Ha kicsit értesz az elektronikához , akkor megoldható akár az is hogy mikrokontrollerrel (pic) építesz egy panelkát amin még akár a step jelek száma (előtolás) és a mozgások száma is is állítható ,és egy 16x2 es lcd kijelzőn kiíratható . Ha a nyák elkészítését vagy (gyártatását) megoldod és megcsinálom a programot hozzá .
Szevasztok!
Tudatlan vagyok:
A bitkészlet felső sorában az az "Y" alakú valami mire használható?
VViktor | 1095
2017-05-13 06:38:20
[33567]
Szia. Vedd fel a kapcsolatot Csaby-val,neki van ilyen vezérlője,Ő maga csinálta,ha jól emlékszem ott előre beállítható,hogy mennyit menjen előre és hátra.
Köszi. Igen erre gondoltam. Valami szerkezetet keresek amivel lehet olajat nyomni. Lehet csinálnom kellene,egy kis tartály amit félig töltök olajjal és meg nyomom kompresszorral 2-3 bárral.
KERESSÜK a képen látható élzárógépet, HOLZ-HER 1310-1 a típusa, 256 a gyári száma, a gépet pár éve eladták de még nem fizették ki, a gép körözés alatt áll, sikkasztás ügyben nyomoz a hatóság, pénzjutalom a nyomravezetőnek, remélhetőleg börtönbüntetés az elkövetőnek de ehhez kell a segítség, aki lát ilyen gépet valahol, netán a mostani tulajdonos is olvassa a hirdetést ellenőrizze a gép gyári számát, 5 helyen fellelhető, +36 30 60 90 369 es számra várom az információt. Köszönöm ha segítesz!
Törölt felhasználó
2017-05-12 18:24:53
[33563]
Keresem BÉNI elérhetőségét fontos ügyben.
Kérem, aki tudja írja meg nekem magánba.
Köszönöm ha segítesz.
hostya | 3097
2017-05-12 18:06:16
[33562]
A karos zsírzó nem alkalmas olaj(nyomásra).! Ha erre gondolsz...
huzató pad Ennek a talán Ukrán srácnak a videóit nézegetem éjszakánként . Ez a fajta huzatópad tetszik . Jó régen elkezdtem egyet , nagyrésze meg is van , de a linkeltre rá lehet simán állni az tetszik benne . Lehet soha nem huzatok rajta , de ráállni kellene . Ha valaki mondana véleményt tapasztalatot szívesen venném . Meggyőzni úgyse tud senki , hogy megváltozzon a véleményem , de kíváncsi vagyok mások véleményére ,tapasztalatára . Ha esetleg van kedve valakinek néhány sort írni .
laacika | 3145
2017-05-12 17:46:18
[33560]
Szép napot. Próbált már esetleg valaki karos zsirzóval olajat nyomni át zsirzógombon?
svejk | 33038
2017-05-12 17:07:13
[33559]
Egy párszor el kell olvasni a használatit, de azért ki lehet silabizálni. Egyébként tudja mit kell.
A kulisszás nem lesz jó. Nem elég rugalmasan állítható. Léptetőmotorra gondolok most elsősorban. Csaináltam korábban egy 3D nyomtatót, gyakorlatilag ugyan az kellene itt is csak lebutítva és nem ebayes cuccokból összerakva. Tehát mondjuk egy kijelző segítségével be lehetne tölteni programokat (g-kódok különböző sebességi értékekkel)
Nem létezik ilyen 1 tengelyesbe? Lényeges, hogy egy hivatalos oldalról be lehessen szerezni. (pl misumi vagy hasonló)
Ha nem lényeges hogy változik a mozgás sebessége a megtett út közben , akkor excenteres ,kulisszás hajtás is szóba jöhet esetleg . A löketszámlálás az passz ...
Egy olyan problémára szeretnék kérni javaslatot, hogy egy Z irányú alternáló mozgaást kellene megvalósítanom (szíjas aktuátorral gondoltam) és ezt legegyszerűbb megoldás gyanánt arra gondoltam, hogy enkóder nélkül szeretném megoldani úgy hogy véghelyzet érzékelők adnák az irányváltási jelet. Amit tudnia kellene: - 5000x tegye meg pontosan ezt a mozgást gombnyomás után - lehetőleg lehessen változtatni a sebességét
Ebben szeretnék segítséget kérni sürgősen, hogy milyen típusú motort, milyen vezérlő elektronikát és sofware-t tudnék ehhez használni?
nagyszilard1983 | 38
2017-05-12 01:15:43
[33552]
Sziasztok. Egy olyan kerdesem lenne hogy aspire szoftverben hogy lehet egy reliefre szoveget rakni ? Pl egy könyv aminek a lapjára írni szeretnék úgy hogy 1-2 mm ert kidomborodjon. Köszi előre is.
