Utolsó esély, a step puls értéket tedd 15-re Ez a legnagyobb érték amit elfogad. Ha ekkor is ugyanazt csinálja akkor vagy a motorok fázisai vannak rosszul bekötve vagy a PC tényleg egy szar !
Tudósok most mi van. A régi számítógépen ami cnc-t hajtja egyszer csak 500 sor felett nem megy a gép ( nem demó a program ). Letöltöttem egy demót. A marót vezérlő pc-n nem változott a helyzet. Felraktam az egyik irodai pc-re simán lefut a több mint 2000 soros program- ez ment régen a marón is-. ugyan ez a progi egy másik nem gépre kötött számítógépen már megáll 500 sor után. Előtte lepucoltam mindent, de így se jó. Már a fiú aki a gépen dolgozik érdeklődött több helyen de nem találtunk megoldást. Félek ha vennék egy licencet akkor se lenne jó. Nem tudom mit tegyek.
Áron.S | 149
2017-09-22 15:27:48
[16055]
Le futtattam a tesztet. A képeken látszik mit produkál. Rángatózóan mennek a motorok, nem tudom mi a probléma , már az agyamra megy.
nem hiszem el, hogy mindig van valami! Találkoztatok már olyan hibával, hogy kézi üzemmódban tengely mozgatáskor egyik irányba megy rendesen a másikba meg néhány lépés aztán semmi de a mach3 számolja az utat mintha minden ok lenne?
Tudom ellenőrizni az lpt-re kiadott tényleges jeleket? A driver tesz ok simább már nem is lehetne
Nem találom a mach 3 letöltéseket a tárban segítsetek hol van.
Szabó Norbert | 102
2017-09-18 11:01:00
[16048]
Üdv! Segítséget kérnék egy kisebb léptetőmotoros mechanikához, 5,5 w lézerfejjel van szerelve, mach3 progihoz, Tiszaújváros környékéről. Beállításokhoz, életre keltéshez.... Fényképet lézereznék vele. Segítséget előre is köszönöm! Szabó Norbert 06704110419
woodfront | 322
2017-09-17 21:36:52
[16047]
Nekem is csak a Mach 3 van a gépen semmi más. Még a marópályák sincsenek a gépen tárolva, mindig penddrive-ról futtatom.
Sziasztok Nekem akkor csinált minden félét a gép mikor rajta volt az AC .Volt olyan ,hogy a motorok elindultak maguktól. Talán 3-4 marót eltört mire rájöttem. Megfogattam a tanácsokat itt a fórumról a gépen csak a MACH van és nincs is probléma.
Törölt felhasználó
2017-09-17 21:20:23
[16045]
A TB6560 IC-s léptetővezérlő működése elégé rapszodikus. Főleg bekapcsolás után szert " kiakadni " és ami kifér a csövön küldi az áramot a motorra. Ekkor általában az esetek többségében tönkre is megy az IC. Ha megbízható gépet szeretnél először cserélj vezérlőket. Például a Leadshine DM542 egy nagyon megbízható típus , de sajnos megkérik az árát.
Mellesleg, sikerült lefuttatni a Mach3 Driver tesztet ?
Minden motor egyforma nálam és azonos bekotes van mindegyiken. Van amelyik tartóáram alatt melegszik a másik hideg. Motorok arnyekolt vezetekekkel vannak, minden megfelelően. Az árnyék kivezetve a foldelesre. Nem értem a probléma okát. Ha megoldom itt megírom
Nekem is szokott hasonlót csinálni de még nem jöttem rá hogy mi okozhatja. Nekem szervó motorok vannak a gépen. Van úgyhogy hónapokig soha, s van hogy egy két naponta is akár.Ha ezt produkálja és nem állítom le időben akkor a szervómotor teljesen felforrósodik. Ilyenkor áramtalanítok, várom hogy a motorok visszahüljenek, aztán van hogy megint hónapokig semmi.
Futtass egy DriverTest.exe a Mach 3 főkönyvtárában találod. Akkor jó ha a kirajzolt grafikon minél egyenesebb, pici kiugrások lehetnek. Viszont az ábra egy fésűre hasonlít akkor az a PC-t felejtsed el, vagy próbáld újra telepíteni az egész oprendszert ! Mellesleg van egy tippem, hogy egy laptoppal próbálkozol.
Ez az grafikont az egyik PC-m csinálta amin Mach3 fut és tökéletesem megy
A gondom az, hogy nem futnak szépen a motorok a gépemen. Mach3-t használok, 4Nm stepper motorok, 2 fázis 8 kivezetés, 16x05mm golyorsó, TB6560 V3 4tengelyes vezérlő kártya. Volt olyan hogy az egyik motor csak úgy ment magától, nagyon lassan, pedig nem kellett volna neki. Csak úgy tudtam leállítani ha estop-ot nyomtam vagy fizikailag bontottam a kapcsolatot. Lehet ,hogy a vezérlővel volt probléma, azóta van egy új, mert sikerült a TB6560 IC-t eldurrantanom figyelmetlenségből adódóan.
A lényeg, hogy a motorok rángatózva futnak. Jó lenne tudni mit csinálok rosszul.
