Nekem semmi problémám a felülettel, csupán a porképződésre, eszterga ágyra rakodására reagáltam.
Egyszer hoztak anyagot fatányéroknak. Akkor megtapasztaltam, hogy nem egyszerű fát szépen esztergálni. A kés élét nem lehet a forgácsleválasztás irányára merőlegesen köszörülni, mert porzik akkor. (fémekhez ugye simán függőlegesen tartva beleköszörüljük a forgácstörő hornyot.)
Végül sikerült valami kést csinálni, úgy emlékszem leszúró késből, csiszolóporos filcen kipolírozott éllel. No, ez már forgács-szerűséget választott le és nem fulladtam meg a portól. Igazából azóta sem tudom, milyen egy igazi jó faesztergáló kés, egy ilyen CNC-sített esztergába
Fűrészpor puha anyag, csak összeszedi a kenőanyagot. Időnként kiporszívózom és újrakenem, de ezt minden más anyagnál elkövetem. A köszörűt nem szereti mert a korrund szemcsék durván koptatnak, de olyankor le szoktam takarni a szánt, és gyakrabban takarítom.
Ez olyannyira tetszik, hogy az átépítés alatt álló nyomtatóba szerkesztek egy forgatót. MK8 leszed - leaser felmegy és indulhat is......... Majd jövőre.
"PSoft kérem bemutatni milyen egy tojat lézerezve!"
Kérésed parancs!:) Nos...
Elővettem egyik tojásom, 'oszt...betoltam a CO lézer alá. (ugye, forgató/felületkövető, az...nincs) Nem toltam neki sok powert, nem akartam "átsütni" a tojásom.