Ez milyen anyag lehet valójában? Azt írják rá, hogy hajlékony fa, én még ilyet nem láttam, ami nem azt jelenti, hogy nincs is. Ha vki ismeri tudna egy beszerzési helyet linkelni?
6KW-os lézervágóval szeretnének gravírozni. Odáig eljutottak hogy kis teljesítménnyel szépen lehet vektorosan jelölni. Rozsdamentes anyagon sajnos alig látszik. Lehet használni például CerMark 6000 -t, vagy ez csak CO lézerhez jó? Próbált már valaki hasonlót?
gravomark | 965
2019-06-11 17:06:35
[17162]
Ha jelentkezik végre valaki, akkor mindenképpen ez a terv. Ilyen megoldásokkal lehet a profik szintjére lépni, hobby árakon. (előtte azért persze meg kellett hozzá venni egy CO2 lézert)
Keresek valakit, aki nagyon szakértő, és egy CO lézergépbe bele tudna építeni egy 50W-os lézerdiódát, úgy, hogy a gyári vezérlővel menjen, ha éppen a diódát akarom használni, pl. fémhez. (a Trotec hibrid lézerhez hasonló megoldás lenne) Hely van a gépben, a tápegysége bőven elbírja, a többi már gyerekjáték. (egy szakértőnek)
PSoft | 18675
2019-06-10 17:40:47
[17158]
Én, a lézerdióda áramát mérném, hisz közvetlen méréssel az ad igazi támpontot. Nem egyszer, nem kétszer mértem, egy a diódával sorbakötött árammérővel. Magából a mérésből, a diódára nézve, nem lehet probléma.
A maximális lézer P-hez hagyjál ki minden "kacatot", és a lézer áramgenerátorod PWM bemetére adjál +5V-ot, ez megfelel 100 % PWM kitöltési tényezőnek. /Ha netán fordított a logikája a lézer meghajtódnak (kínaiaknál van erre is példa), akkor pedig GND-re tedd a bemenetet, ott lesz maximális a lézer P./
Ilyenkor mérd meg az áramfelvételét.
Ezen biztos eredmény birtokában majd ráérsz, hogy a "digitális katyvaszból" is kibányásszad a maximális P jelet, hiszen lesz egy biztos adatod az előző mérés alapján.
Előzmény: Nemes János, 2019-06-10 14:14:19 [17152]
izbeki | 1352
2019-06-10 14:22:19
[17153]
Attól függ, melyik GRBL verziót használod, ha jól emlékszem, akkor az 1.1e és korábbi verzióknál 255 a max, a v1.1f-től a max=1000.
Előzmény: Nemes János, 2019-06-10 14:14:19 [17152]
Nemes János | 951
2019-06-10 14:14:19
[17152]
Talán jó lesz! Mostmár 2.4A-t vesz fel a PWM vezérlő. Valahol azt olvastam, hogy az S minimum 0, és az S maximum 255 lehet. De az S maximum 1000. Így sokkal jobb, bár vannak kétségeim.
Az 5.5W a felvett teljesítmény lehet, az reális, de az akkor valójában csak egy 1W körüli talán vagy kicsit több kimenete szerintem.
Tehát eszerint vettél egy 1 W-ost ...
Előzmény: Nemes János, 2019-06-09 19:06:27 [17149]
Nemes János | 951
2019-06-09 19:06:27
[17149]
Üdv Mindenkinek! Beszereztem egy kínai "5.5W-os" kék lézert, és tapasztalatokra lennék kíváncsi. Mi a legoptimálisabb távolság a fej és a tárgy között? A tápról 12V/0,55A vesz fel a vezérlő, hogy az nem nagyon kevés? Kicsit gyengének tűnik. Működés közben elállítódhat a fókusz? LaserGRBL progival próbáltam.
frob | 2336
2019-06-08 08:56:19
[17148]
meg nem mondtam volna a képről hogy aluból van! ahogy Hancock mondaná : Szééééépppp munnkaaa
ha elindul a gravírozás, és pl a felét jól megcsinálja, akkor nem az ardu val lesz a baj, hanem a kommunikáció, lesz a ludas, az meg sok változós táp, motorok tápja, motorok vezetéke, kom vezeték...stb mi az ami változott ahhoz képest amikor jó volt? elég ha egy vezeték máshova kerül és már is szakadozhat
sokat szenvedtem én is marógépen arduinoval, a jó kábelezés teljesen hibamentessé tudja tenni...
