Próbáltam, forgácsolni , elhasználtam már több energót, minden szempontból. A kéreg lemunkálása után homogén, kissé durva, nem annyira mint a húsdaráló,ami egy beakadt porctól a kezemben maradt .
Amibe én elkövettem az anyát ,az egy raktárból kihozott új darab volt , de talán egy hónapig sem bírta . Maga az anya hegeres része is öntött volt , durva felülettel . Lehet azóta javítottak ezen valamit ,látom még mindig gyártják a típust .
Akkor legyen bronz... Az én satumnál a fecskefark vezetéknél van betéve egy-egy lemez csík vízszintesen ezzel csökkentve a mozgó rész emelkedését, lötyögését. két vége lehajlítva egy-egy szegeccsel rögzítve. Még apám tette bele, de engem is kiszolgál úgy látom. Nem tudom a mosógép öntvény milyen minőségű, az ellensúlynál nem volt ez fontos paraméter. Próbáltad már forgácsolni?
A kíméletről; tudni kell a határt.ezt is toldottam csővel , de a tekető még most is nyil egyenes !Volt annyi eszem hogy szükség esetén kettő csővel tekertem, kollégával, nem egy irányból egy csövel körbetekerem a hajtóvasát.... Biztos ami biztos , még van három másfajta , de azok még várnak a sorsukra.
Nem luxus , csak egy kis darab henger kell . Én most azzal próbálkozok , szemezek hogy 20 fogú csigát gyártok ,szalagfűrészbe . A lefejtő szerszámnak már nekiálltam valami igen szívós , gyártásközi maradékból , már érdeklődtem túrhatok e bronzot , nem mondott nemet a kisfőnök 50 es valami hulladékot remélem találok . Még a fűrész sem kell már igazán ,de hát valamit már be kellene fejezni
A kímélet abból állt , hogy néha letisztítottam, zsíroztam.A pofája kopott, emelkedik vagy két mm-t szorításkor.Egy ujabb muterral engem kiszolgál. Én bronzra gondoltam , vagy az luxus?
Ismered a satu típust ? Egy öntöttvas kör anyag van a tengelyére merőlegesen átfúrva menettel . Egyszerűen kevés a menet hossza ,csoda hogy eddig is bírta . A másik fajta régi magyar satu anyája és orsója is acél . És maga a cső anya is hosszabb menettel bír . De lehet csak az öntvény anyaga volt gyenge minőségű .
Jól bírta , kímélhetted . Ezek konstrukciós hibásak voltak . Az az anya sokban megszakadt . Legalább 35 éve csináltam egyet ,puha köracélból . Automata acélt vagy valami puha köracélt javasolnék . De vannak igen jó öntött kör anyagok is . Szerintem a puha köracél is kibírja még a következő 30 évet , picit zsírozva . Sőt évtizedek óta rozsdásodik egy szakadt anyás az udvaron . De a másik fajtát szeretem használni .
Jó lesz az öntöttvas, ha újra 40 évet kibír akkor az már kiszolgál téged. Lehet kapni rúdban öntöttvasat, esetleg még a bronz is jó lenne, de az drágább. Mindkettőt könnyű forgácsolni abban nincs nagy különbség. Azon gondolkozok hogy melyik bírja jobban. A bronz képlékenyebb, az öntvény inkább törik, nem hajlik. A fordulatszám nem magas, a miatt nem kell bronz. Esetleg az dönthet hogy mi van otthon.
Van egy KV 120 magyar satum trapézmenetes orsóval, aminek az anyája kezd elfogyni.(nem lepödök meg rajta, első fizetéseim egyikéböl vettem , cirka negyven éve,sokat dolgozott már.) Az anyát ti miből készítenétek? Az eredeti öntöttvas.
B.Zoltán | 1720
2022-11-14 21:27:10
[49321]
Szakértők segítségét kérném.
Van egy olyan gondom, hogy nézek egy Youtube videót, és ha közben rálépek a fórumra (vagy bármi más honlapra), miközben betölti az oldalt, a Youtube hangja összevissza akadozik legalább 5-10 mp-ig.
Mintha az audio eszköz megszakítási kérése prioritásban hátrébb lenne sorolva, mint a betöltésé. Régen a Win98 korszakban még tudtuk állítgatni, hogy a hangkártyáé legelöl legyen, és nem akadozott a hang.
