Ne hülyéskedj már, Magyarországon belül nincsenek "hatalmas távolságok". Gondolom még a diákigazolványod érvényes, de a 26 év alatti kedvezmény biztosan. Válasz 'richy92' üzenetére (#1042)
Hol látunk már olyat hogy fiok sines gépek meg más ötleteket ? Tul profeszionista dolgok vannak már itt .OLyan égö egy butorlapos gép meg a fioksin meg a nyomtatobol bányászott kis léptetö .
Miért nem használsz szervot ? Miért nem használsz golyosorsot ? Hány kilos a géped ?
De hát én csak egy kis rajzot szeretnék egy A4-re .
Ismerös ?
Maximálisan támogatom a több helyszines találkozokat elöre fektetett forgato könyv szerint ( ettöl még lehet helyi sajátossága ) most még elég nagy a "stáb" ahoz hogy simán talpon maradjon és több még több hobby kell bele .
Nem kell szavazni az nem az egész véleményt tükrözi itt sem de javaslatokat kell irni és azt átbeszéli és van egy kompromisszum ami müködni fog továbbra is . Hibának tartom az értékes emberek elvesztését akik ráadásul aktivak is ( aktivak voltak régebben) , az ambiciot ( mert hogy ez mozgat bennünet ) sok minden befoyásolja .
Kellenek a professzionista masinák is hogy legyen cél a gépépitésben csak az arányok nem jok .
Én csak néhány találkozón nem voltam. Sajnos ez pont egy ilyen volt. Én nem keresnék bonyolult okot. Az egyik az időpont. Idén is és tavaly is évzáróra/ballagásra esett... Persze ez nem mindenkit érint. A másik, hogy gyakorlatilag vége volt az iskolának és mindenki a nyárra készül... Az őszi találkozón megint tömve lesz a terem...
Sziasztok! Én sajnos nem tudtam elmenni a hatalmas távolság miatt a talira,de szerintem így kívülállóként is nagyon elgondolkodtató az,amire Motoros akar rávezetni minket.Nézze meg mindenki a pdf-et és gondolkozzon el rajta. További szép napot mindenkinek! Válasz 'Motoros' üzenetére (#1038)
Milyen megújulásokat szeretnél? Szavazásra felesleges feltenni, gyűjts magad köré támogatóakat és mutasd be, vagy egyből valósítsd meg!! Ettől még nem lesz szakadás, a hobby összetart bennünket.
És még egy, amit már többen leírtak itt is, hogy a találkozókat a szervező csak szervezi, de rendezni a közösség rendezi, vagyis mindenki aki eljön akár csak látogatóként is, de természetesen a kiállítóknak van meghatározóbb szerepük.
Annak idején azt hiszem abban is egyetértettünk, hogy a Magi honlapját - és ne értsétek félre, nem halványítani akarom a tulajdonosa elismerhetetlen érdemeit- ez a fórum, ez a közösség tette naggyá. Mint látjuk életben is tartja magát a fórum saját honlap nélkül is.
Jó is lenne ha 1-2 mondattal le lehetne írni, hogy mi a gond itt, és egy kardsuhintással rendbe is lehetne rakni mindent. Azt sem hiszem, hogy a gondokat valaki nyakába lehetne varni...túl egyszerű lenne. A pdf különben nagyon jó és pontos, a megújulni képtelen társaság megy a levesbe...ennyi. Válasz 'svejk' üzenetére (#1033)
A stagnálás elkerülhetetlen, mi itt 6 év alatt ejutottunk a Robotron motortól az AC-ig, - talán már csak a lineár motorok jönnek. A forgácslaptól a szupernehéz mechanikáig, a menetfúróból köszörült gravírtűtől a lézer technikáig. A valós életben ehhez 50 év kellett az iparnak, tehát mi már a nyakukban loholunk, le kell lassulnunk.
"állandósulnak és rutinszerűvé válnak a programjaik"
No ezért erőltetem én már régóta a több helyszínes találkozókat... De legalább is ne "parancsra" kelljen találkozóra menni.
Mivel hogy arra hivtad fel a figyelmem ezért csak a 4. pontot olvastam el .
Elöször kicsit tul diplomatikusnak tünt de valojában személyes véleményem szerint teljesen igaz amit ir éppen ezért van az hogy több emberkének kell megmutatni a hobbi oldalát akár forumon akár talikon keresztül .Te mint régi "motoros " tudod ogy mindig voltak hullám völgyek és ezt különbözö képpen lehet emészteni de vannak itt jo páran azért akik ugy mond " résen " vannak és figyelmeztetnek a hibákra ( hibáinkra ) ez mindig megadja a helyes irányt nekem is .A többi meg nem számit ugy gondolom .
Micsoda filozófus lélek vagy Te!? Csak tudod amit most belinkeltél nem más mint egy további kétely forrása. Olyan mint a Biblia lehet így is érteni, úgy is fordítani. Én jobb szeretem a konkrét indokokat, "ha már egy pár dolog nagyon nem tetszett".
Nekem ha valami nem tetszik azt ki is szoktam nyilvánítani, mint volt rá példa itt a fórumon is. Az más kérdés hogy esetleg vesztesként jöttem ki dolgokból, de ezt fel kell vállalni.
Nem akarok semmiféle vitába bonyolódni senkivel, és a problémákat sem tudnám korrektül felvázolni és kifejteni. A mi szervezetünk igaz nem intézményesült, de azért még is csak egy közös ügy miatt álltunk össze valamikor. Ez a fórum adta a keretet mindehez. Innen nőtt ki a talik sorozata. Most mind kettő már életének bizonyos szakaszához ért.
Szerintem ezt a kérdést ne humorizáljuk el! Motoros oszlopos tagja a fórumnak és a találkozóknak, nagyon nem lenne jó ha elveszítenénk. Viszont csak ha megtudjuk mi volt a gond akkor tudunk segíteni, változtatni rajta.
Mindenben egyetértek Sir-Nyeteggel, ez egy qrva jó kis tali volt, ugyanúgy mint az összes többi. Egy pár dolog persze nagyon nem tetszik,de ez az én bajom. Ez van. Válasz 'Sir-Nyeteg' üzenetére (#1014)
Törölt felhasználó
2011-06-20 03:34:00
[1]
A Hatvani találkozók topíkjából áthoztam a témát. Szerintem, lessz még erről sokszor szó a jövőben.