Sziasztok a kék lézerem elkezdett össze vissza müködni , amit régem megcsinált most felénél leáll ,Az arduino firmware-ja meg tud sérülni?köszönöm
PSoft | 18675
2019-06-07 21:58:02
[17143]
Fúvóka, egyik fórumtársunk K40-es gépére...
TakiDekor | 523
2019-06-06 11:00:37
[17142]
Hogy ne lopják el!
snowman | 593
2019-06-04 07:36:27
[17141]
Sziasztok.
Szokott itt Valaki bélyegzőket gyártani? Felajánlanék egy darab gumit, amivel lézerrel lehet bélyegzőt készíteni, és egy pár darab bélyegzőházat, tintát, tartalék festékpárnát. Ha Valakit érdekel, Dunaharasztiból ingyen vihető. Nem postázok! Üdv T.
gravomark | 965
2019-05-30 22:04:00
[17140]
Sajnos ez a hátránya, össze kell gyűjtenem kb. 20táblát, hogy megérje a fuvar. Az alu elég drága még így is, de a műanyag az majdnem féláron van.
Köszönöm mindenkinek, továbbítom az infókat. Szerintem a festett lemezre beégetés elég neki, de szerintem még ő sem tudja pontosan mit akar, meg én sem vagyok képben hogy tanácsot adjak neki.
A Gravograph anyag valóban jó, de én pestről a gravotraderől rendelem. Szerettem volna tőled is jó áron, csak az alu anyagnak addig húztad az ár megadását, hogy sajnos a kamion elindult németországból a te cuccoddal, így lemaradtam róla. Igaz pestről drágább, de másnapra itt volt az anyag kifogástalan állapotban. Infó táblák készültek
2M Ft körül tudok egy használt YAG100-as Gravograph gépet, de az nem tud A4-es méretet, csak 110X110mm-t. Ami tud A4-et vagy nagyobbat, az inkább a síkágyas gép, de az még drágább, viszont lassabb. (nem galvo fejes) A kínai gépek is 1M Ft-tól indulnak. (100X100mm munkaterület, galvo fej)
Te biztos jobban tudod, elvégre mi csak 30éve dolgozunk gravírannyaggal. jászberényből még soha nem vettem semmilyen gravír anyagot, (mi van ott, a Signdepot? az kínai anyag, azt inkább meghagyom neked) csak minőségi német és USA anyagot használunk. Gravograph, ROWMARK, Trotec, stb... A kínai anyaggal az a gond, hogy pár hónap után rárohad a védőfólia, és leszedi az anyag felső rétegét is, ugyanez a jelenség a többi anygnál kb. 10+év tárolás után jön elő. (van 20éves maradék Gravograph/Rowmark anyagom is, még hibátlan, csak a fólia nehezen jön le róla, és a ragasztóanyaga foltokban a felső rétegen marad, de alkohollal letörölhető)
Jászberényben lehet kapni ezeket a 2 rétegű táblákat amiket Te is hirdetsz, hogy be tudod szerezni. A lényeg: még soha nem láttam olyat, hogy valaki ezekre a lemezekre rossz munkát végzett volna, a fára és rétegelt lemezre viszont nagyon sokszor. Ez valahogy ellentmond annak, amit állítasz róla.
Nézd meg ezt az oldalt. Az övék biztos tudja. Segítőkészek teljesmértékben. Igaz nem olcsó. A lézerfejük egy csomó gépre felrakható. A telepítések is megtalálhatók az oldalon. Ja és nem kinai. The Endurance laser. Csak kérdés mennyit szán rá. A youtube is tele van az összerakástól kezdve a használatig.
hobby kínai vagy giga drága nyugati az alapanyag meg gravír lemez ha olcsót szeretne, drágát úgysem tudja eladni fémhez yag ami kínaiban sem olcsó de az legalább tud mélységet gravírozni.
