Üdv! Előkerült itthon egy vágóplotter. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e tesztelni fólia nélkül sima Papírlappal? Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!
PG98 | 19
2022-05-02 19:05:58
[48736]
Köszönöm erre én is gondoltam, de nem tudtam, hogy ennyire befolyásolhatja. Mindenképp kipróbálom majd akkor másik anyagon is csak egyenlőre ez volt kéznél a teszteléshez Köszi!
Sziasztok! CNC plazmavágó beállításával kapcsolatban kérném a segítségeteket.
Az a gond, hogy nem vág szépen, illetve volt amikor valami beállítást eltaláltam és jó volt, de nem tudom mi lehetett.
A gond a következő (képet csatoltam): Amit kivágok annak az alsó része nagyon "sorjás" illetve kb 1mm-el nagyobb mint amit beprogramoztam. Az oldalán is látszik, hogy nem szépen vág. Mi lehet a gond? levegő sok/kevés, sebesség gyors/lassú? Manuál vágással amikor próbálkozom a vágás kezdeténél egy nagyobb lyukat csinál amit szépen vág de ha folytatom utána már nem szép. Esetleg lehet hogy csökken a levegő nyomás és utána már nem tudja?
Iweld cut 50 cnc pilot-ot használok a géphez és burny 2.5 vezérlő van rajta.
Köszi előre is!
kertész laci | 771
2022-05-01 22:44:34
[48733]
Ismeri valaki ezt a pneumatikus - hidraulikus pumpát?Ez a régebbi magyar műhely préseken , aknaperem emelőn nyomta az olajat levegőhajtással.A rávaló levegős szelepek tipusát szeretném tudni , az enyémek szeleltek nagyon ,leszedtem , de úgy eltettem, hogy nem lelem a lomok közt.
A minap kérdezte tőlem privát-ban egy fórumtársunk:
„Szia! Segítenél nekem beazonosítani ezeket a képeken látható valamilyen villanyszerelési dobozokat? Egy legrandos dobozban voltak de nem találtam ilyet bár valószínűleg rosszul kerestem. Előre is köszönöm szépen!”
Én se tudom a választ, de hátha valaki kapásból tudja és megosztja velünk.
Szétszedtem 3 db 12 tonnás körüli olajemelőt. Hát nagy elme volt aki egy bepattanó acélgyűrűvel oldotta meg a véghelyzet határolást . Megnyomorítja felütköző felületet az meg szépen összekarcolja a henger belső felületét Boldogság... No de a kérdés . Hogyan szerelhetik a végében lévő állító csavart ? Egy kijár , azon látszik hogy három pontban el van ütve a menet vége hogy ne tekeredjen ki teljesen . Ez így oké is lenne , csak hát egy vakfuratban van , nemhozzáférhető . Az az elképzelésem hogy külön bepréselt darab az anya ,az előre elütött menetes szárral együtt . Vagy nemtom ... Ezt akartam volna kitekerni ... Nem megy komolyabb erőszakkal sem ... A szándék egy csinos kis hidraulika a műhelyprésbe .. Tudom lehet venni , de most ezt én szeretném megmekkelni . Két hasonló átmérő 60 körüli beméretű ban , kissé és keményem karcos . A normálisabb kivitelű átmérő 63 as ba pedig bentmaradt víz az pedig komoly krátersre rozsdlát , míg várt a sorsára Sok a körítés , de csak az a kérdés hogy tehették bele az állítható csavarját ?
PSoft | 18591
2022-04-26 20:37:39
[48716]
Úgy tudom van, de én mindig Corel-ben rajzoltam a bélyegzőket is.
Sziasztok Van erre valamilyen spéci szerkesztő program ?Mintha régebbem valahol azt olvastam volna hogy lefelé szélesedik az az anyag vastagság, azt hogy lehet meg oldani?
Ez, -tizen éve- "mezei" 3 mm vastag szilikongumi lapra készült, a "szokásos" bélyegző méretben. CO2 lézerrel, de ugyanezt a minőséget, a kék 2W-os diódámmal is megcsináltam 'anno.
