Már kb. fél éve üzemkész a K40-esem, de már bekapcsolni sincs kedvem, annyira megutáltam az eredeti szoftverekkel a használatát, (mondjuk kicsi is a sikerélmény arányom rendesen). Szeretném átalakítani, hogy ugyanúgy működjön Mach3-al mint a másik épített gépem, de a nagy piros kártyát túlzásnak tartom beletenni.Az USB-s vezérlők hogy használhatók Mach3-al? Ebben kérnék segítséget, ki, hogy oldotta meg, hátha nekem is sikerül
Üdv! Úgy tűnik sikerült "megfaragnom" hozzá . A spindle speed értékkel lehet a "Q" paramétert variálni, tehát 0-255 legyen. Csináltam egy Laser_grav és egy Laser_cut szerszámot. Csak egyszerű feladatokra jó, képekhez nem. csak DEMO módba tudtam tesztelni mert nincs kéznél UC panelem!
POST_NAME = "1 (*.tap)"
FILE_EXTENSION = "tap"
UNITS = "MM"
+------------------------------------------------ + Line terminating characters +------------------------------------------------
+================================================ + + Formating for variables + +================================================
VAR LINE_NUMBER = [N|A|N|1.0] VAR SPINDLE_SPEED = [Q|A|Q|1.0] VAR FEED_RATE = [F|C|F|1.1] VAR X_POSITION = [X|C|X|1.3] VAR Y_POSITION = [Y|C|Y|1.3] VAR Z_POSITION = [Z|C|Z|0.0] VAR ARC_CENTRE_I_INC_POSITION = [I|A|I|1.3] VAR ARC_CENTRE_J_INC_POSITION = [J|A|J|1.3] VAR X_HOME_POSITION = [XH|A|X|1.3] VAR Y_HOME_POSITION = [YH|A|Y|1.3] VAR Z_HOME_POSITION = [ZH|A|Z|1.3]
+================================================ + + Block definitions for toolpath output + +================================================
+--------------------------------------------------- + Commands output at the start of the file +---------------------------------------------------
+--------------------------------------------------- + Commands output for rapid moves +---------------------------------------------------
begin RAPID_MOVE
"G0[X][Y]"
+--------------------------------------------------- + Commands output for the first feed rate move +---------------------------------------------------
+--------------------------------------------------- + Commands output for the first clockwise arc move +---------------------------------------------------
+--------------------------------------------------- + Commands output for the first counterclockwise arc move +---------------------------------------------------
+ --------------------------------------------------- + Commands output for Retract Moves-Turn Laser Off + --------------------------------------------------- begin RETRACT_MOVE
"M11"
+ --------------------------------------------------- + Commands output for Plunge Moves-Turn Laser On + ---------------------------------------------------
begin PLUNGE_MOVE
"M10[Q]"
+--------------------------------------------------- + Commands output at the end of the file +---------------------------------------------------
Van valakinek olyan Post processora Vectric Aspire programhoz amit az UCCNC is szeret? Például betűk gravírozásakor tudja vezérelni a lézer teljesítményét? Gravíroz aztán kivágja, van ilyen ?
svejk | 33042
2018-10-13 14:55:37
[15937]
Aha, köszi!
Előzmény: Szalai György, 2018-10-13 06:52:37 [15935]
kaqkk007 | 1563
2018-10-13 07:04:52
[15936]
Valószínűleg a vezetőképesség növelése és a víz megtartása volt a cél , de az biztos hogy tökéletesen működött .
A bentonit és hasonló nedvesség megkötő anyagok terjedése előtt a faszén, mint földelésjavító anyag, nem volt elfelejtve. Nagy felületével és jó vízmegkötő képességével segített. Növelte a földelő aktív felületét, nedvesen tartotta a környezetét, kis ellenállású áramutakat biztosított, jó kontaktust adott a talaj felé. Növelte a talaj ph értékét is, ami kevesebb korróziót jelentett.
Hát persze. A korrózió felgyorsul, de a vezetőképesség is nő ami szerintem fontosabb, mint a tartósság. Ha a sivatagban dugsz le 2 méter csövet földelőként, legfeljebb sátorcöveknek lesz jó. Boldogult katona koromban a híradósoknál "előírás" volt, hogy a mobil antennatornyokat felállítás után (de még az adó rákapcsolása előtt) körbe kellett hug...ozni, hogy jó legyen a földelésük.
Amikor kölök koromban detektoros rádiót "építettem" apámmal ástunk egy másfél méter mély gödröt az aljára tettünk faszenet arra fektettünk egy 50x50 cm es réz lemezt amire a földelő vezeték volt forrasztva majd erre is raktunk faszenet meglocsoltuk és beástuk a gödröt , tökéletes lett a földelés ..Amikor a házam épült a villanyászok egy 2m körüli földelőszondát vertek le a föld színe alá .
Én, így oldottam meg. Ez, egy másik "hobbyistás megoldás".:)
Nem szeretnék pártíz centis vasakkal "bohóckodni",(mert az csak az) a "lehethogyvalamitjavító" kétméteres nyárs leütésére a talajszerkezet miatt, esélyem sincs. De még ha lenne, akkor is erősen fontolóra venném a dolgot.
Én rábíztam magamat is, gépemet(gépeimet) is, a jelenlegi tudásom szerint szakszerűen kivitelezett villamos hálózatom védővezető rendszerére.
Előzmény: Szalai György, 2018-10-12 15:57:55 [15924]
RJancsi | 5809
2018-10-12 17:46:10
[15926]
... És az sem árt, ha a földelő szonda köré odaönt egy kiló sót. (Jódozott is lehet, de a sima útszóró a legjobb, ízlés szerint). Az esővíztől a só bemosódik és sokkal kisebb lesz a földellenállás a szonda környékén. Nem túl környezetbarát de életmentő megoldás lehet.
Azt mondod, 40 centi mélyen van a földbe verve? Nem sokallottad a mélységet?
Na, jó. A viccet félretéve. Az a 40 centi kb. annyit ér mintha ráköptél volna. Legalább 150 - 200 centi mélyre kellett volna leverni, hogy érjen valamit.
Shenhui laser engraver uses fourth type of laser tube. The type of drive is high-voltage-driven, so during users use the machine, they must comply with the " Safty Note ". On the other hand, it asks stringent requirement about the safety grounding to the users. The safe Line-to-Ground Resistance should be less than 5Ω. Specific connection method are shown in Fig.F2-3, F2-4
A kézikönyvben ezt ajánlja. Én leföldeltem, semmi gondom vele.