Jó lett , különösen a húzottnak az első fele Most kellene egy egy csiszolt metszeti kép , borítékolnám az eredményét . Nem a munkád minősége miatt írom ! A gép is jó lehet . Na akkor had kérdezzem meg melyik fajta módszerrel hegesztenél egy kritikus varratot ? És kíváncsi lennék hogyan kerülhetett a műszaki nyelvbe ez a húzom-tolom ...
Nem tudom, még most ismerkedek a CO rejtelmeivel. Összesen 0,5 métert hegesztettem vele. 0,8-as a huzal, van valami ökölszabály, hogy kb milyen sebesség és feszültség kell 3-as falu zártszelvényhez?
Igen. A sorrend a következő.Jobbra hegesztés:kész varrat, pálcaadagolás,égő (a kész varrat felé fordítva). Balra hegesztés: kész varrat, égő,(nem a kész varrat felé fordítva) pálca adagolás.
Azt a mindenit sosem gondoltam volna Bevont elektródásnál van egy ökölszabály ,anyagvastagság fele plusz egy milliméter . De persze előbb utóbb nem lesz elég vastag elektróda ,vagy elég nagy áram . A gyökre azért illik figyelni . El kéne már menjek egy CO tanfolyamra ,lehet megkaparná magát a tanár Ki csak nem rúgnának mert akkor vissza kell adják a pénzt .
Jól van ,attól még hogy balra halad ,az már jobbra hegesztés . Nekem ezek az ábrák mindent elmondtak . Ha "V" ben kivan munkálva a varrat helye akkor nem is lesz olyan keskeny púpos . De felőlem rakhatnak is kis vackot a 20 as lemez tetejére biztos ugyanúgy fog viselkedni ,
Nem poénkodás volt, Robi is leírta miért tolja. No én is hasonló okok miatt de már agyalok egy modern fejpajzs "építésén". (Két led lámpa a pajzsra szerelve és akkor talán többet látok majd.)
A gyakorlati részéhez tudok hozzászólni.Én vékony lemezt meg sem próbálok lánggal jobbra hegeszteni,léptenn-nyomonn átlukasztanám.Balra hegesztésnél,a pálcával jobban tudom kezelni a hőmérsékletet.Lehet hogy nem szakos, de a gyakorlat hiányát ellensúlyozza.
Jó hobby fórumon vagyunk . De én ezt nem kukacoskodásból kérdeztem . És hegesztésre gondoltam , V varrat vastag lemeznél . Ott illene látni is a gyököt . Vékony lemeznél átolvad ott nem kritikus .
'Hegesztés, forrasztás' téma, 1555. hozzászólás Valami hasonlót már linkelt valaki szerintem Többen írták hogy a CO-t tolni kel , na de ugye az a lánghegesztésnél nincsen is értelmezve . De mindegy , elleszek , már e nélkül (Írtam már ezt is)
Próbáltam én is feszegetni a dolgot de eddig nem derült ki . Lehet titok Nem is az érdekel hogy mitől függ , csak az hogy mi a magyarázata hogy jobb tolni .
Sziasztok! Mitől függ az CO hegesztésnél, hogy toljuk vagy húzzuk a pisztolyt? Van valami jelentősége?
B.Zoltán | 1720
2019-10-01 15:05:35
[1614]
De értetted, hogy ugyan arról a típusú szűrőről írtam, amit vettél, és annak az elem tartója nem stabilan érintkezett nekem. Az elem ugyanúgy kivehető marad, csak két kis vezeték biztosítja a stabil érintkezést. Elnézést ha, esetleg félre értelmeztem az írásod!