Olvasd el a leírását, kézikönyvét és meglátod. Ennyi be- és kimenetet, analóg vonalat igen nehezen tudsz kártyákkal megoldani. Pláne egy laptoppal. Nem utolsó szempont, hogy az ethernet miatt 100m-ig kábelezhetsz. Nem kell szívni a Mach printer port vezérlésével, mehet 64 biten is. És még sorolhatnám...
Sziasztok! Ez a mozgás vezérlő miért jó? illetve miért ilyen méreg drága? A képen látható összeállításnak van értelme egy PCI Lpt porttal szemben pl stabilabb, azon kívül, hogy Ethernet -en kapcsolódik van konkrét előnye?
Sziasztok! Tudom, hogy már sokszor elhangzott ez a kérdés de komoly tapasztalattal rendelkező emberkék akik mach3 -t használnak, melyik az verzió ami a legjobb és melyik az ami leginstabilabb ? Mert hébe-hóba mindig tapasztalok érdekes dolgokat.
Köszönöm Pál! Nem rég lett telepítve ez a pc de a gyerekek egy kicsit már meggyepálták megpróbálok majd egy friss telepítést. Van arról valakinek tapasztalata hogy csak az ultime-tel menne más verziókkal esetleg nem? Bár úgy gondolom a párhuzamos portot azért még illene kezelnie az összesnek.
Ha nem laptop és a LPT port címe is egyezik akkor működnie kell ! Több gépen rögtön friss Win7 telepítés után fel lett rakva a Mach 3 és egyből működött. ( csak az ultimate van használva )
Az UC300ETH plugint kell kiválasztanod a mozgásvezérlő pluginnak. Innentől kezdve a plugin helyettesíti az alap nyomtatóport drivert és a plugin->Mach3 automatikusan tudja, hogy ha port#1-et adsz meg portszámnak bármely beállításnál, akkor az az 1-es porton a megadott számú pin, ha 2-es portot adsz meg, akkor az a 2-es port a mozgásvezérlőn stb.
A portcímnek teljesen mindegy, hogy mit adsz meg, mivel az a beállítás mozgásvezérlőknél nem játszik. Az a beállítás csak a nyomtató portokra érvényes, amiknek van egy fizikai címe, amin keresztül tudja a Mach3, hogy mely memóriaterületre kell küldeni az adatokat.
Sziasztok MACH3 beállításait szeretném megcsinálni úgy, hogy egy UC300 ETH 5LP leválasztókártyát használok. A beállításoknál a portoknál mit kell kiválasztani, hogy lássa a kártyát? A port 2-e kötöttem be a step és dir jeleket, de a címzést port és pins részen mire kell beállítani, mert sajnos számomra nem egyértelmű. Előre is köszi a segítséget.
Nem tudom mennyire gyakran merülnek fel ezek a kérdések.. 1. Megy a Mach3 win7 alatt ugye? R2.63-al próbálkozom. 2. Átmásoltam a régi xp-s számítógépről a Mach3mill.xml-t. Leellenőriztem a BIOS-ban, a hexa 378 az LPT port, Mach3-ba is ez van beállítva. A program elindul, a kurzormozgatókra változnak a koordináták Mach3-ban, viszont a hardver, a cnc szervójai meg se mozdulnak. A Diagnostics (Alt 7) képernyőn a "Port 1 pins current State" funkció szokott működni? Mert ott semmi változást nem látok, ha nyomom a kurzormozgatókat. Mi lehet a bibi? Nagyon szépen köszönöm előre is az ötleteket!
A egyik, miért nem generálod újra a programot ? A másik, a programban felcseréled a X és Y karaktereket. (Az NC programban ezt megcsinálni max 2 perc) A harmadik Mach-ban a port and pins-ben cseréled meg a X és Y tengelyek step és dir pinjét. A negyedik G68 x0.y0.R90
Segítsetek Van mód a Mach-ban arra, hogy az X és Y tengelyt felcseréljem. Egy keskeny dolgot kell csinálnom, és így kevésbé hibázna a gépem.
szabo jankó | 413
2017-08-30 10:14:37
[16015]
Valószínű nem licenszes a progi. Bár mi már találkoztunk olyan esettel ahol ugyan az program licenszes gépen nem ment le, ugyan az program egy másik gépen simán. Sőt demón is végig futott szimulációba ( 2000 körül volt a sorok száma).
Jó reggelt! Azt szeretném kérdezni hogy Mach3 szoftverben 500-ik G kód lefutásakor megáll a vezérlés.Hogyan lehetne ezt a problémát kiküszöbölni,van erre megoldás vagy pedig más vezérlőt kell alkalmazni? (ezidáig az EDIT gomb segítségével visszatöröltem az első 500 sort azután újra megnyitottam és elindítottam,csak ez a megoldás elég lassú).
Mellesleg meg az USB-s mozgásvezérlő kinai fostaliga akad ki mikor elindítod a frekiváltós főorsót ! Frekvenciaváltót csak zavarszűrővel és LiYCY kábellel szabad használni és így sem 100%, hogy a usb kommunikáció túléli.