Nem jól csináltad , ezt úgy szokták hogy a furás helye köré gittből csinálnak egy kis medencét amit felöntenek terpentinnel ,így megeszi a fúrót az üveg ..
Igen, elégérdekes... Néztem, ahogy a Honda emblémát krómozzák, és elgondolkodtató volt, hogy mindenféle védőfelszerelés nélkül (bocs, az egyiken volt maszk egy darabig) fújják, úgy, hogy az egyikük belül van, a másik pedig szinte őrá is fújja. A ruhájukon meg semmi nyoma. Mondja már meg valaki, miket fújnak rá?
Egy barátomnál 2 nap alatt tákoltuk ezt a kút eltüntető bódét. Amíg nem volt kész a nyitható teteje, addig azt mondta, úgy néz ki mint egy lángosos. Akkor kap hozzá egy táblát is...
petyka1 | 106
2018-06-12 16:53:42
[19130]
Milyen festéket, anyagot használtok üvegre, fémre a Laser jelölés gravirozáshoz?
Ilyen típust nem lehet a boltba kapni a csillag meg csak 1000Ft
Előzmény: Szalai György, 2018-06-09 08:38:44 [19113]
xsugix | 206
2018-06-09 08:44:06
[19114]
Nekem is egy meglévőhöz kell plusz pofa, egy motort univerzálisan fogok felhasználni. A kuplungot meg könnyű széthúzni, ezért másolom. Ennek Rotex a márkája, de ha lehet csillagot kapni külön, akkor nem nagy kunszt ahhoz tervezni.
Ha már a fém részek házilag készülnek, akkor lehetne a közdarabot is házilag kenni a kettő közé, valami szilikonból, vagy poliuretánból. Akkor pont passzolna. Mint s.gg a bilire.
Lehet külön kapni csillagot,viszont amit legutóbb vettem,valamivel kisebb méret (nem feszes az illesztés)
Amiről "koppintottam"azzal tökéletes lett és kellően feszes viszont az újabbaknál meg 1mm-el lehetne kisebb az összes méret. Nekem ez nem probléma,mert szivattyút hajt,viszont ha pontosabb hajtáshoz kell,a csillaghoz kell igazítani a méretet.
Szevasztok! Üvegre gravírozás: A felhívásom. Egy jelentkező volt, Takács Attila, "Takidekor" fórumtársunk. Az üvegre gravírozás és a dobozon lévő tábla az ő keze munkáját dicséri.
Ez úton is köszönet érte, eggyel több becsületes embert ismertem meg.
svager | 1388
2018-06-03 21:57:43
[19107]
WD40-et adagolok hozzá
Van egy központosító fúrat,ha csak egy darabot készítek,csak egyszerűen lefogatom,ha több darab van óvatosan ráállok.
Tengelykapcsoló(k) Már ezért sem kell a boltba menni..
És egy kis mozgókép
VighLajos | 2358
2018-06-03 17:00:43
[19103]
A pontos neve: krómkénsav.
Kapható készre keverve.
Tény, hogy az semmi szerves anyagot (zsír, olaj) nem hagy maga után. Gyufafej hozzáérintve lángra kap, a fa befeketedik. Óvórendszabályok: nem nyalogatni, nem szopogatni, nem kotorászni benne csupasz kézzel, stb. Kellő tiszteletet megadni neki... Középiskolai analitikai gyakorlaton mindennapos volt a használata. A volt osztálytársak közül akik meghaltak, nem ettől volt. Mértéktelen pia, bebukott kötvényügylet, túlhajszolt vállalkozás, stb.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2018-05-31 06:29:23 [19099]
Még jó, hogy "csak" egy kis óvoda, két óvónénivel, meg egy dadussal.
Mindkét fiú unokám ballag... A nagyobbik már ősszel a suliba, a kicsi meg...egy másik oviba.:)
J-Steel | 1721
2018-05-31 12:59:45
[19100]
Valóban igaz. Köszönöm a javítást.
Én ezt az irományt 15 éve mentettem le, azóta tartogatom. Érdekes, hogy az említett a zsírtalaitáshoz használt vegyszerre ezt írja a Wikipedia:
"Erősen mérgező. Kis mennyiségben tüsszentést, orrvérzést, nagyobb mennyiségben hányást, szédülést hidegrázást okozhat. A bőrrel érintkezve fekélyeket okozhat, rákkeltő (karcinogén)."