Egy interneten nem járatos ismerősöm kért meg hogy tájékozódjak.
Kellene neki egy lézer gravírozó. Fém felületre szeretne gravírozni. Serlegek, plakettek, ilyesmik. Egy kis szolgáltató boltja van, tehát olyan kéne ami működi, ezért a hobbi kínaiakat nem mertem ajánlani neki.
Tudtok ajánlani valamit olyan A4-es alapterülettel?
gravomark | 965
2019-05-29 22:47:44
[17128]
Mivel a faanyag 1 rétegű, könnyebb jó végeredményt produkálni, legfeljebb kicsit világosabb/sötétebb lesz a végeredmény (láttam már pár fára lézerezett munkát) , mint a 2rétegű gravíranyagnál. (ott csak nagyon szűk határok között lehet variálni, mert ha nem megy át a felső rétegen, akkor csak a felületet "karcolja", ha túl sok, akkor meg fekete lesz az egész. Ezért is kell mindig anyagminta, hogy be lehessen lőni a teljesítményt) Megvan a fotó a végleges változatról:
Érdeklődnék valaki próbált már ILYEN lézert? Kíváncsi lennék mert youtube-on nincs szinte semmi róla. Ezért a pénzért elgondolkodtató dolog. Főleg elvileg fémet is lehetne vele gravírozni.
PSoft | 18675
2019-05-28 22:25:37
[17124]
„Rétegelt faanyagon könnyebb, ott nem kell olyan pontosan belőni a lézer teljesítményét...”
Ezt, nyilván csak hallottad valakitől. Ne higgy mindenkinek.
Pl.itt egy (Eckart arany gravíranyag, jpg fotóról, minimális retusálás, csak szürkeárnyalatossá kellett alakítani, és belőni a lézer teljesítményt az adott anyaghoz) (A végleges verzió fotóját nem találtam, csak ezt) Aki akarja, kipróbálhatja, elküldöm a cdr file-t ha akarja, és egy darab 2rétegű gravíranyagon próbálja ki. (anyagot nem adok) Rétegelt faanyagon könnyebb, ott nem kell olyan pontosan belőni a lézer teljesítményét, itt, ha kicsit erősebb, akkor fekete az egész, ha kevés, akkor meg aranyszínű marad.
Köszönöm az érdekfeszítő, nagyvonalú, "márkás/nagynevű" csövekről/gépekről szóló kis eszmefuttatást.
Mindennek ellenére, hidd el, én is tudom mit,és miről beszélek. Mutattam már itt az elmúlt években jó pár, Te szerinted "gagyi" kínai géppel, "gagyi" kínai csővel, "gagyi" kínai szoftverrel készült munkát. Gravírozást is, vágást is egyaránt. Csak egy, a sok gravír közül...
Viszont, Tőled még semmit nem láttunk, -sem a hiper/szuper gépeidtől- az állandó siránkozásodon kívül.
Ha nem lehetetlen, vagy nem nagy kérés...mutass valamit az itteni "gagyi" lézereseknek a Te "szuper" gépeid munkáiból.
Hibázik vagy nem, a kínai cső nem gravírozásra való. (van Gravograph gép is kínai csővel, csak ott a szoftver limitálja a sebességet, mert nem tud ki/be kapcsolni olyan sebességgel, mint a nagynevű/100X-os árú csövek, így csúnya lesz a végeredmény) Vágni viszont nagymenő cégek is vesznek kínai gépet, mert egy 1mX2m-es kb. felárban van egy legkisebb márkás géphez képest. Több ismerősnek is van 2-300W-os ilyen gépe, plexit meg műanyagokat vágnak vele. (gravírozni az EPILOG-ot meg a Trotec-et használják) A ProCAM viszont vágni is márkás csövet használ, ők a 2mX3m-es lézergépbe is a főorsó helyére építik be a léghűtéses Synrad/Coherent csöveket. (egy ilyen 80W-os cső már szinte mindenre elég, és az még mindig léghűtéses.)