Mondjuk ilyet még nem fogtam a kezemben. Minden floppyt tudtunk másolni. Hardver kulccsal oldották meg régen is ha azt akarták hogy ne lehessen másolni.
Szia.annyira nemy bonyolult a dolog szerintem,bár én nem értek az Artcamhoz.De ezt tudtam össze dobni 5 perc alatt. Oldalnézetben van. Semmi számolás csak próba,ezért nem összefüggő a minta.
Itt szó sincs másolásvédelemről. Legalább is én még nem találkoztam ilyennel az ipar ezen területén.
Egyszerűen egy biztonsági másolatot kell készíteni a floppykról, amiket egyébként a gyártó adott a géphez megvételkor. Ezek nem futtatható programok hanem javarészt a gép paramétereit tartalmazzák.
Floppyt ezerféle módon lehet másolásvédelemmel ellátni. Pl meg lehet számolni a sávok végén a hézagot alkotó byteok számát. Ez formázáskor alakul ki és a fordulatszám pici eltérései miatt más más értéket ad minden lemezen. Hasonlóan a szektor header és az adatblokk közötti hézag is kismértékben szór ( Ez a header olvasás után az író áramkör feléledési ideje miatt kell.) Nos ha ezeket az egyedi értékek egy részét beleírod a lemezen levő adatok közé majd azt olvasáskor ellenőrzöd akkor máris másolhatatlan lemezt kapsz.
Értem. Az EdgeCAM -et nem ismerem. De, amit tudok róla, abból feltételezem, elkészíthető azzal is. Bár, az másra van fejlesztve.
Az ArtCam -el elkészíthető, de ahogy lentebb írták, a hogyant elmagyarázni nem egyszerű, még olyan számára sem aki aránylag ismeri a progit. Pláne nehéz olyannak aki az ArtCam -et nem ismeri semennyire. A lamellaminta korrekt elkészítése ami kihívás lesz.
Ha fával, fa dekorációval akarsz foglalkozni, állj neki az ArtCam (és)vagy az Aspire program tanulásának. Az ArtCam a nagyobb tudású. De, sokszor hasznos és jó az Aspire is. Mivel, egy tőrről fakadnak, ezért sok hasonlóság van a kezelésükben. Legjobbat teszel magadnak ha mindkettőt megtanulod. Sok sikert.
Mivel ilyen típusú feladatra nem használtam még sem az ArtCamet, sem a gépemet, ezért nem tudom mi lenne a legjobb megoldás! Ezért a segítségkérésem arra irányult volna, hogy ennek érdemes-e neki ugrani ArtCamben, vagy inkább valami más CAM szoftver kellene pl. EdgeCAM? Ti mit javasolnátok, melyik programmal álljak neki? Köszi
Szia! Elsőnek! Második,hogy nem a google használata volt a kérdés mint írtam(de ettől függetlenül köszönöm)hiszen nekem eszembe sem jutott volna rákeresni hanem az ,hogy ki melyik programot preferálja
Szia @morfeus ! Nézz meg egy néhány Fusion 360 videot. Amit leírtál elvárást, azt mindet tudja, ingyen. Sőt @vjanos oktató videosorozata nem kis lendületet adott a progi használatához. (100 000 köszönet érte !)
Sziasztok! Az lenne kérdésem,hogy most tanulom a G-kódos programírást és szeretnék ezzel párhuzamosan egy olyan rajzprogramot is használni,ami képes (ha van ilyen) Gkódot generálni a rajzból! A kérdés milyen programot használtok,illetve milyet ajánlanátok? Amit lehet netes géppel használni(ha van ilyen opció)!
Előre is köszönöm a segítséget!
Törölt felhasználó
2017-05-08 23:27:08
[33524]
Ááá, ez programban megtervezhető. CNC -vel legyártható. Csak nem éri meg 3 darabot. A Kínai is inkább önti a gagyi kerekeit. Vagy 100 ezresével marja.
- SDP/SI -t néztétek? - Rendeljen kínából két keskeny szíjhoz való kereket, az egyik oldalukról a peremet ledobni, összeforgatni, pozícióban két csavarral öszefogatni, azt kész a dupla széles. - Kis türelemmel lehet egy ütőkést köszörülni és forgatóval legyártani a kereket. Nyilván ez nem elsőre lesz jó