Hát mechanikára azért nem gyanakszom mert akkor (szerintem) mindig fenn állna ez a probléma. Viszont eddig 300 on volt a gyorsulás csak ugye megnöveltem a sebességet gondoltam ezt is kéne kicsit ( de ez lehet téves következtetés volt). A teszt funkció hol érhető el a mach3 ban? A motorok elméletileg 39 V ot kapna, így ezt se mondanám annyira alacsonynak. Viszont mivel jó formán csak fával dolgozok elég sok a por, tudnátok ajánlani vmi jó módszert hogy hogyan lehetne kipucolni v. újra zsírozni az orsókat kocsikat a teljes szétszedés nélkül? Sajnos csak hétvégén van időm foglalkozni vele de akkor meg kb gyártanom kéne a megrendeléseket.
Ha lenne is lépésvesztés azt is tudja jelezni. Akár a stop körbe felfűzve is be lehetne iktatni. Ismerem, építettem ilyennel is vezérlőt. A mai napig iparszerűen használatban van egy asztalos üzemben. Jó cucc , de egy másik gép ugyanott AC szervóval még így is megbízhatóbb és gyorsabb. A tesztnél 35000mm/perces gyorsjáratot hozott ki magából 2000mm/s2 gyorsítással. De sajnos többet nem publikálhatok erről.
Jóvan NA ez meg a Leadshine Rolls-Royce-a ! Gondolom akkor küldöd vagy 80 volttal. Úgy nem nehéz ezeket a paramétereket tartani. Próbáld ki ha másodpercenkét 1 lépés jelet adsz neki fél lépésben akkorfem ugrik egyik pozícióból a másikba a motor Hülye kinai vagy nagyon megtervezte vagy nagyon lekoppintotta.
Gondolom MSD vagy MSDD vezérlőkkel és legalább 50 volt feszültséggel hajtva. Az első gépem is hasonló paraméterekkel bírt, csak a mozgatott tömeg kisebb volt és még a Magi Profi 1-el ment, de ez már 10 éve volt. Én is használtam léptetőmotort, meg is utáltam egy életre, de csak a hülye nem változtatja meg a véleményét. Mióta megjelentek a modern vezérlők kicsit másképp nézek rájuk. De az AC szervót még mindig nem érte el tudásban és az a hülye elektronikus váltó nagyon tetszik.
Nálam a hídon ami 170kg egy 8MN motor van,két 20/5 orsóval, 4450 a gyorsjárat és 800 a gyorsulás,a Z-n ami 60kg a motor 4NM-es ott is ugyanez a sebesség,viszont a gyorsulás több.
Léptető motoros közvetlen hajtásnál szerintem ez már egy kicsit gyors. Én 1800 fölé sosem vittem. 3 Nm motornál ki lehetne próbálni egy gyorsító áttételt. Természetesen csak ha a gép mechanikája és tömege engedi.
De lehet gond ha a tápfeszültség alacsony. Sajnos a léptetőmotornak nagy fordulatnál alacsony tápfeszültségnél nagyon gyorsan töredékére esik a nyomatéka. A 3Nm meg tartó nyomaték és nem forgató !
Sikerült is sokkal szebben ment így már a gép, egy db el is készült, de a második db-nál megint lépést tévesztett 1 fogás 2mm simán ment a 2. fogásnál tévedt el. Mostanság "gyorsítottam" kicsit a gépen felvittem 2200 ra a gyorsjáratot és 400 ra gyorsulást, hangra szépen megy a gép minden gond nélkül, de esetleg ez közre játszhat a lépés vesztésben? 2200 mm/min-hez kb re mi lehet a megfelelő gyorsítás? 3Nm motorjaim vannak közvetlen hajtja a 16x5 ös orsókat.
Elég kamunak látom ezt a dolgot, vagy nem sima képről beszélünk. Ha logikusan nézed, hogy találja ki egy képen mi van az adott tárgy mögött ? Főleg a csapnál mikor eltünteti vagy a távcsőnél mikor mozgatja. Túl szép hogy igaz legyen. A kommentekben is többen írták, hogy FAKE.
Annyi hogy ez AC 24V, egyenirányítva lesz kb 30V DC. Viszont igazából a sebesség nem mérvadó, itt adott jelre 1 teljes fordulat kell a motorral. Lemeztekercs lefejtőhöz.
Igen ! Az áram kisebb mint az "előírt" ezért kicsit gyengébb lesz a gyári adatnál, viszont a 30v os trafó egyenirányítva pufferelve olyan 42 v körüli feszültséget fog leadni ami jót tesz a gyorsaságnak (minél magasabb a feszültség annál gyorsabb lehet a motor)
Egy ideillő béna kérdés, nem csináltam még ilyet, nem értek az elektronika ezen részéhez. Tudok-e hajtani egy 2.2V-os léptetőmotort aminek 5.5A a névleges áramfelvétele egy 4A-es vezérlővel, valamint egy 30V DC 250W-os trafóval. Nem CNC-hez kell, egyéb hajtáshoz, de léptető kell hozzá.
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy az alábbi puzzle formát hogyan tudnám aspire-be úgy megcsinálni, hogy ne kis millió egyenesből rakja össze hanem görbékből? Így sajnos eléggé szaggatva megy a gép és lépést téveszt
Köszönöm
Törölt felhasználó
2017-03-26 11:33:46
[32909]
Fotóból (nem generált képből) nem lehet se 3D se 2.5D-s dolgot csinálni ! Lithophane lehet csak kreálni ami a kép árnyalataihoz rendel Z méreteket. Minél sötétebb annál kevesebbet forgácsol és fordítva. Tehát a kulcsszó a Lithophane !
