az Artcam-et ismerem de amikor gyorsan kell és csak pár betű nincs idő még a másik számítógépen vacakolni a Cammel. Az ékezeteket kézzel is már hozzá rajzolom.
Az eredetiben nincs ékezet ! De sok program van ami minőségben is igényesebb és kezel ékezetet. Például műköbe marás, csak a minőséget összehasonlítása végett.
Sziasztok! Ide írok nem a béna vagyokba,(pedig magas ez nekem, mint csigának a járdaszegély, lónak a hátúszás...) hátha másnak is kedve támad munkaterületet spórolni. Béni féle szerszámbemérőt, http://benishare.weebly.com/mach3-makroacutek.html (köszönet Neki érte) hogyan kellene átírni, hogy alkalmas legyen egy olyan gépre, amin oldalt van a bemérő? A főorsó elfordul "vízszintbe" és nem a "Z" tengelyen történik a szerszámbemérés, hanem az "Y" tengelyen. A mozgásokat sikerült átírnom, de azt már nem, hogy az "Y" koordinátát olvassa ki beméréskor ne a "Z"-t és azzal matekozzon. PL. nem találom sehol mit kellene ebbe a sorba írni. ZProbePos = GetVar(2002) 'Mért koordináta kiolvasása Pedig a mai napom elment rá...
nem tudom, mivel még nem vettem, addig várok míg az elméleti része nem kristályosodott ki. Neten találtam olyan forgatót ami vezérléssel együtt van ott csak a osztás számot kell megadni és kiszámolja lelépteti .... innen a gondolat ezt tudja-e a Mach 3
Beállítod az lépéseket, természetesen a vezérlő által beállított értékekhez (a forgatónál ezek igen nagy értékek lehetnek a minél kisebb szögfelbontás miatt) Ha ez jész utána már csak a G kódot kell megírnod . Ez nem egy nagy ördöngösség nézz utána a neten, én nem szoktam kézzel írogatni de itt sokan kenik vágják.
Segítségeteket kérném, Mach 3 beállítás, vagy inkább programozásához.
Azt szeretném megtudni, hogy ha egy forgatót veszek, hogyan tudom majd a mach 3 rávenni, hogy teszem azt 295 egyenlő lépéssel forduljon a 360 fok alatt, az már csak a hab lenne a tortán ha az y tengely a lépésközökben + - 10 mm elmozdulna.
( fogaskereket marnék) Előre is kösz Süsü
Rabb Ferenc | 4387
2017-07-05 13:26:13
[15922]
Mit csesztem el???
Ideiglenesen le akartam állítani a program futását, ezért nyomtam egy spacét (Feed Hold) Semmi. Beletenyereltem a Vészstop gombba, de még egy semmi. A program szépen lefutott...
Benyomott vészgombbal is mozgathatók a tengelyek billentyűről és g-kódból is
Djjwill | 13
2017-07-05 12:04:56
[15921]
VASEMBER újra megköszönöm segítséged mert este kipróbáltam a plugint és életre kelt a vezérlő és már pörgette is a motorokat! Igaz a plugin a manualban nvum_SK.DLL-nek van írva ez a letöltöttpedig nvum_F de működik
Törölt felhasználó
2017-07-04 23:27:46
[15920]
Tehát akkor újra !
A Mach3 alapból 15 főorsó paramétereit kezeli. De mégis milyen módon választható ki programból az aktuális ?
