Közben szépen lassan kezd életre kelni a masina. Most tartok a tükör beállításnál. Az asztalig eljut már a lézernyaláb, de érdekes hosszúkás a mintája nem egy pont mint a K40-nél. fókusz távolság még nincs belőve, de azt gondoltam, hogy egy nagy pont lesz ilyenkor. Nos a kérdsem, ha a tükröket még izgatom kicsit és belövöm a fókusz távot akkor hasonló lesz a vég eredmény mint a K40 nél?
Nekem is ő ajánlotta ezt a remek fórumot. És nem gondoltam volna hogy ilyen hamar tudok is segíteni bárkinek. Ez az ő érdeme. Jelenleg még olvasgatok és szívem fel a tudást. De ha minden jól megy szeptemberben már meglesz az első videó ahogy dolgozik a gépem. Addig is sok türelmet kérek mindenkitől.
Ideiglenesen a vezérlőtől lehoztam a jelet és lás csodát életre kelt Tök jó, hogy a netes ruidás kapcs rajzon semmit nem ír erről. Lényeg, hogy most már megy a történet
Szerintem ugyanarról beszélünk. Az 5V-os kimenetet kell az áramlás kapcsolón keresztül kell a WP-re visszavezetni. Ha megy a víz a kapcsoló átkapcsolja az 5V-ot a WP-re.
Ha 5V-os bemenet akkor logikusan nekem azt jelenti, hogy 5V-ot adva a bemenetre aktiválja a tápot. Próbáld meg a P4-es csatlakozón az 5V és a WP pontokat összekötni.
Ha a lézertápján van waterprotec bemenet és van a vezérlőn is, és csak a vezérlőbe van bekötve, mert oda mutatta csak a kapcs rajz, attól lehet, hogy nem kapcsol be a lézer? A vezérlőn ég is vissza jelző led az áramláskapcsolótól, de a lézer semmit nem csinál. Be kell kötni vajon direktbe a lézer tápba is v. más lehet a gond. Sajnos ha elindítok egy programot se kapcsol be
Akár lehet igazi, akár nem, a képen akár mi lehet,az a baj hogy nem nagyon tudod le előrizni azt hogy mit kaptál, hogy biztos akkora teljesítményű, nem e volt használva, nem e gyártási selejt stb... a kézben tartott diódáról nem sok minden derül ki. Nagy biztonsággal akkor lehetsz ha megfelelő helyről veszed, olyantól rendelsz aki amúgy is ilyenekkel foglalkozik és szakértelemmel árulja a terméket, Pl ez a felhasználó.
Van oka hogy a kék lézerhez ragaszkodsz? Co cső nem jöhet szóba? 30-40W os cső táppal nem sokkal drágább mint egy jó 5W os kék... igaz kell hozzá még tükör és fej, de cserébe jóval többet tud...
Köszönöm válaszod csak azért vagyok tanácstalan mert olvastam ezt azt itt a kinai lézerekről hogy felét tudja ami rá van írva stb ha vennék 2w osat az 1w lenne ha 5,5w osat az meg 2,75w egyszer szeretnék venni mert azért igysem olcsó
2w lézerrel már lehet vágni 3mm. Én is ebben a projektben vagyok benne. Van egy low minimál gépem(made in cina 80x80 munkaterület). Arra rendeltem 1.6 w lézert. Későbbiekben ha meglesz a saját építésű gépem cserélem 6w teljesítményűre. Bár jó esetben a kicsi is max 50% fog üzemelni amire fogom használni. Keres rá : 2W-os kék lézer vs. 3mm rétegelt lemez
Ilyen kínai lézer ennyiért csak papíron létezik. Ezek maximum 6W teljesítményt tudnak folyamatosan.Érdekes módon sosem láttam még olyan fotót (vagy videót) ahol egy ilyen lézer fókuszált nyalábja elé tették volna egy LPM szenzorát.
Egy Fórumtársat tudok, aki nemrég esett át egy ilyen végálláskapcsoló "mizérián".(sikerrel) Ő is a Ruidák valamelyikét használja. Sajnos nem ír, nem publikál, pedig lenne mit... Nagyon szép dolgokat csinál a lézerével.(is) Privátban küldök egy elérhetőséget hozzá. Hivatkozz rám, biztos segíteni fog.
A mozgás megoldódott, hülye fejemmel a meghajtókon nem állítottam be a léptetést és az áramot Most szépen mozog, viszont a végállás kapcsolókra nemigen reagál, ha megnyomom a vezérlőn világít a led, meg szépen neki is jár, de vmikor meg ennek ellenére próbálja tovább vinni Beállítottam, hogy bal fent legyen a tájolás, de azt hogyan tudom beállítani, hogy ott legyen a 0 pont, tehát,ha bekapcsolom a gépet szépen oda járjon, mint a K40 is csinálja. Próbáltam, hogy kézzel oda viszem és nullázok, de újra indítás után elfelejti. Ezt hogyan tudnám beállítani?
