Most az érdekelne, hogy a lightburn-ben van egy olyan opció, hogy air assist. gondolom ez a levegő fúvás ki/be kapcsolása.. Az érdekelne, hogy az arduino uno + cnc shield vezérlőmmel ezt a lehetőséget ki tudom használni? És ha igen akkor a cnc shielden hova kell kötnöm a relét? melyik az erre funkcionáló kimenet? Köszönöm előre is a segítséget!!
laser cső töltéssel foglalatoskodik vki? elvileg tölthető fajta van. infót ide kérnék, köszi
szaky27 | 579
2019-05-07 16:08:34
[17063]
Ruida vezérlőm van, így nem szoktam külön G kódot írni, csak rajzolok start és megy a vágás. Amúgy egy "kis" utat megtesz a zavar előtt és utána vissza tér egyenesbe, és az a fura ha a négyzet után egy folyamatban vágtam még vmit ott nem csinálta, csak a legelsőnél. Nagyon fura valóban és nem tudom egyenlőre mire vélni a dolgot, ezért is vagyok tanácstalan
Még egy kérdés. Az eső bejegyzésedben a képen a vágást a kivágott négyzeten kívülről kezdi? Vagyis már vág valamennyit miután csinálja a hibát, vagy pont azzal kezd?
Azért furcsa ez a hiba, mert ha csak simán kap n darab step impulzust az egyik irányba akkor nem kellene visszatérnie, hanem vinnie kellene a hibát végig itt meg visszatér a megfelelő pozícióba. Azért ez elég fura zavar lenne...
kapcsold ki a lézer és rajzoltas vele toll pl mozgásban lévö hibba van e vagy a lézertában keletkezik zavar induláskor amitöl a mozgás vezérlö behüjülhet..
Kipróbáltam 40x40 el is, d30 as körrel is, bonyolultabb formával is, es mindig csak indulásnál csinálta ezt a hibát. Hétvégén meg csinálom nagyobb négyzettel is hátha mást produkál
Váltó áramú hálózat kétirányú ha olyan más eszköz is van ami zavart visz be a hálózatba az más erre érzékeny eszköz fogja báni ilyen elektromos zajt keltő eszközök induktív alapú pl aszinkron motorok, magas frekin modulált induktív eszközök ilyen cucok kapcsitáp,frekiváltok...stb! Hálózati zavarszűrést kell alkalmazni ere érzékeny berendezéseknél! Szűrök...
Szerintem nincs, én csak azt nem értem hogy ilyen hogy tud ki alakulni egy pillanat alatt. Egy képet mutatok hátha látsz vmi hibát ami mostanra forrta ki magát.
Segítséget kérnék, adva van 1 eredeti kínai gyári co lézergép, corellel és corellaser-rel hajtanánk, a hiba "csak" annyi hogy gravírozásnál minden ok, pontos is, de ha ráküldjük a vágást akkor azt megnyújtja mindkét irányban 30cm-en kb 5mm-ert. hol van rosszul és mi beállítva? üdv,
szaky27 | 579
2019-05-07 11:01:50
[17049]
Motorvezérlő okozhat ilyen hibát vajon? Ilyet használok, Bipoláris léptetőmotor vezérlő 4.5A 50V M545D, remélem nem csak félévet bír, mert ahhoz nem olyan olcsó. 36V-os kapcsolóüzemű táppal van hajtva.
Ricsy05, a K40 ladergrb progija nem tud szürkeárnyalatost csinálni. Elvileg a K40 se. Gyakorlatilag megoldható. Van egy progi hozzá. Whisperer a progi neve, de inskcape is kell hozzá. 250 előtolás, alacsony áram, folyamatos fújás a felületre, hogy ne gyulladjon meg.
rudia vezérlőm van, így külön nem használok G kódokat, egész délutánig semmi gond nem volt vele. Lehet vmit véeltelen elnyomtam a programban, csak nem tűnik fel?
Rossz idő ellenére is menni kell a gépnek, ami délelőtt kifogástalan volt, viszont délután fél óra munka után a képen látható hibát produkálja Csak induláskor tesz bele egy ilyen pici hullámot a kivágásba. Mi lehet az oka? Ezt leszámítva pontosan dolgozik.
guliver83 | 3234
2019-05-05 06:41:09
[17044]
Cserélni kellene benne csövet egy ND YAG 100 Wattra az már jó valamire.?
De hisz, én is ezt mondom! A CNC építés, az...mi? Esetleg, nem... „...gyakorlati tudásra támaszkodó kétkezi munka...”?
Amúgy, rossz hírem van a fiad számára. Az elnevezés csalóka! A tojáspatkoláshoz, nem szükséges a kovácstűz, de még, a vas sem.