Azt hiszem ma már vannak jobb anyagok is zsírtalanításra.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2018-05-31 06:29:23 [19099]
ANTAL GÁBOR | 4684
2018-05-31 06:29:23
[19099]
Szerintem ebben a zsirtalanításhoz krómsavat használ amit a kénsav és a KÁLIUM-bikromát reakciója hoz létre . Vagyis sajtóhibásnak ítélem az idézett cikket Biztos létezik kalciumbikromát de a vegyipar ilyenkor káliumbikromátot használ ( A vegyszerek bibliájában : Erdélyi Grúz : Vegyszerismeret nem is említi és nem igazán találtam google találatot sem ) Minthogy 78 körül csináltam tükrös karácsonyfadíszeket jól emlékszem a procedúrára
Itt egy recept, ha valaki maga akar kanalat bevonni: [Részlet: Hermann Römpp - A Kémia Csodavilága /105.o]
Tükörgyártásra vonatkozólag tucatjával találunk recepteket. Saját tapasztalatban a következő eljárás vált be: Feloldunk 2,5g ezüstnitrátot(pokolkőnek is nevezik, AgNO3) 125g deszt vízben, és cseppenként addig adunk hozzá higított szalmiákszeszt, míg a kezdetben képződő üledék a keveréssel teljesen feloldódik. Az oldatot megszűrjük, ehhez az átszűrt folyadékhoz annyi deszt vizet adunk, hogy összesen 250cm3 oldatunk legyen, és ezt egy gondosan megtisztított barna üvegben félretesszük. Az ezüstözéshez még egy másik oldat is szükséges, melyet a következőképpen állíthatunk elő: Forrásig hevítülk 250cm3 deszt vizet és 0,5g ezüstnitrátot feloldunk benne. A feloldódás után 0,4g seignette-sót(=kálium-nátrium-tartat) teszünk a folyadékba és addig keverjük, míg a keletkező üledék szürke színt nem mutat. Végül is azon átszűrjük és ugyancsak barna üvegbe töltjük. Ezeket a folyadékokat külön-külön kell eltenni, csak a tükörüveg foncsorozásánál öntünk egyforma mennyiséget belőlük össze egy megfelelő tálkácskába. Külön-külön mindét folyadék eltartható bizonyos ideig, az összeöntés után azonban meglehetősen gyorsan felbomlanak. Tükör előállításához bármilyen üvegdarabot felhasználhatunk. Hogy az ezüst később jól megtapadjon, és egyenletesen csapódjon le, a beezüstözendő üvegdarabot a beezüstöző folyadékba való bemártás előtt a leggondosabban meg kell tisztogatni. E célból egy lapos porceláncsészébe annyi koncentrált kénsavat teszünk, hogy az üvegdarabot ellepje; egy késhegynyi kálciumbichromat-kristálykát teszünk hozzá, és óvatosan kb. 50 fokra felmelegítjük. Ezzel az eljrással az utolsó zsírnyomok is eltávolíthatók az üvegről. Egy idő múlva megfogjuk az üveget, egy tiszta csipesszel az egyik sarkán (vagy méginkább a szélén) és először vízvezetéki, majd deszt vízzel leöblítjük. Ezután - anélkül, hogy a kezeinkkel megérintenők - az üveget egy csészébe tesszük, melybe közvetlenül előtte egyforma mennyiségű foncsorozó folyadékot kevertünk el. Hogy az ezüstözést meggyorsítsuk, ajánlatos a csészét felmelegítés céljából egy nagyobb edénybe tenni, melyben 70-80 fokos forró víz van. Ha az ezüstöző folyadék 60-70 fokra felmelegedett, a belőle kiváló ezüst miatt fokozatosan sötétebbé válik, mert a seignette-só az ammóniakális ezüstoldatot finomra eloszlatott elemi ezüstté redukálja. Kb. 15-30 perc múlva az üvag mind a két oldalán be van ezüstözve; kivesszük (csak az élénél megfogni!) és alapos leöblítés során száradni tesszük. Ezután a szebben beezüstözött oldalát egy jó lakkal vonjuk be. Ha ez teljesen megszárad, eltávolítjuk a másik ezüstréteget egy salétromsavas vattával - vigyázzunk, nehogy a salétromsavat megérintsük! "
óra kaszni , esztergálás , forrasztás(ezüsttel).........stb.
breeze | 65
2018-05-29 20:29:15
[19095]
Nagy képet 8 sor/mm kissebbeket 10 sorral. A lényeg szerintem a nyerskép átdolgozásán múlik és az is legyen minnél jobb felbontású.MasterGy progiján is a képpont sorokat leveszem kettő-háromra és azt a képet küldöm Lasergrbl progira.
Milyen felbontásba csinálod a képeket (hány képpont/mm)? Érdemes próbálkozni kevesebbel. Azt hiszem én még 8-10-12 sor/mm-rel próbálkoztam. Közelről persze látni lehetett a különbséget, de nagy képet úgysem 10 centiről nézi az ember.
Sziasztok! Elkészült egy pár kép ismét. Van valakinek ötlete hogyan lehetne gyorsítani a gravírozást? A nagyobbik kép 240x280 as több mint 11 óra alatt készült el.A képek előkészítése MasterGy gravír programjával készült amit ezúton is köszönök hogy "feltalálta"!