Tud valaki tippet arra hogy fotóból hogyan tudnék 2,5D modellt készíteni egyszerűen? A neten mindenhol a 3-sweep nevü Tel-avivi programot dobja be (minden nyelven szóról szóra ugyanaz a cikk) ami látványos csak a program nem található sehol sem.
Köszönöm.
drehás | 350
2017-03-25 08:37:57
[32907]
Szevasztok! Keresek kapcsolási rajzot MML600 LAMBDA tápegységről. Sajnos a gugli nekem nem hozott eredményt.
KERESEM, KERESSÜK a képen látható élzárógépet, HOLZ-HER 1310-1 a típusa, 256 a gyári száma, a gépet jó pár évvel ezelőtt eladták de még azóta nem fizették ki, a gép körözés alatt áll, sikkasztás ügyben nyomoz a hatóság, pénzjutalom a nyomravezetőnek, remélhetőleg magas börtönbüntetés az elkövetőnek de ehhez kell a segítség, aki lát ilyen gépet valahol, netán a mostani tulajdonos is olvassa a hirdetést ellenőrizze a gép gyári számát, 5 helyen fellelhető, +36 30 60 90 369 es számra várom az információt. Köszönöm ha segítesz!
svejk | 33152
2017-03-23 19:23:04
[32903]
Hiánygazdaság.
A tíz évnél fitalabb notikon nincs soros port, az 5-10 évnél öregebb PLC-ken, egyéb ipari cuccokon meg még nincs USB vagy ethernet, csak soros port. (RS232, RS422/485)
Ha jól értem kisütetlen (nem sütötted ki a kondít), mértél vele? Ha igen biztos a halál azért sötét a kijelző! Ha csak kis baki van, akkor megkergülve mér minden baromságot, de ha egy feltöltött kondít rátolsz ott füst lesz a vége....
Ha fa csiszolás akkor nagy fordulat és vízszintes tengely...azaz faeszterga elrendezés. Tehát felejtsd el a 80-as tokmányt és fogadd el amit Csuhás mondott + amit én
Ne tokmányba fogd hanem használj menesztő csúcsot, vagy a fúró tokmányába fogott facsavart, vagy gumi kupakot, de ne egy két kilós vasat. Persze ez csak az én véleményem.
Tökéletesen megértem az aggodalmaidat. A furó természetesen a legkisseb sebesség/legnagyobb nyomaték kombóra van állítva a szijjtárcsák segítségével. Hengeres fa anyagokat csiszolnék, az alátámasztás (ami esztergályos nyelven szegnyereg) már megoldott, nyilván nem a levegőben pörögne a munkadarab nem befogott vége.
A másik megoldás, szerint egy állítható fordulatszámú köszörű, normál mentetes tengelyére kendácsolnék egy tárcsát, amire a tomány kerülne. Mivel ez talán mégveszélyesebb, ezért használnám az állványos fúrót.
El tudnám neked készíteni, de nem szeretném, mert szerintem veszélyes eszközt kérsz. Egy 80-as tokmány egy másikba fogva, és gyorsan megpörgetve, hajlamos kirázódni, vagy épp leszedni az eredeti tokmányt. Egy elrepülő pörgő vassal pedig nem jó találkozni. A tengely egyébként is vékony ekkora tömeghez, hamar el fog fáradni, és akkor is repül a tokmány. ( Megjegyzem az oszlopos fúró tengelye se erre van méretezve )
Szeretnék egy olyan alkalmatosságot, minek segítségével egy 80-as esztergatokmányt, az oszlopos fúró tokmányába be tudok fogni, Tehát egy olyna tárcsát aminek egyik végére a tokmány kerűl a másik végére egy 10-es vagy 12-es, kb 40 hosszú tengely.
Létezik ilyen alkalmatosság egyáltalán, illetve Budapest IV. ker - Vác vonalon le tudná valaki gyártani nekem?
Nagy segítség lenne.
Üdvözlettel: Péter
Törölt felhasználó
2017-03-23 12:59:57
[32891]
Aten-t használtunk mi is a beléptetők rendszerek monitorozásánál és nem volt gond vele. De tudomásom szerint az említett típusban is FTDI gyártotta chip van. (tévedés jogát fenntartom ) Nem is volt gond az FTDI-vel míg a kínaiak el nem kezdték hamisítani és az eredeti gyártó kicsit bekavart neki. A régi driver-el megy a hamis is, de az újjal csak az eredeti chip működik !
Szükségem lenne egy USB 2.0/RS232 soros átalakítóra, mivel a laptopomon ilyen port már nincs. PLC programozót szeretnék használni róla XP platformon. Sok helyről hallottam, hogy a forgalomban lévő eszközök között nagyon sok az olyan, ami nem működik megfelelően. Mielőtt bevásárolnék szeretném megkérdezni azoktól, akik használnak ilyen eszközt, hogy neki melyik típus vált be ? A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: István
PSoft | 18688
2017-03-22 20:40:29
[32888]
Én úgy tudom, csak a mA-es bemeneten/méréstartományoknál van az olvadóbiztosítós védelem. A biztosíték (el)működése esetén, a többi része, nem szokott sérülni a műszernek.
Várj csak a semmit nem mutat az "vak" kijelző, vagy mutat valamit aminek semmi köze a mért értékhez? Most nézem hogy a kondi mérés és a mA mérés közös ponton történik, ezen a bemeneten viszont biztosíték is van, ami esetleg megvédhette a belső részeket.
Talán egy százalék esélyed van, hogy nem halt meg a benne levő beszerezhetetlen, és a legtöbbször tokozatlan ( műgyantával a panelra ragasztott ) chip ne legyen hibás. Azért mutasd meg egy hozzáértőnek a kidobás előtt.