Mach3-UC400ETH párost használ valaki? eEbben a párosításban is előfordulhat az a bizonyos, -számomra a mai napig megoldatlan- hiba, hogy néha M3-ra elfelejt elindulni a főorsó?
svejk | 33156
2017-04-09 17:04:10
[15737]
Az iparban van rajtuk egy vagy két biztonsági gomb amit folymatosan nyomni kell, az aktiváláshoz.
De még ezt is tudták fokozni olyan gombokkal amit csak félig kell benyomni akkor aktív. (mert ha ráz az áram akkor görcsbe rándulhat a kezed. Mondjuk ilyet még csak hegesztő vezérlőkön láttam))
Az a fényes gomb csak ki be kapcsoló Kinyomod és mintha kihúznád az USB portból. (szerintem értelme nem sok van ) Az WiFi-s verziót ott lehet lekapcsolni és a költséghatékonyság révén nem gyártottam másik burkolatot és a lukat valamivel be kellet tömni. Ha off állásban van a tengely választó akkor lehet tekergetni, nem reagál semmire a kézikerék része.
Tudod jól, hogy én őszintén kivesézem a dolgokat. Az LCD úgymond kijelzése hagy némi kívánni valót maga után. Most ezt teheti az is, hogy csak az asztali gépen próbáltam amin az oprendeszer kezd érdekesen működni, vagy csak szimplán az adat frissítés néha lemarad. Tehát mutat valami értéket, de az köszönő viszonyban sincs a valós adatokkal. Ilyenkor ha az A tengelyre váltok majd vissza akkor újra bekéri az adatot és akkor már valós értéken áll a kijelzés is. A gombok a fóliataszt miatt kérdéses meddig fogják bírni mielőtt elkezd kitöredezni. Amúgy meg véletlen nyomkodás esélye kicsi, mert jelentős erővel kell nyomni, amit érezhetően tudtunkra is ad, hogy kapcsolt. Az MPG-t érdemes OFF állásba tenni mert könnyen belecsaphatunk vele a lecsóba, illetve a gépasztalba, anyagba. Majd a gépen tesztelve kiderül a többi.
Amit egyszer megszereztem, attól nem tudok megválni, habár most ultimátumot kaptam a főnökömtől, mert már a garázsba is alig lehet beállni, így előbb, utóbb garázsvásárt kell rendeznem...
Én míg próbálgattam a gépet nem volt vele probléma, de mint írtam ez a vezetékes és nem a wifi-s verzió volt. Egyedüli ami annyira nem tetszett a szorzó megoldása. Ilyenkor elég darabosan vitte a tengelyeket mit mikor fix értékel gyors egymásutánban mozgatnád a tengelyt. De jövő héten már itt is lesz egy ilyen kütyü , aztán ha erre jársz akkor kipróbálhatod. Nekem csak a finom rá állásra kell majd ez. Amúgy meg lehet makrózni is, de azt aztán végképp nem teszteltem.
A 3M 10336 burkolatot leszeded A 3M 10136 csatlakozó 1-es lábáról a vezeték fog menni a D sub 25-ös csatlakozó 2-es lábára. (step opto led anod ) A 3M 10136 csatlakozó 3-as lábáról a vezeték fog menni a D sub 25-ös csatlakozó 3-as lábára. ( dir opto led anod ) A 3M 10136 csatlakozó 2-es lábáról a vezeték fog menni a D sub 25-ös csatlakozó 24-es lábára. (step opto led katod) A 3M 10136 csatlakozó 4-es lábáról a vezeték fog menni a D sub 25-ös csatlakozó 25-ös lábára. ( dir opto led katod) Ettől egyértelműbben sajnos nem tudom elmagyarázni.
Akkor ha jól értem a 2-3pin be beforrasztom dir és a step jelet és müködik is az X tengelyem!Bocs hogy ennyit kérdezek de nem akarok hülyeséget csinálni!!!
Szerezz be egy D sub 25-ös csatlakozót és a leválasztó kártyából a step dir kábeleket szedd ki és forrasszad bele a csatiba, majd dugd össze az UC300-al- Elég egy tengelyt megcsinálni és máris kiderül hogy ez volt e a hiba.
Pontosan ! Hétvégén voltam beállítani egy gépet. Ott is a sigma 2-es vezérlők közvetlen rá voltak kötve a UC300 szalagkábel végén lévő D sud 25-ös csatlakozó ellendarabjába. Akár jó is lehetett volna ha az egyik vezérlő nem lett volna hibás. Tehát csak két tengelyt tudtunk megcsinálni, és sajnos a majdnem-hez még egy egész kell !
Seco66 | 150
2017-04-03 21:05:48
[15700]
Akkor ha jól értem direktbe be kell kötni az uc300-ba?
Nekem nincs UC300 mivel több mint 10 éve nem létezett ilyesmi. Tehát itt közvetlen megy az LPT portról a kábel be a sigma1-es vezérlő 1CN csatlakozójába. És mivel a főorsó is step dir (sigma1) ahhoz sem kell semmi.
Elég ha egy picit késik az irányváltás akkor már megvan az a pici ellépés. És ez annál durvább lesz minél nagyobb gyorsítást állítasz be a Mach-ba. Sajnos már nem emlékszem a pontos kialakítására a leválasztónak, de ha van benne egy kis kapacitás már ez miatt is összejöhet az a hiba.
A szervó vezérlő ilyet nem tud csinálni, hogy csak az egyik irányba lépked el ! Én is ilyen vezérlőket használok vagy 10 éve és ilyen hibával nem találkoztam ! Ezt csak a lomha leválasztókártya hülyesége miatt lehet csak ! De ha gondolod van itt nálam 4 sugaras 150MHz szkóp az megmutatja a hibát. Ahhoz elég lenne elhoznod az leválasztót az UC300-at meg a laptopot mert vezérlőt tudok a próbához mellékelni. Mellesleg a sigma 1-ben már benne van a leválasztás, tehát felesleges még egy kolonc bele !