Köszönöm!
Törölt felhasználó
2018-12-23 13:42:27
[16433]
„ezek azért müködnek hogy segítsenek”
Nem, nem azért működnek. Hanem azért, hogy lehetőség legyen segíteni, egymástól tanulni. Érzed a különbséget?
Igen, mostanában ezt tapasztalom gyakran. Egyesek azt gondolják, neki jár a segítség. Sőt, mindenkinek az a kötelessége, hogy neki segítsen. DE, NEM! Segíteni, a nehezen, vagy könnyen megszerzett tudást osztogatni nem kötelező.
Itt őszültem meg ezen a fórumon, mégis kérem a segítséget, ha úgy adódik. Soha nem követelem. Ha segít valaki, azt megköszönöm.
Szerintem ez így (volna) normális. Valaki kap e segítséget, az sokszor a kérdezőn múlik. Mert, sokat tudó ember, itt van bőven.
Ez ám jó kezdés.. három hozzászólásból kettô "kioktatós". Ha valaki, akkor PSoft igazán segítôkész, mivel nem így kértem, még lézervágott mintákat, fogaskerekeket is küldött, levélben.
Ezt ne vedd magadra tudod ez MINDEN FÓRUMBAN TOPIKBAN ez van, olvas vissza és ez szerintem nagy baj, ezek azért müködnek hogy segítsenek a másiknak aki nem ért hozzá informálodik és a végén lesz egy nagyon jó közösség
Van esetleg valakinek tapasztalata a Kínából rendelhető 15W-os kék lézerrel kapcsolatban? 32-35 körüli áron kapható, de csak 5A-es tápot adnak hozzá, ami azért kétségeket ébreszt bennem. Na nem azért, mert akkora probléma lenne mondjuk egy kiselejtezett PC tápot használni helyette, hanem ha elmegy arról az 5A-es tápról is, akkor mennyi lehet a valós teljesítménye?
MCMLXXXII | 374
2018-12-23 09:53:35
[16425]
Köszi a gyors választ, erre számítottam "olvass vissza" igen olvastam azért is tettem fel a kérdést mert van minden fajta, néztem elég rutinos cnc s vagy nem tartott volna semeddig leírni hogy 3mm rétegelt lemezhez 2,5w v 5w os lézer kell és jó az ebay es is
Üdv! Nincs véletlenül (vagy direkt :D ) elfekvőben valakinek 1db?
A4988 meghajtó modul
T H X !
MCMLXXXII | 374
2018-12-22 20:25:28
[16421]
Sziasztok mégcsak ismerkedek meg informálodom 3D nyomtatót szeretnék építeni meg is van hogy fog kinézni meg az alkatrész lista csak szeretném lézer gravírozásra és vágásra is használni. Az lenne a kérdésem lényege hogy 3mm rétegelt lemez vágásához és dekorálásához mekkora lézer kell (sima szöveg vagy kép) ?
szaky27 | 579
2018-12-22 16:32:53
[16420]
Pont az előbb néztem meg, ez alapján tiszta is lenne, csak még most lettem kész az elektronikával és ha próbálom mozgatni a tengelyt, akkor a kijelzőn fut a számláló, a motor ad ki hangot csak épp a tengely alig mozdul meg A legelső beállításokat kéne meg tennem, mint ahogy a mach3 nál is kell. Na ezt a részt nem találom V. mihez viszonyítsak, ha videó alapján kell belőni elsőre is? Ebben kérném a segítséget.
A ruida vezérlőnél hol tudom beállítani a motor lépés számát? 1:1 az áttétel, de 0,9°os a motor és szeretném beállítani, hogy a rajzi 1mm a valóságban is az legyen, de egyszerűen nem találom se a vezérlőben se a rdworksben. Tudnátok segíteni?
Köszönöm!
Kellemes ünnepeket
Törölt felhasználó
2018-12-22 13:13:00
[16417]
Kitöltési tényezőt ha felveszed 100% vagy bit alapon 255 az már majdnem sima dc még ha xxx frekin is szalad..ott van esély sima dc müszerel is mérni fesz szintet....
Üdvözlet! Hogyan tudom leellenőrzni, hogy a lézervezérlő pwm kimenetén nem jön ki 5V-nál több? PWM a +, GND -, és csak multival lemérem? Vagy ennyire nem egyszerű?