Djjwill | 13
2017-07-04 22:51:36
[15919]
jelentkezek még és megosztom tapasztalatom meg megmutatom majd a gépet ha már üzemképes lesz mert még darabokban van félkészen. de csak nem bírok így elaludni megkell hogy nézzem azt a plugint :D
Hát vasember nem tudom hogy csinálod hogy temindent meglelsz de mivel még most olvastam már nem állok neki kipróbálni. Hát hogy mit tud ez az usb-s kütyü majd kiderűl rendeltem egy komplett lpt portos szettet motorokkal táppal stb ezt csak rendeltem pluszba hogy kitudjam próbálni is az építményem míg nincs itt az lpt portos laptop
Kiveséztük ezt a 4 év gondos tervezőmunkájának a termékét. Légszerelés meg egyéb nyalánkságok is azt mutatják mennyire gondos 4 év munkája van ebben at akármiben. De a driver fellelhetősége is erre utal ! Csak képzeld el ha bármi problémád lesz hova fordulhatsz ezek után ? Van amire nem szabad 1 másodperc időt sem pazarolni, és ez pont ilyen ! Mellesleg már nem egy ilyen kínai szart kipróbáltam (speciel ez kimaradt, de nem véletlen) és szinte minddel arra jutottam, hogy ennyit az LPT port is tud ! Természetesen terméktámogatás azokhoz sem sikerült kiharcolni !
A Mach3 alapból 15 főorsó paramétereit kezeli. De mégis milyen módon választható ki programból az aktuális ?
Djjwill | 13
2017-07-04 13:43:47
[15910]
Ohh köszönöm! Na ezt nem leltem én sehol a neten. Persze adtak egy cd-thozzá azon gondolom a plugin is ott lenne ha nem egy íratlan cd-t küldtek volna. Na ha hazaérek próbálkozok is addig játszok ezzel a nagy döggel a munkahelyemen
Azért van, mert az a plugin nem ehhez van. Ehhez az USB kütyühöz is kellett, hogy adjon az eladó. Ha nem adott, akkor el kell kérni. Minden ilyen cucc, csak a saját pliginjával megy. Ahány gyártó, annyi plugin.
Leltem egy usb plugint a mach3hoz de ha azt berakom a könyvtárba akkor meg azonnal írja is alul a az üzenetes sorban hogy nincs csatlakozva usb vezérlő
Na hát erre is gondoltam de ezt a laptopot nem akarom lebutítani egy w7-el vagy xp-vel Németországban élek egy hónap mulva megyek haza van ott egy régi laptopom azt eleve kiakartam hozni a géphez csak gondoltam kipróbálni addig jó lenne a masinát az újabbik laptopommal is. Sőtt azon a laptopon van lpt port is és van egy lpt cnc vezérlőm is csak nem akartam addig várakozni de ezekszerint muszály lesz
Sziasztok egy kis segítségre lenne szügségem Nekiálltam a cnc gépem építésének de az usb mach3 kompatibilis vezérlőt az istennek se tudom kapcsolatba állítani a mach3-al.
A win10 látja a vrzérlőt az eszközök és nyomtatók közt. Ott megnéztem a port számát ami #0001 de a mach3 beállításaiba ezt így nem gogadja el csak simán 01-nek
Valaki esetleg működtet usb-s vezérlőt? Nem port átalakítóval megy hanem alapból usb-s
Szerszámcsere téma: Sikerült megírnom a szerszámcsere és a hosszbemérést is, megy szépen minden. Annyi a probléma, hogy amikor folveszi az uj szerszamot, nem lep ervenybe a z korrekcio. Viszont, ha pl 1ről léptem 2-re és szerszámcsere után kézzel visszaírom 1-re, majd újra 2-re, akkor rögtön jó minden. Próbáltam a szerszámcsere végére beírni, hogy G43 & GetSelectedTool(), de semmi.
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata vagy ismeri-e ezt a vezérlőt? Megy mach3 alatt? Köszönöm.
PITU | 303
2017-06-05 19:15:42
[15895]
Ha nem is halovány lila , de valami dereng...
az a vicc benne , hogy ezt a mach verziót már többször és több gépre is telepítettük utána bemásolva az xml aztán bemásolva a screen a gombok csak az eredeti screenben voltak
Mivel nem az eredeti screen használod és bemásoltad a XML file-t ezért nincsenek gombok ! Először a XML file-ban használt screen-t kellet volna telepítened aztán bemásolni a beállításokat ! De gondolom halvány lila fingod nincs mi is volt az amit használtál, és hol lehet a telepítője.