Tök érdekes elképzelések vannak ezeken a gépeken. Valószínűleg transzmissziós hajtásban volt, aztán hogyan csavarták fel a szíjat a felső 3-as csoport-tárcsára, az már rejtély. De a forgatható 3 főorsó, az valami fenomenális.
A Z mozgást sem nagyon látom át, a felső himba nem hiszem, hogy arra szolgálna, a főorsó hajtás leválasztása is valami talány. Jó lenne élőben látni egy ilyen matuzsálemet.
Köszönjük, már ezért a csodáért is érdemes volt lepörkölnöd.
A kocsi tetejére lesz rögzítve a szíj és ott is lesz feszítve egy csavarral lehet majd állítani a feszességét. Ha teljesen kész akkor megmondom pontosan a pontos munkaterületet.
Igen, én tettem. 26 másodperc, 0.01mm lépésekkel. A sebességgel és teljesítmény arányok változtatásával lehet variálni színeket, mélységet. Még most vagyunk ismerkedési fázisban. Ez a kettő a gyerekeknek kellett. Az alap 40x25mm, a lada rajz vektorként, 0.26s alatt készült el, de 3x átcsapattam rajta. A lada autosport felirat kb 25 mp, 1000mm/s, 50% power.
A ha a mai nap már az ördögé, akkor csináljunk valami ajándékot.
És íme !
Méret A4 (297x210)
Devecz Miklós | 2658
2017-10-01 20:54:16
[17916]
Két kimenete van, de csak egy tengelyt forgat, két motorral. Ezt a meglevő forgóasztalomhoz készítettem (Pocket NC maradvány), majd teszek fel róla videót.
Lehet tudni teljesítmény, sebesség adatokat? Több körben mész át rajta különböző teljesítménnyel, vagy "egy fogásból" de a sebesség változik? (Ha idétlen a kérdés az azért van mert még mindig nem üzemel a gépem... )
A [17900] utolsó, hordós/szőlős képe...kicsit "mélyebben" karcolva a lézerrel.
Szalai György | 9490
2017-09-25 07:52:54
[17906]
Ipari mennyiségű pálinka elfogyasztása után sem volnék képes olyat rád ihleni, (megihletni) hogy az alkotásra sarkaljon téged. Valami más okozhatta. Szerintem direkt fogyasztással lehet elérni ezt a „múzsa lehelete” állapotot.
Ma, még ebéd előtt, Szalai kolléga mutatott egy linket. 'Épül a gépem ::: NagyZé' téma, 23. hozzászólás Végülis...Ő adta az "ihletet" a munkához.:) A képen egy másik, az oldalon látható gép, az én olvasatomban.:) Talán...másnak is tetszik.
PSoft | 18591
2017-09-23 22:09:54
[17904]
Úgy, ahogy írod! A "maradék" hordóba(illetve ballonokba)került.
Ha ez a Te gyüjteményed akkor: Jópár hasonló nekem is van apósom hagyatékából. Anyósom mindíg szekált, hogy vigyem a MÉH-be de nem vitt rá a lélek. Volt a képeden látható kézi hajtású fúrógépem, kompletten. Sajnos nincsen már meg, de van helyette kézi hajtású órás esztergám, az se semmi.
Nem kell kimaszkolni, a 2.5 Wattos kék lézerrel is bele tudom karcolni üvegbe csak le kell fújni például matt feketével. Nem hiszem, hogy nem próbáltad még.