Viszont ezt a problémát csak a Firefox-ban tapasztalom. Ha Chrome-mal játszok le Youtube videót, ott nyugodtan nyitogathatok közben mást is, nem szakad meg a hang. Vagyis a Firefox-nak van valami baja. Nem szeretnék áttérni a Chrome-ra, mert itt van minden könyvjelzőm.
És ami gyanús, hogy mintha régen nem lett volna ilyen gondom. Most már egyre bosszantóbb. Fiam kipróbált pár dolgot, amit az interneten javasoltak, eddig nem segített semmi. Windows 7, 64 bites.
ANTAL GÁBOR | 4642
2022-11-13 21:16:33
[49320]
Köszönöm . sokat segítettél ... Nem gondoltam rá mert se németül se angolul nem kezdődik a hiba szó S sel
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2022-11-13 20:26:47 [49318]
ANTAL GÁBOR | 4642
2022-11-13 20:26:47
[49318]
véletlenül a csevegőbe írtam :
A tapasztaltabbak segítségét várom . Élesztek egy Heidenhain EXE 602 mérőléc jelátalakítót ( interpolátort ) . Ez a régi 11uA es jelkimenetű mérőlécek jelét teszi TTL szintre. ( Tudom van ennél modernebb de most ezt kellene bekötnöm )
Van egy UaS negált kimenet aminek nem tudom a funkcióját . Az A,B,Index és negáltjai Ok . A tápok is OK
Ez kilóg a sorból és nincs is párja . Mi lehet a funkciója ? Valami szinkronizáció ?
Holnap kipróbálom az egységet . Ráteszem egy DRO ra . Csak érdekel hogy mi célból csinálták a kérdéses kimenetet ?
Nagy Csaba | 149
2022-11-13 14:03:40
[49317]
köszönöm; így volt a bekötése működik is rendeltetésszerűen!
Segitsetek kérlek, UC300-5441-Modul ban szeretném lecserélni a 3 db mikrokacsolómat induktív szenzorra pnp, tudna valaki egy kapcsolási rajzot linkelni hozzá ? hogy hova is kell kötnöm a 3db szálat köszönöm szépen
bored mechanist | 99
2022-11-11 21:22:53
[49314]
Lehet! De gyártónként változik az állítási lehetőség. Szükséged lesz egy etalonra, ami segítségével egy adott méretet beállítasz a tapintók között. Ha a mikrométer kilincsműves akkor a mérőnyomást azzal kell létrehoznod, hogy az minden mérésnél azonos legyen. Ezután a mérődob alatti skálahengert az eszközhöz kapott körmös-kulccsal beállítod. A skálahenger legtöbbször egy hasított cső. A negyedik perc után jön a henger fordítás.
Egy másik lehetőség a mérőhenger és a mozgó mérőrúd kúpos illesztésének bontása, majd ujra összerögzítése, az nagy gyakorlatot követel és ha nem sikerül tökölhetsz vele öt napot. A kilencedik perc környékén állítja az öreg.
Lehet állítani. A menetes tapintó és a rajta levő skálázott dob kötését kell megbontani. Ez általában két egymásra felfekvő kúpos felület egymásra szorítva. Ha ezt fellazítod, a dobot el lehet fordítani a tapintón, így be lehet állítani a nullát.
Lehet. A tekerő végén van hely a körmöskulcsnak!Legalább is ami nálam van, azokon.
mematyi | 287
2022-11-11 20:32:25
[49311]
Sziasztok! Segítség, lehet béna vagyok, de a sima kengyeles mikrométerek nulla pozícióját lehet valahogy állítani? Van pár darabom, de pár mikronnal, egy századdal van, hogy lemennek nulla alá, gondolom kopás miatt.
Lehet ezeket állítani?
trika | 55
2022-11-09 18:04:46
[49310]
Űdvözlet. Használ valaki RMHV 3.1 vezérlőt? Létezik magyar használati utasitás ehez.
kart emg | 321
2022-11-08 20:59:45
[49309]
Szia! Köszönöm a választ. Sajnos a leírt módon nem lehet, mert a menü változtatásához is jelszót kér. Nem én állítgatom, egy ismerősé a konverter.
Gyári beállítások visszaállítása Válassza a P34 pontot a menüppontnál. Állíts a P34-et 4444-re. Ezzel a paraméter értékeket visszaállítja az alapértelmezett értékekre. Billentyűzár: Válassza a P27 pontot a menüpontnál és állítson be jelszót. A paraméter értékek a menüpontban és a motorpoti funkciók jelszóval védettek ezután. A helyes jelszó beírása után tíz perccel ismét megjelenik a jelszó kérés.
