Szia Pali ! Megnézted a videot ? Ott látható, hogy létrehozza, megírja, elhelyezi az aktuális profilban, stb. Én ez szerint jártam el, teszteltem, tökéletesen működik. @MacGyver-rel privát kezdeményeztem, hogy megbeszéljük mit hogyan, azután az eredményt ha akarja publikálja.
Szia,többször.. vagy 10x végig néztem a videót, ott van ez a makrós jelenet a videó legelején, karakterre ugyanaz van a M300.m1s fájlomban mint a videóban, és azon a helyen van ahol lennie kell.. Ha futtatni akarom akkor alul a STATUS sorba írja ki hogy "error line 1 - file not found".. (Ha kitörlöm az M300 makrót és úgy próbálom beírom inputnak hogy M300 akkor nem ír semmi hibaüzenetet a mach3 alul, ebből arra következtetek, hogy az M300.m1s file-t megtalálja ő, csak a benne lévő tartalommal van valami baja.) Ez az "a=shell("taskkill..." cucc minden esetben így kell legyen? sima windows xp van a PC-n.. nincs ötletem
Szia, megpróbáltam a videó szerint beállítani, ott akadtam el , hogy a makró amit a videóban M300-ként használ, amikor futtatnám azt írja a mach, hogy file not found. (ha kitörlöm az M300 makrót akkor nem ír semmi hibaüzenetet, tehát ebből arra gondolok, hogy magát a m300 makrót megtalálja, csinálná ő, csak a mach3.exe taskot nem találja?? tud valaki segíteni?
Elérhető valahol az autoinstaller program mert a saját oldalán nincs!
bagesz81 | 91
2017-12-13 13:35:14
[16230]
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni az esztergám fordulatszámának kijelzésének megvalósításában. Sokat olvasgattam már utána, és a hall szenzoros megoldásra gondoltam mágnesselm Láttam a yoYouTub- on egy videót, az tetszett az egyszerűsége miatt. Ott OH-137-es hall szenzort használt, már nem tudom mekkora ellenállással. Ezt a fajta hall-t viszont nem találtam sehol. A kérdésem az lenne, hogy bármilyen hall szenzort használhatok, és mekkora ellenállással? Esetleg tapasztalat alapján konkrét ötlet? Előre is köszönöm
dezsoe | 2934
2017-12-13 11:00:31
[16229]
Természetesen igen. Csak arra kell figyelni, hogy az adott kimenet csoport 5V-os legyen.
Az UC300-on nem múlik. Milyen kártyán van az UC300? (5LPT, 5441, UB1 stb.) A HSS86 bemenetein optocsatoló van, 5V-hoz (TTL) elegendő előtét ellenállással, így simán összeköthetők.
Érdeklődnék, hogy mi a tapasztalat, azzal kapcsolatban, hogy működik e rendesen az UC300ETH mozgásvezérlő a Mach3 programmal? Illetve az UC300ETH és a HSS86 meghajtó közé melyik csatoló/jelelosztó kártya passzol a legjobban?
Egyenlőre csak tájékozódom, vásárlás előtt vagyok.
Törölt felhasználó
2017-12-11 20:34:48
[16224]
Megpróbálhatod normál PC-ként telepíteni és így minden energiagazdálkodást ki irtani belőle. De a mobil processzorokkal nem volt szerencsém. Intel Pentium M 710, 345 pontot kapott benchmark-on Clevo PortaNote D400V pontos processzor típusát nem találtam meg ezért tippeltem ezt az órajelet. Az Intel Pentium 4 3.06-os pedig 347 pontot. Tehát a kép gép között a P4 javára billen még akkor is ha a fele pontot kapta volna. Nekem a P3-as laptop jobban teljesít Mach terén mint a 2GHz-es mobil pentiumos.
Anno egy Clevo D400V-vel kezdtem. azzal simán ment. Egyszerűbb programokhoz kiváltottam egy mini PC-vel, de a komolyabb méretűekhez, mint a fénykép gravír, elő kell vegyem a laptopot, mert ez már megeszi a kis pc eszét. (Tovább már nem bővíthető...) Szóval akkor ez a Dell alkalmatlan a feladatra?
Ez felettébb érdekes ! Szerintem itt inkább valami Windóz katyvasz lesz. Például nemrég egy új Windows próbáltam aminek a telepítője 170 MB cakk pakk. ( sok minden ki van hagyva belőle ) Mikor frissen indítva megy a rendszer minden OK. Viszont mikor otthagytam a PC-t üresjáratban futni (kb 2 órára) akkor ugyanazt a programot amit előtte 8 perc alatt csinált meg, a pihenő után ez 12 alatt sikerült.
