Sziasztok mindenki! Nállam is az a helyzet , hogy csak virtuálisan dolgozom mivel a motorokra a mani még nincs meg . Kb 75 ezer fabatka sarc nélkül.A turbocnc nekem gond nélkül feljött ( Win 2000) alatt de mivel atszafaláte nem tudok angolul igy kicsit nehéz lesz.
Hunka Tibor | 8036
2005-09-17 17:04:00
[20]
sziasztok mindenki Nekem (win 2000) alatt gond nélkül felfött a turbocnc csak én is virtuálisan hasnálnám mivel még nincs meg a motorom a gápemhez. Azért gondolom hogy jó lessz mert nem kell érte fizetni.Géza : én probáltam a cncszimulátort hogy ellenörizzem a G-kodot amit a Bobcad-ben irtam , de amiota megvan a OneCnc program minden szimulátor gyenge a OneCNC szimulátorához képest . Minden alkalommal leesik az állam mijen tökéletes renderelt képet produkál . Ha tudzs jönni a találkozora viszem a PC-met , ot megláthatod. Tibor
n/a (inaktív)
2005-09-17 15:43:00
[19]
Hali Géza A TURBOCNC.TL fájl majd asziszem létrejön a meló közben, kicsomagolásnál még nincs de utána egyszer csak lesz, e nélkűl is megy. A léptetés hatékonysága azért "poor" mert nem igazi Dos módban vagy hanem Win alól nézgelődsz. Próbálgatni ismerkedni ez jó, de ha a motorok is be lesznek kötve akkor az időosztás miatt majd valós DOS módra kell áttérned. Legegyszerűbb, ha ezt a gépet úgysem használod másra, csak egy dos-t telepítesz rá. sok szerencsét: motoros
n/a (inaktív)
2005-09-16 09:46:00
[18]
Sziasztok bár lehet, hogy már csak szólóban vagyok ezen a topicon! Próbálta-e már valaki közületek a cncsimulator nevü un. toolpath viewert? (Lásd: a cncsimulator.com nevű oldalt)A TCNC.ben ui. nincs mód a tengelymozgások grafikus nyomonkvetésére nem úgy mint más DOS-os programokban (PC-NC, VCNC stb). Hasonlóképpen használta-e valaki közületek a MAKEHPGL software-t, melynek segitségével DXF ill. HPGL fájlok konvertálhatók DIN kóddá? Még nincs gépem, igy szárazan ismerkedem a TCNC-vel. Egy 90 Mhz-es 12, colos IBM laptopra telepitettettem. Már a betöltés után hiányolja a tool (TURBOCNC.TL) fájlt. Kell-e már a kezdetben ez a fájl ill hogyan kell azt létrehozni? Ezenkivül azt is üzeni a gép, hogy a léptetés hatékonysága szegényes (poor)lesz. What to do in this case? Ha tudtok adjatok tanácsot. Ismét az előbbi mondat (azaz: mit csináljak?). Ezt a kis gépet ui. , egyébre nem használható lévén, kezelőpultként akarom "belebetonozni" a CNC kütyümbe!
n/a (inaktív)
2005-09-12 23:23:00
[17]
Minden OK! A Windows környezetem egy kicsit szétesett, de tini fiam megtalálta a hibát és most már (egyenlőre még gép nélkül) ismerkedem a programmal. Lehet, hogy majd még kérdéseim lesznek.
victorhu | 225
2005-09-12 19:53:00
[16]
Sziasztok! Ha jól emlékszem, a far.exe egy tömörítő program, ami nyilván az anyag kitömörítéséhez kellene. Google nyilván ad párezer találatot rá Üdv
Sziasztok! Kezdőként galád módon letöltttem a Turbocnc programot. Az unzip nem indul, mert keres egy far.exe nevű fájlt. Ez azt jelenti, hogy még 30 napig sem használhatom? Ti hogyan csináltátok?
köszi
Törölt felhasználó
2005-09-02 17:33:00
[14]
a shareware jelentése tudomásom szerint, hogy 30 napig használható, ezután vagy le kell törölni vagy megveszem, köztes megoldás nincs vagyis van de az nem legális.
én még nem olvastam el a jogi információkat, ezeket többnyire nem is szoktam .
zsolt
n/a (inaktív)
2005-09-01 06:44:00
[13]
telectroCNC! Szerintem jogosan használod,mert azt írja:"All of the software listed below is fully functional shareware. I consider "cripples" to be unethical." Tehát shareware , bár a második mondatot nem értem mi nem etikus, és 60 dollárról is ir. Szerintem ez olyan becsületbeli dolog, hogy aki meg van elégedve és használhatónak tartja az küldje a manit.
Törölt felhasználó
2005-08-01 13:27:00
[12]
Tehát akkor teljesen jogszerûen használom, ha regisztráció nélkül használom ?
zsolt
n/a (inaktív)
2005-08-01 08:28:00
[11]
"Tudja valaki,hogy mi a korlátozás a regisztrálatlan példánynál?" Én semmi korlátozást nem tapasztaltam, úgy tudom a forrásért és a támogatásért kell fizetni 60 dollárt. 15 000 soros program pl simán futott.
Lakatos | 599
2005-07-31 20:11:00
[10]
Tudja valaki,hogy mi a korlátozás a regisztrálatlan példánynál?
Törölt felhasználó
2005-07-31 18:55:00
[9]
Van vki aki megvette ? megkeresne magánban ?
zsolt
ebalint | 1769
2005-07-31 18:43:00
[8]
Hogyan rendezted a fizetést, ill. milyen stádiumban.
Na ez pont a z egyik előnye, gépigénye szinte nulla már egy 1,4 Mb DOS-os boot flopiról is elfut , a vinyó nem is kell, az egész progi aszem 500 Mb. A gép minimum 386-os coprocesszorral. Semmi grafikával nem kell vesződni hiszen nincs is.Importálni nem tud.Szinte minden szabványos M és G kódot ismer. Valami másik programmal le kell fordítani a grafikának megfelelő vezérlőprogramot, ha ez szabványos (ISO) akkor minden gond nélkül futtatható. Ez így egy kicsit macerásnak tűnik, de helyette ott az egyenletes motorfutás, semmi lefagyás (nincs minek lefagyni) semmi kiakadás. A végén egyébként a grafika is elkészül csak nem a képernyőn kell keresni hanem a gravirgép asztalán.
Lakatos | 599
2005-07-30 10:37:00
[5]
Nekem piszkálja a fantáziámat a TCNC,mert nincs nagy gépigénye és a DOS-os háttér talán biztosabb alap,mint a Windows. Van valakinek tapasztalata,hogy mire képes?
n/a (inaktív)
2005-07-30 08:40:00
[4]
Majd gyűlik az info ha van érdeklődés, ha nincs akkor sülyed.
Úgy gondolom a turbocnc /TCNC/ mint vez. szoftver megérdemli hogy külön beszéljünk róla, bár ez eddig nagyon senkit nem érdekelt, de most megtört a jég, úgy látszik más is felfedezte TelectroCNC is belevágott, és kár lenne ha ez a téma a "vegyes ügyek" nagy halmazába sülyedne. Én sok előnye, hátránya ellenére meg vagyok elégedve vele.