Így van. A közértek kijáratánál a pakoló pult sarkában várták a vevőket. A tölcsér nyakánál volt egy fogazott gyűrű, azzal lehetett az őrlésfinomságot állítani. Emlékszem nagyanyám a darálás után sokáig "pengette" a zacskó tartó rugós kart (néha szolídan még ököllel is megütögette a masinát), hogy az utolsó Omnia porszemek is kihulljanak a gépből.
Minden "rendes" boltban volt legalább kettő, egyik kávé, a másik mák felirattal. De valahol talán "őrzök" is egyet ebből a kék, "kocka" típusból. Ami talán, kávé vagy mák feliratos.
Erre a célra gyártott "speciális" lézerezhető gumilap. CO2 lézerrel, de még kék 2W-os diódalézerrel is gravírozható. A gumilap nem annyira kritikus, én 'anno, "mezei" áttetsző szilikon gumilappal is jó eredményt értem el.
Sziasztok, remélem ez még elmegy itt. Van esetleg valakinek ismeret a régi ABC-ben lévő KERIPAR által gyártott dió, mák kávé daráló gépek közötti különbségről, esetleg egy fénykép vagy régi dokumentum nagy segítség volna. A főleg az őrlő fejek közötti különbség érdekelne. Csatolok egy képet melyikre gondoltam.
Jó,... de akkor meg egyáltalán nem világít ...de tanmese jó, elengedem, jó ez világítás nélkül is
Előzmény: Szalai György, 2022-04-23 16:52:15 [48700]
hostya | 3097
2022-04-23 16:55:28
[48701]
Előzmény: Szalai György, 2022-04-23 16:52:15 [48700]
Szalai György | 9490
2022-04-23 16:52:15
[48700]
„ha mozgatom”
(Úgy harmincvalahány éve, kicsi fiam elesett az udvaron, beütötte a fejét, sírva ült a földön. Néhai apósom mellé guggolva kérdezte tőle: Ha megnyomod fáj? A fiatal megnyomta a púpot, üvöltött egyet és sírva válaszolt: Fáj. Mire az apósom bölcsen: Akkor ne nyomd. A gyerek meglepve konstatálta, hogy ha nem nyomja, nem is fáj olyan nagyon. Megnyugodott és abbahagyta a bőgést.
Hát, nem álltam meg, hogy bele ne nézzek... A "rezes" oldal a fázis, és ezek szerint annak is tök mindegy, hogy melyik láb (1/2)
dtb | 1914
2022-04-23 13:52:45
[48698]
Hát én egy művészi kunkorral oldottam meg a helycserét, (3-4) de ha mindegy, akkor kivágom a pics.ba, mert így is alig van hely a dobozba... Most már csak a LED háttérvilágítás kontakt hibájával kell valamit kezdeni, hiába állítom be a LED1 módot, véletlenszerűen elalszik/kigyullad, ha mozgatom. Köszönöm a segítséget!
Előzmény: Szalai György, 2022-04-23 13:40:52 [48696]
Szerintem. A hármas és a négyes nulla kapocs a mérőn belül is közösítve van. Ezért elektromosan teljesen mindegy, hogy a betáplálás nulláját, vagy a fogyasztó készülék nulláját, a hármas vagy a négyes kapocsra kötöd. Felcserélhetők. A rend és áttekinthetőség kedvéért úgy volna illendő, hogy a betáp nullát a négyesre kössed, mert az fölött van a betáp fázisvezető. A fogyasztó nullát meg a hármasra, mert az fölött van a fogyasztó fázisvezető bekötése. Nem keresztbe kötve.
Van egy Pro2DM nevű digitális fogyasztó mérőm. Mivel a korábbi bekötés szét lett szedve, most tanácstalan vagyok. (már nem emlékszek, hogy volt bekötve) A nulla vezetéknél a leírás IN/OUT-ot ír, vagyis sorba van kötve a mérő a hálózattal, a rajz viszont közösített, "párhuzamos" bekötést mutat... Már csak azért sem egyértelmű, mert a fázisnál meg egyértelműen soros bekötés van a szöveg, és a rajz szerint is. Akkor most melyik a jó?