Igen olvastam, hogy érzékeny a videó teljesítményre, ezért a videó kártya egy nvidia quadro 600. Az előre olvasást 500 - ra állítottam. A helyzet ugyan az. Ami érdekes, hogy ha elindítom a ciklus startot, és miután megmozdult a gép leállítom, eltűnik a hibajelenség. Utána tökéletesen mozognak a tengelyek. Csak akkor fordul elő a hiba amikor előszór olvasok be programot a mach3 - ba. !?!?!?!
Segítséget szeretnék kérni. Mégpedig az a problémám, hogy amikor egy nagyobb méretű programot akarok futtatni a mach3 programban ( milliós sorszám), a forgácsoló program betöltése után ha kézzel szeretném mozgatnia tengelyeket, akkor késik a mozgás. Akármelyik irányba szeretném mozdítani a tengelyeket, kb. 1-2 másodpercet késve reagál. A program xp- környezetbe van telepítve, párhuzamos portot használok.Több hardverrel is kipróbáltam ( 1 mag 3 GHz, 4 mag magonként 3 GHz ) de a jelenség ugyan az. A programsorok előre olvasása 50 sorra van állítva. Amit a fejlesztők kérnek hardverigényben az bőven túl van tolva. Mi lehet a baj????
MacGyver | 140
2017-12-07 22:27:41
[16209]
Nagyon köszi! pedig esküszöm keresgéltem.. hihetetlen
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy a Mach3 képes-e arra, hogy dolgavégeztével kikapcsolja a PC-t ? olyan jó lenne aludni menni amíg a gép dolgozik (dombor mar 5 órán keresztül..) és a végén jól leállna...
Sásdi Zoltán | 735
2017-12-07 09:59:42
[16206]
Köszönök, ha az istenek is úgy akarják, ma sor kerül rá.
Ha a frászt-kapás azt jelenti, hogy a Mach folyamatosan limit-en van, akkor negálnod kell a bemenetet a megfelelő sorban az Active Low oszlopban. Ha a home is ugyanez a bemenet, akkor azt is ugyanabba a "pipaállásba" tedd.
Segitség kellene. A néhányadik gépem a befejezéséhez közeledik. A korábbi hibákat szeretném kiküszöbölni vele. Ezért a végálláskapcsolókat úgy csináltam, hogy a kapcsolók, nyugalmi helyzetben testre zárják a bemeneteket, egyébként 470 ohmon +5V-ra van felhúzva, ha nyit a kapcsoló. Ez vezetékszakadáskor is jelez. Mit kell beírni a Machba, hogy ne kapjon frászt. Köszönöm a válaszokat.
Devera csaba | 402
2017-12-04 22:04:16
[16203]
Üdv!Az X tengely volt a bűnös de megoldódott! Azért köszönöm hogy írtál! Üdv Csaba!
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem Mach3 turn!Rádiusz módban miért lép 1mm helyett 2mm valamit kellene állítani? Előre is köszönöm! Üdv Csaba!
amasys | 2
2017-12-03 06:45:04
[16199]
Sziasztok!
Nagyon friss vagyok ebben a hobby cnc témában. Még sokminden érthetetlen számomra. De vettem egy kis hobby cnc gépet, aminek a 3 tengelyét a bCNC programmal lehet mozgatni. De Mach3-al szeretném használni. A vezérlő kártya arduino v3.00 link . Ez usb-vel van összekötve a pc-vel. Ha jól értem ehez valami plugin kell, hogy a Mach3 is érzékelje, hol találok ilyet? windows felismeri a portot. Tudna segíteni valaki? Vagy felvilágosítana? Köszönöm!
kymco1 | 1042
2017-12-02 12:36:59
[16198]
A következő gondom adódott. frekiváltós főorsóhajtás van az esztergámon. Ugyanazt a beállítást csináltam turnban mint millben. utóbbiban tökéletesen vezérelhető míg turnban csak maxon hajlandó menni.
vadember | 1909
2017-11-30 22:06:10
[16197]
Megtaláltam a telepítési leírást a Variometrumnál. Most kap egy negatívot nálam a kínai forgalmazó. Miért nem teszi rá a CD-re?
A planet cnc oldalról töltsd le a programját és aktiváld a hozzá kapott kóddal (gondolom kaptál hozzá egy cd-t amin a kód vagy talán még a vezérlőprogram is rajta van ..