itt piros, 75 fordulatot kell tennie mire a számláló 1kw/h változik.
Mi esztergályosok nem vágjuk ennyire a villanyórát! Ordasi Gábor a mi emberünk ebben a témában.
Na működik!csak csinálni kell,persze reggel kezdtem 8kor és 11re lett kész! Itt egy kép a délutáni fogyasztásról. Az előző állás az első képen látszik.
Semmi problémád nem lesz belőle, feltéve, hogy te jelented be és nem a leolvasó/ellenőr, stb. veszi észre. Tavaly én is hasonlóképpen jártam, kölyök vizslám lerágta a plombazsinórokat, plombástól. Felhívtam az eon-t és amikor kijöttek, lefotózták és cserélték a plombákat mindenhol. Mázli kutyám miatt persze elláttam egy nyitható ajtóval az egész hensel mérőszekrényt.
Egy számomra "érdekes" jelenség, amire nem tudom a magyarázatot. Samsung 59"-os tíz év körüli plazma TV. Ő lenne az...
A "jelenség" amit a TV produkál: Egy lakásban áthelyezés -egyik szobából a másikba- után... Bekapcsoláskor a Smart logó még pozícióhelyesen jelenik meg, viszont utána... Minden "megfordul", a feje tetejére áll a képernyőn. Amúgy, a készülék minden funkciója működik hibátlanul, csak hát valamiért...feje tetejére áll a világ. Így meg ugye...elég macerás TV-t nézni.
Találkozott már valaki hasonló "jelenséggel"? A "vidd vissza a régi helyére és jó lesz", vagy a "ne nézz TV-t" meg a "szereld a talpát a tetejére"...nem opció.
ANTAL GÁBOR | 4685
2022-08-12 12:54:17
[49082]
Hasonlóan jártam én is . Nekem még a régebbi fajta plombazsinór volt ami szépen elkorrodált . Jeleztem a leolvasónak , kértem segítséget vizsgázott szakdolgozótól . Az óraszekrény ( Émász által eőírt) átlátszó ajtaja a napsütéstől bemattult ( A leolvasáskor vízzel kell ecsetelni hogy a fénykép jó legyen ) Azután tavaly egy kazáncseréhez kellett egy EPH és megbíztam egy céget . Gyenge 160 ezerért megcsinálták az EPH-t hoztak egy új doboztetőt és kicserélték a plombát ( most olyan mint a tied). Akkor kezdhetek reszketni....
Én egy tájékoztatási kötelezettségnek eleget tévő E levél küldés mellett döntenék, fotók csatolásával, megemlítve, hogy ez már egy előbbi időpontban is megtörtént és hogy a hiányosság pótlására azóta intézkedés nem történt. Ugyanezt a tartalmat elküldeném a szolgáltatónak ajánlott levélben is és megőrizném egy fénymásolatát.
Hát kérem, ez egy néhai viccben szereplővel iker eset. Amikor a szocializmus építménye összedől, a cement meg azzal védekezik, hogy: Én kérem ott sem voltam. Az UV sugárzás egy ismert károkozó, ami ellen védekezni kell és lehet.
Az "1" nagy "csoki " kéne hogy össze legyen kötve a beljebb lévő "2"picivel . Az "1" nél beljebb látszik egy kisebb luk is ott kéne lenni valami kiemelt csavarnak de ezt a típust még sose láttam ,a ganzost se mostanában .
Kell hát . Elvileg gyárilag benne van . De (mondom akkor úgy ) egyéb okok miatt ki lehet venni ,és én úgy látom nincs ott . sEGÍTSEM MÁR VALAKI , BASSZUS vAGY ELMEGYEK ÉS CINÁLOK KÉPET HOLNAPRA
Nem kell ! Jó neked a direkt mérés ! Segíthetne valaki egy képpel a kis nyomi hidalásokról ... Van ganzos 3f mérőm ,csak el kellene menni fényképezni ... Sose volt bekötve .
Igen ! De ! A két nagy csoki valóban így van , azok a mérő árambemenetei . A kettő közt van viszont a feszültség bemenet ,beljebb ,feljebb . Azokhoz tartozik egy gyári összekötő ,én azt nem látom a képen . Kivehető , az áramváltós üzem miatt .
Nem próbáltam még mert nincs sok idő a bekötésre. Meg kell szakítanom a bejövőt és átküldeni ezen a mérőn! Sejtésem szerint L1 L2 L3 a be és nulla be A kimenő mindig a mellette lévő, mit zárjak itt rövidre?
Tegnap láttam, amikor kinyitottam a mérőszekrény ajtóját, -mert egy újonnan beszerelt konnektort,+ egy kapcsolót akartam bekötni, és áramtalanítani kellett- hogy a (műanyag) plomba zsinórok egy része szakadt. Láthatóan a napfény UV sugárzást nem bírják ezek a plombazsinórok .. Látszólag a műa bevonat alatt valami fémsodrat van, de úgy tűnik az a fémsodrat is valami fém színű műanyag, mert az is elszakadt minden külső behatás nélkül.. (A ház, meg a mérőszekrény is 1981-ben készült) A mérő csere és a plombázás kb 3..4 éve volt.
Tavaly az éves leolvasáskor a leolvasó szakember szóvá tette a zsinór szakadást, (akkor még csak egy volt, most már több is van..) és azt mondta hogy jelenti a szolgáltatónak, de azt is mondta hogy én is jelezzem(!).. Én jeleztem telefonon+e-mailben is.. -Nem történt semmi, azóta se-.. Most jön újra a leolvasó, kíváncsi vagyok hogy észre veszi-e ő is a plombazsinórok állapotát.
