Elég????...még általában nem is a legerősebb fokozaton használom mert akkor nem látom a gyököt. Erős 12-es fix szűrőüveggel 20 mm-el is sikerült a varratot félrehegesztenem ! Gyönyörű volt! A CO2 gázterelővel szoktam "takarni" az ívet azaz így magát az ívet ritkán látom így kisebb fokozaton tudom használni a fejpajzs szűrőjét és a környezetet is látom még . Így legalább nem hegesztek félre, bár ez meg a varrat minőségét rontja valamennyire. Valamit valamiért!Mostanában a bepárásodással bajlódtam de megoldódott mert a új szűrőbetét jól passzolt a régi fejpajzsomba ami szerettem használni.Mint írtam ez jobban szellőzik mint az erősen íves, zártabb pajzs.
Örülök neki.Amúgy néha szoktam YouTube-s videókat nézni mert vannak jók és rosszak is közöttük. Az embernek ki kell tudni válogatni, hogy mire érdemes a végignézéssel időt szánni és mire nem ugyanis minél idősebb vagy annál értékesebb az IDŐ!
Bevonatoshoz is 11 használok mert utálom mikor ragyog a munkadarabb elég az iv és az a pár cm ami a haladási vonalt világit ! Még nem kell szemüveg közel/messzire sem de sajnos érzékeny is bevonatosnál 2...3max interzivebb tevékeny...
Nem látom milyen idős vagy Voltam közalkalmazott egy darabig , Furcsálltam ott hogy az öregek pajzsaiban általában 10 es üvegek voltak ... Egyébként nekem is érzékeny a szemem , 12-13 as övegeim voltak , bevont elektródáshoz is , áram értéktől függően .
Nekem is ez a fajta van már vagy 5-6 éve, megvagyok vele elégedve.
Egy hibája ezért volt, az elem érintkezője elég bili anyagból van, ezért az elején kihagyogatott, villogott, mert az elem nem érintkezett rendesen. Megtisztítás után is párnap múlva újra kezdte. Megelégeltem, és az elemre pisztoly pákával forrasztottam vékony huzal kivezetést és ráforrasztottam az érintkezőkre, azóta semmi gond vele.
Remélem azóta valami jobb anyagból csinálják, de ha gyanúsan villog, gondolj az elemre.
Egy 15W-os kompakt fénycső fényével nagyol jó lehet tesztelni, hogy határozottan vált-e vagy villogva, mert ilyenkor csak a fényeleméről üzemel, és villog össze-vissza.
Midegyikbe van forás fix akku (ragasztot ház) vagy elem ami foglalatos mert anélkűl nem tudna működni csak napelemes az mese a drágább kiadásba szürövel játszanak (komolyabb védelem)..
Most ilyent vettem-https://www.ebay.com/itm/Solar-Auto-Screen-Dimming-Mask-Auto-Welding-Shield-Visor-Darkening/401751827801?hash=item5d8a466559:g:OVEAAOSwR69crc~L
Szakmai tapasztalatot nagyon kevesen osztanak meg bárhol is ..szakmai prezentáció meg aranytyuk esete (sasi) féle! Valaki vices inkább sokszinüség de aki nem érti az azőőő... olcsobb nagy panoráma...
„Én megnézem az adatlapját is a fórumtársnak és jól láthatóan komoly emberről van szó”
Bizony! Én is gyakran áldom a kigyűjtött anyagai miatt, legyen szó g-kódokról, vagy éppen csapágyak illesztéséről, nagyon sok hasznos infót találni a neten a nevével fémjelezve. Köszönjük Sasi!
Én megnézem az adatlapját is a fórumtársnak és jól láthatóan komoly emberről van szó azaz nem "viccelődős" típusú ember. Én nem nagyon érdeklődöm különleges hegesztési eljárások után mert a mindennapjaim csak egyszerű szerkezeti anyagok hegesztésével vagy megmunkálásával telik el, sőt szinte már csak a CO2 hegesztőt használom. Mostani utolsó napom is egyszerű téma vetődött fel- a hegesztő fejpajzs számomra megfelelő alakja. Elég nagy darab ember vagyok és fejem akkora mint egy ló-é (nem tehetek róla ).Mostanában mentek tönkre a fejpajzsokban a szűrőbetétek. Ugyan rendeltem újat mert már nem akarok szarakodni, buherálni a külső elemekkel így cserélgetve a különböző alakú fejpajzsokat jöttem rá melyek váltak jobban be nekem. Azok használhatóbbak melyeknek felső, homlok feletti része nem hajlik vissza azaz jobban szellőzik és így nem párásodik be a szűrőablak (lásd a mellékelt fényképet). Akarok még rendelni tartalék fejpajzsot, nagy látómezővel rendelkező szűrővel de most az alakját is jobban átgondolom majd.
Nem zavartál és nem kell rögtön sértődésbe beborulni. Én azért reagáltam mert nem értettem mit akartál a videók közzétételével mondani mivel egyetlen magyarázó vagy utaló mondatot sem írtál.
Az egyik videón a vízszintesen rögzített tengelyű csövet (PG) forgó hegesztő hegeszt, jutott eszembe a látottakról...
A másikról azt gondoltam, hogy érdekes lehet mások számára is áttekinteni a különböző hegesztési eljárásokat kiváló képminőség mellett a vízalatti hegesztéstől a felrakó hegesztésig.
De úgy tűnik, tévedtem, elnézésetek kérem a köreitek zavarásáért!
Köszi a hozzászólásokat! A hozzászólások beigazolódtak! Megvan a szerszám első tesztje,nem okozott pozitív meglepetést, nagy csalódást sem. A képek alapján HF gyújtást adottnak vélem.Az ígért teljesítmény is vélelmezhető.Gyakorlat hiányában a tapasztalatom az hogy igen precíz pisztolyvezetéssel,beállítással lehet elfogadható minőségű vágást produkálni. A lemezvastagság határait feszegetve,le is amortizáltam a tartalék kopókészlet nagy részét.Úgy gondolom a PT31 kopóalkatrészek kompatibilisek.(mi a különbség használat szempontjából,hogy hosszított vagy rövid?)Mindenkinek saját felelősségére ajánlom.Trancsírozni jó!A képek 8-10-12mm lemezvastagságú elkövetések.12mm-nél már nagyon érzékeny a beállításra kezelésre és pillanatok alatt leamortizálja a kopó alkatrészeket.
Sziasztok! A hozzáértőkhöz lenne egy kérdésem. A videón látható szerkezetről nem tudom eldönteni,hogy a plazmaív koppintásra vagy HF gyújtással épül fel.30E Ft postával megkockáztathatok érte? Videó
nagysam | 165
2019-09-24 20:25:48
[1566]
Én is szoktam néha egy hasonló géppel, aluval szenvedni. Csak ha nagyon muszáj. A teflonos munkakábel, és az argon alap. Én a tológörgőt is cserélni szoktam (holnap megnézem, hogy milyenre. a hegesztőboltos adta hozzá, és azóta csak gépiesen cserélem) , és gyengére szoktam állítani, mert ha a fúvókánál megragad, mindjárt összegyűri mint a csokipapírt. Azután lehet kivágni a darabot, és újrafűzni. A munkakábelnél is kerülni kell a kanyarokat, arra is érzékeny. Eredmény ugyanaz. Egyébként ha sikerül jól beállítanom, szépen tud dolgozni.