Nagyon kezdők vagyunk ezen a területen. Semmilyen program nincs. Az építés 75%-os. A meglévő dolgokat szeretnénk tesztelni. A mozgási tartományokat felmérni.
Ezt küldte a plugin szezője . (sajnos nincs meg nekem se)
Hi, the link is always under construction but available at : http://www.motion5x.fr Two videos in section "Videos" The plugin will be available for downloading Monday or Tuesday.
Néztem ezt, de van 3 db motorvezérlő és motor ami 2Nm rés LPT csatoló kártyája a Mach3 Ncstudio progit támogatja. Ezt lehet mással programmal váltani? Ezt elfelejtettem az előbb leírni.
farkastibor | 670
2018-02-20 18:55:37
[16701]
Arduino CNC ----Grbl itt itt majosoft 1500 itt DOS itt Vagy itt
Szia. Ha megengedsz egy tanácsot egy kezdőtől.. Én is így kezdtem. De az idő múlásával rá kellett jönnöm, hogy természetesen itt sincs ingyen semmi. A demó erősen korlátozott, az "okosított" szoftverek meg általában hibásak. Vegyél egy uc100/uccnc párost. Ha mégsem tetszik a cnc világa, kisebb veszteséggel piacra tudod dobni. Stabilabb, gyorsabb gépet tudsz építeni.
Sziasztok. Most kezdtünk neki a fiammal egy kis gép építéséhez. Tanácsot szeretnék kérni. Milyen programmal tudom a vezérlést megoldani ami nem lenne fizetős. Ha rendszeresen működik a gép akkor már megéri vásárolni hivatalos programot. Köszönöm a segítséget.
farkastibor | 670
2018-02-20 17:53:58
[16696]
EZEN A HÉTEN lesz elérhető a weboldalon (Demo vagy , Teszt ,stb...)
Szia kihagytam az uc100-at és igy is az a hiba van hogy ha az A tengely megy folyamatosan akkor akad az egész. de ha X tengelyen megy a megmunkálás és csak a végeken lép bizonyos szöget az A tengely akkor gyönyörűen fut. Szerszámpálya beolvasása és lejátszása is az utóbbinál elfogadható
Szerintem a legdurvább az amibe én többször is belefutottam, hogy x vagy y G0 nál elindul a Z lefelé fogásmélységig.(ez azt jelentette, hogy a maró a tényleges pozició elött már az anyagba szántott 50mm-ert) G0 nálam akkor 3500mm\min volt. Ezt mindig csak terjedelmesebb G kódnál csinálta. A G kódot megnézve vagy egy más alkalommal "lejátszva" teljesen jó volt. Csak az újratelepités segitett rajta és mégokosabb adalék
Ha Mach3-at használsz, akkor kell az érvényes licensz LPT-hez, UC100-hoz és más mozgásvezérlőhöz is. Érvényes licensz nélkül demó módban indul sok korlátozással. Hamis licenszel pedig látszólag minden jó, de random hibák jelentkezhetnek. Csak pár ami most eszembe jut: elfelejti a főorsót ki/be kapcsolni, menet közben az egyik tengely dir jele irányt vált stb. (ezt nem úgy mondom, hogy már láttam olyat, aki hallotta..., hanem többször bebizonyosodott ügyfeleknél).
Valaki erősítsen meg. Ha jól emlékszem valaki írt olyat hogy pl. Ha uc100-at használok nem muszaly okositani a mach3-at.
Pali79 | 702
2018-02-18 11:26:22
[16682]
Biztos, hogy valami szoftveres bug lesz. A Mach3 egy normálisabb PIII-as gépen is hiba nélkül fut. Inkább a sokat emlegetett, de nem bizonyított, nem hivatalosan vásárolt licensz miatti "meglepi" dolgok a fejlesztők részéről.
Ha a kék LED is kialszik, amikor megakad, akkor a Mach3-al vagy a gépeddel van valami probléma, mert nem győzi küldeni az adatokat. Én a legutolsó V3.043.066-os Mach3-at javaslom, hogy használd. Ami még gondot szokott néha okozni, hogy a vírusirtó fogja meg a gépet, ha van, próba erejéig kapcsold ki.
Szerintem próbáld ki egy olyan PC-ről is, aminek van alaplapi LPT portja, amire direktben rácsatlakoztathatóak a motorhajtásaid. Így máris kiderül, hol a hiba.
Ezt a fajta akadást mi okozhatja? Ha csak léptetve van a forgató szépen megy, de ha folyamatos mozgásnál már megakad .
Miki2 | 2333
2018-02-15 16:22:48
[16667]
Ez így elég elszomorító. Ha tönkre megy a számítógép, esetleg napokig tartó tortúra lehet az új licensz bekérése. Persze, ha adnak egyáltalán. Vagy vehetsz új licenszet. A továbbfejlesztett funkciókról sem találtam semmi leírást. Még egy jó darabig úgy leszek vele, mint az UCCNC-vel. Megvárom, míg működnek azok a funkciók is, amire nekem szükségem van.