Én nem szeretném ha ebből nekem bármilyen hátrányom keletkezne, mert én hozzá se nyúltam. Még az a jó hogy a 3f mérőn csak bomlik a plombazsinór, de még nem szakadt el.. (kép5)
Azt meg végképp nem értem, hogy a szolgáltató által megbízott vállalkozó miért olyan gagyi plombazsinórt használ, amit az uv tönkretesz néhány év alatt.. Arról már nem is beszélve, hogy a mérők alatt levő 40+ éves(ösze-visza furkált) "guman" táblákat miért nem cserélik egy-egy mérőcsere alkalmával, -hiszen az is a méretlen/vagyis a szolgáltató oldalán van- ha már le is plombázzák.?
Mit lehet ilyen esetben tennem, hogy jogszerűen igazolni tudjam a szolgáltató felé a tapasztalt hibát, és ne legyen hátrányom a gyatra plombazsinór miatt??
A sima négyezres módon bekötve szerintem Neked jó lesz . Az a "z" tekercsnek néz ki ,de nem tudom ,szerintem az ide nem kell . Az nagyobb gond hogy a feszültség hidak nincsenek meg ,úgy látom a képen . Nagyfogyasztó áramváltós mérője lehetett .
1-2-3 ez egy fázis . A 2 az a feszültségtekercs ,ott kéne lenni egy hídnak (rövidzár) az 1 es ponthoz . 1 kapocs fázis bemenő 3 pont a fázis elmenő . A másik két fázis értelemszerűen ugyanez . Áramváltós mérésre is alkalmas , azért a kettes pont külön kiveztve , akkor nincs híd , a kettes pontba megy csak a feszültség , és az áramváltó szekundere megy az 1-3 pontba , de gondolom erre nincs szükséged . A két közös az a nulla . A talán 14.15 azt nem tudom mi , kéne az a pár lap . Visszaforgás gátlós , ha nem helyes a fázissorrend nem mér ,elvileg . Emlékezetből ennyi ,amíg más nem ír .
Itt vettem anno pár éve ezt a villanyórát. Most előhalásztam mert, jó lesz almérőnek a műhelybe, tudni szeretném a gépek mennyit fogyasztanak külön. Ez egy iskra t31f-3. Találtam pároldalas leírást de nem tudtam egyértelműen megállapítani a bekötést. Persze ez az én hibám. Két képet csatolok.
Sziasztok!! Egy 3D-s marásban járatos cnc-t keresek aki tudna sgíteni. Készítek egy kis fröcsi szerszámot,de most megakadtam. Minden marást 2.5D-n megtudtam oldani egyedül egy rugó utánzatot kellene megoldani 3D-n VCarve Destkop psogit használok. Ez már tudja a 3D útmarást,de én nem értem,mivel eddeig nem is volt szükségem.(65 után nehezebben működik a szürke állomány) A gondom a fotókon mutatnám! A gömb maró mérete 0,6mm és "csak"0,8mm mélyre kellene marni a rugó imitáció mélységét! köszi előre is Üdv Gyuri
Csuhás | 6750
2022-08-05 19:25:30
[49057]
Hogy hívják azt a szerszámkúpot ahol a kúp egy 40-es meredekkúp de nem anyamenet van benne hanem egy menetes csapban végződik? Talán a deckel gépek használhattak ilyent régen.
jani300 | 12314
2022-08-05 13:14:19
[49056]
Az nem barmolás !!!!!!!! A tököm forrasztgatja , vegyen behúzótekercset ha nem tetszik . Követelőzött hogy gombbal induljon mert úgy akarja , hát akarja ..... Megállapítottam a hibát ,már bármelyik csicska megoldja Egyébként madzaggal kötöttem meg ,nem találom a kötözőt 10 ből 10 szer indul . Na rámerőszakolta a szarját nincs időn rá . Nem ingyen akarja ,azzal nincs gond , de nem tudok 100 fele szakadni ... Felhívtam ,elmondtam a tutit , vesz egy behúzótekercset ha akar , nem próbálkozom , egy kötözőt azért kap még Nem szeretem ha valamibe belekezdek és nem tud megoldódni . Ezen okból nem igen akartam ehhez sem hozzányúlni . Csak szakszerűen javítunk ,nincs alkatrész , ennyi . Neki szakadt ki egy első gömbfeje alul ,valami nyomi hondán . Annyira felidegesített hogy visszanyomtam emelővel és körbekalapáltam , haza tudott menni vele , durrogott hogy lassú vagyok ,hív autómentőt , hát akkor mindjárt kezdhette is volna avval . Ismeretlent el is hajtok , van bajom így is elég
Megvan a hiba . Az eredeti gond az volt hogy egyszerűen elrohadt a pozitív kefék kivezetése ami ment a behúzótekercsre , új szénkefék ,frankó . Dróttal próbáltam jó e, azt ugye mekinyomja az ember . Mivel most egyedül vagyok , vágtam egy darab sarus drótot (mosógépből ugye ! ) , mindjárt kiderült hogy csak akkor indít ha nyomom a behúzótekercsen a sarut .... Nagyon nem akart lejönni a csúszósaru ,lehet attól lett kontakt hibás . Teszek rá egy kötözőt feszüljön . Egyébként ennyire kivülről szétrohadt önindítót még nem is láttam ... Haver erőszakoskodott a szarjával azért nem találtam meg tegnap a hibát , a görcs aki akart még hozzányúlni is . No ,megvan a gond megnyugodtam Elnézést hogy nem idevaló témával zavarogtam .
Változik-e most az éves szaldós szerződések elszámolása? Van-e erre valami infó, végrehajtási utasítás? Magyarul, ha amit termelek és azt elfogyasztom az elszámolási évben, akkor csak az alapdíjat fizetem mint eddig?