Előzmény: Szalai György, 2019-05-04 08:13:12 [17031]
guliver83 | 3234
2019-05-04 10:26:48
[17033]
Tudja esetleg valaki, hogy használható lenne ez CO2 lézerhez? RUBY LASER tükör
Aknai Gábor | 3083
2019-05-04 09:44:33
[17032]
Szia,
ebben egyet értek Veled. Én is pont emiatt tervezek és építek különféle gépeket, szerény kis műhelyemben. Pedig az elméleti tudásom sehol sincs a Tiédhez képest.
Előzmény: Szalai György, 2019-05-04 08:13:12 [17031]
Szalai György | 9490
2019-05-04 08:13:12
[17031]
Hosszú évek törekvése, hogy vissza kell adni a gyakorlati tudásra támaszkodó kétkezi munka becsületét. Nem véletlen, hogy épp a tojáspatkolást említette, ami jellegzetesen ilyen és nehezen volna CNC-síthető. Egy harmincnyolcas fal választja el a 3D nyomtatótól. Még ajtó is van rajta. Nem megy a közelébe. De ha volna itthon kovácstűzhely, biztosan verné a vasat naphosszában. Azt szerette csinálni. Nincs kalapja.
„A fiam azt mondja, ha lesz tojáspatkoló CNC, akkor ő is leveszi a kalapját. De nehogy nekiállj csinálni egyet.”
Elgondolkoztató amit írsz, de nekem...jobb ötletem van.
Csináld meg Te, azt a CNC-t a fiadnak! Így, két legyet is üthetsz egy csapásra, mert a fiad nem csak a gép előtt, hanem -biztos vagyok benne hogy-...előtted is meg fogja emelni a kalapját.
Előzmény: Szalai György, 2019-05-01 18:15:16 [17028]
Előzmény: Szalai György, 2019-05-01 18:15:16 [17028]
Szalai György | 9490
2019-05-01 18:15:16
[17028]
Ez egy kicsit „lézer ágyúval veréb tojásra” megoldásnak tűnik. De szép gép és sok lehetőséget ad. Lehetne a tojáshéjat hajszál vékonyan brüsszeli csipkézni is, amit kézzel már biztos nem. A lézer kiégetheti a héjból a szenet, ami széndioxidként távozik. Ami marad, az égetett mész, vízzel kimosható. És kész a csipke. Ha jól gondolom.
(A fiam azt mondja, ha lesz tojáspatkoló CNC, akkor ő is leveszi a kalapját. De nehogy nekiállj csinálni egyet.)
„De. Dőlj amerre kell. Nagyapám szerint, ha eszel akkor előre, ha iszol, akkor hátra.”
Én, a hajlongást se igazán szeretem. Sőt...rühellem. Templomba is ezért nem járok... Valaki eldönthetné, hogy most akkor egyek, vagy...igyak.
A túlnyomó többség-ben, igazad lehet. A "nagyon ritkán", de pontosan-ra meg nem is oly régi, jó példa a tojásfirkáló.
Előzmény: Szalai György, 2019-05-01 12:35:23 [17021]
Szalai György | 9490
2019-05-01 12:35:23
[17021]
Legtöbbször a 360 foknak csak egy részét fedi egy címerminta, vagy fotó, vagy szöveg. Szinte pontossági igények nélkül. Még az arányok is torzíthatnak kissé, az sem számit.
Ha címerminta, de a kerület maradékát szalagminta fedi, akkor is berajzolhatók rések a 360 fokon belül, amikkel tetszőlegesen (vagy véletlenszerűen) lehet variálni. Nem feltűnő, nem zavaró. Nincs pontosság igény. Szerintem ez van a munkák túlnyomó többségében.
Nagyon ritkán van csak rá igény, hogy teljesen körbe érjen egy teljesen folyamatos szalagminta, aminek a végeken tizedmilliméterre stimmelnie kell. Vagy méretprecíz minta szükséges.
De. Dőlj amerre kell. Nagyapám szerint, ha eszel akkor előre, ha iszol, akkor hátra.
Még nem mélyedtem bele nagyon a témában, de az rdworks - ruida páros is tudja kezelni simán az "A" tengelyt? Mert akkor inkább külön készíteném el, mert olvastam, hogy vmelyik modelleknél az Y tengely vezérlőre kell rá kötni a forgató aparátot, de ha nem muszáj nem váltogatnám a csatlakozókat meg a beállításokat (főleg az utóbbit tuti elfelejteném vissza állítani )
„Jó a levezetésed ha forgatóként használod, akkor fokban kel számolnod, és minden átmérő másképpen adja ki.”
Pont ezért tartom célszerűbbnek -lézernél is- a forgástengely körüli megfogást,és a tengely valóságos "A" tengelykénti használatát. Nem annyival bonyolultabb a kialakítás, hogy ne érné meg a + ráfordított munkaidőt, ha már egyszer csinálja az ember.