Tisztelt Tagok! Tanácsot szeretnék kérni frekiváltóval kapcsolatban. Bonfiglioli Agile sorozat (AGL402-13 1 FA) grekiváltó menüje jelszóval védett. Hogyan lehet törölni a jelszót? Üdv.
B.Zoltán | 1720
2022-11-06 13:36:48
[49305]
Ha az S3 Translate kis fordító programot felrakod a gépre, ahol van feliratozás ott automatikusan beadja a magyar fordítás az ikonra kattintva. Nem kell a menüben matatni a nyelv beállításért, ez akkor igazán jó, amikor egymás után nézed a videókat.
"Ha lenne a videón magyar felirat választási lehetősége természetesen megtenném, de általában nincs. " ===== - A felirat választási lehetőségnél állítsd be az angolt, ha lehetséges.., ha csak az eredeti nyelv választható akkor hagyd úgy.
- klik az "Automatikus forditás"-ra.. 1.kép - A legördülő menüből választ ki a magyart. 2.kép
Az a tapasztalatom hogy a Google (YT) nagyon rosszul fordítja az orosz, portugál,spanyol,olasz,francia..stb. feliratú nyelveket magyarra.. Furcsa, de így van. pl.(orosz,vagy portugál) az eredeti nyelvi felirat>magyar fordításban eléggé érthetetlen.. Ugyanez az (orosz,vagy portugál)nyelvű DE angol nyelvű felirat>magyar fordításban már többé-kevésbé értelmezhető..
Bekapcsolod a feliratokat, utána jobbra melette a beállitásokban ( fogaskerék), belemész a feliratokba, majd kiválasztod az automatikus forditást, aztán a listából a nyelvet.
A szomszéd asztalomnál játszik a gépén a nyolc éves kisunokám. Ő természetesen Chrom-ban utazik. Csinált nekem egy próbát és tökéletesen működik! Közben jó tipp érkezett gab27 fórumtársunktól, úgy néz ki böngészőt sem kell váltanom. Szuper. Köszönöm mindkettőtöknek!
Aha... Ilyen egyszerű lenne? Mondjuk logikus mert a Chrommal rokonság van. Eddig Firefox-ban böngésztem, de ez megérhet egy időszakos váltást. Köszönöm.
Nem szakmai kérdés, de a bénaság követelményének megfelel: Hogyan lehet egy YouTube videó lejátszása közben az elhangzó beszédről automatikusan a képernyőre generált szöveget "kimásolni" és megetetni a google fordítóval. A cél az lenne, hogy az idegen nyelvű szöveg, ha kicsit kifacsarva is, de valamelyest értelmezhetően elérhető legyen magyarul. Ha lenne a videón magyar felirat választási lehetősége természetesen megtenném, de általában nincs.
Ha csak valami nyakatekert módja van, az is érdekel. Nem baj ha macerás, türelmes és kíváncsi vagyok.
pista52 | 3
2022-11-04 14:30:48
[49292]
Köszönöm a válaszotokat! További szép napot.
pista52 | 3
2022-11-04 14:23:17
[49291]
Igen,valami olyasmi egy autószerelő is valami gyémántfejes cuccról beszélt
Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget kérnék,mi lehet ez? Kb 10cm.
pagabee | 98
2022-11-04 08:27:41
[49287]
Sziasztok, van pár ilyen lineáris kocsim. A pontos típusát hogyan tudnám megkeresni? FWP759 felirat olvasható a belsejükben, de a neten nem találok rá semmit.
dezsoe | 2934
2022-11-04 08:05:44
[49286]
Ez az "esetek többségében" igen erős kifejezés, én még egy ilyennel sem találkoztam, pedig azóta használok (használtam) Win10-et, amióta megjelent. (Most 11-en dolgozom, a helyzet ugyanaz.) Olyannal találkoztam, hogy múzeumból elővakart vagy újabb, de rendkívül igénytelenül megírt programnak kellett a rendszergazda jog, de az is főleg csak azért, mert a Program Files-ban maga alá írogatott vagy egyéb, nem adatoknak fenntartott helyre akart pakolni. Ez is orvosolható könyvtár jogosultság módosításával. Normál működés közben soha semmit nem futtatok rendszergazdaként.
Hmmm... Ha az eszközkelőben hiba nélkül látszik a port akkor annak mennie kellene, a Yaskawa jellemzően nem egy háklis szerkezet. No de hát ki tudja manapság...
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2022-11-03 21:18:26 [49283]