A harmincéves olajsár mivel jön le leghamarabb egy gépről? A brigéciol lassú!a benzin és a gázolaj nem jó! Nincs valami vegykó amit nem ismerek, és pillanatok alatt felmarja?
kovacsnoro | 79
2017-07-31 19:33:18
[34492]
nekem ugye ilyen van
kovacsnoro | 79
2017-07-31 19:30:15
[34491]
és ami alul van vcc az nekem nem kell?? már mint csak rá kötöm a vég állást és már megy is semmi más nem kell??
sziasztok! adott egy arduino uno r3 és hozzá egy cnc shield v3.0 olyan kérdésem lenne hogy a végállás kapcsolókat hova kell kötni rajta? (ha lehet rajzzal létszives) köszönöm
Nem kell/szabad a pákahegyet hajlítgatni mert annak a fix mérete (ellenállása)határozza meg a hőfokot a pillanatforrasztóknál.
Bármilyen SMD IC-t körbe kell keríteni 1,5 mm2-es rézdróttal, gyakorlatilag a pákahegy anyaga, nyomni mind a két vagy adott estben négy oldalára kis ónt,- előny, ha a rézdrót már eleve ónozott- aztán a neki a Cseh pákával.
Lábas IC-nál meg egyik lábsor mellé fektetni a segéd drótot aztánkibillenteni először az egyik lábsort majd a másikat. De ha tuti rossz az IC akkor ár kínlódni, mint ahogy írták ki kell csipkedni.
Nagyon drága vagy pótolhatatlan dolgok esetében meg vörösrézből kell
Az IC-k sokkal többet kibírnak mint gondolná az ember... A fő tényező az idő, nem is igazán a hőfok.
ui: Aki nem tud a Cseh pákával forrasztani az igazából a Weller és társaival sem fog megtanulni sosem rendesen.
Az hogy milyen falvastagságot bír, a benne lévő anyag "mennyisége" határozza meg. Egy pilinszka öntöttvas minden bizonnyal hamarabb enged. Ha csak két méret kell el kell készíttetni, de csak rádiuszosra, az ékszíjtárcsás megoldás nem tartós.
En egy egyszerubb verziot hasznalok 15x1.5-os es 15x1-es inox hidraulika csovekre. Rezhez valo szerkezet, de par szaz metert lehajlitottam mar vele. Az, hogy megroppan vagy nem, szerintem a hajlitasi sugartol fugg. 25-os csohoz mindenkepp esztergalnek tarcsat, a ekszijtarcsa koszoruja biztosan meglatszik majd.
Ekkora ic-t még nem, de mega8 mega 128 méretű atmel chippeket, szedtem ki úgy hogy a cseh pákához hajtottam akkora drót hegyet hogy körbeérje és annyi ónt hogy teljesen átmelegítse, azok túlélték, de ügye az a páka nem arról híres hogy hőfok szabályzott , tehát eléggé érzésre kellett csinálni...
A legkülönbözőbb szögek lehetnek, amivel eddig találkoztam az 60, 55, 45 fok volt. Legegyszerűbb ha megméred :- ) Ha nincs olyan szögmérőd amivel hozzáférsz, akkor két lemezkét ollószerűen egy csavarral összefogva lemásolhatod a szöget, vagy órázva párhuzamosra állíthatod a gép egyik főirányával, azután már hozzáférhetőbb szöget mérhetsz.
A gépemen cserélhető fecske farkas vagy prizmás késtartó van. Viszont kevés a betét hozzá. Készítenék pár darabot,de nem tudom a prizma szögét. Van erre valami szabvány esetleg? Nem 60°-os az biztos,mert olyan maróm van ithon,de nem passzol bele.
Köszönöm ha valaki tud segíteni.
forgácsolo | 2703
2017-07-31 00:59:32
[34472]
KERESSÜK a képen látható élzárógépet, HOLZ-HER 1310-1 a típusa, 256 a gyári száma, a gépet pár éve eladták de még nem fizették ki, a gép körözés alatt áll, sikkasztás ügyben nyomoz a hatóság, pénzjutalom a nyomravezetőnek, remélhetőleg börtönbüntetés az elkövetőnek de ehhez kell a segítség, aki lát ilyen gépet valahol, netán a mostani tulajdonos is olvassa a hirdetést ellenőrizze a gép gyári számát, 5 helyen fellelhető, +36 30 60 90 369 es számra várom az információt. Köszönöm ha segítesz!
Csikarc | 5045
2017-07-31 00:02:29
[34471]
Üsd be a keresőbe "gas manifold " és ott találsz fényképeket , videót a használatról . Többet ér mint száz szó .
Mindenképp lapulni fog, fordított arányosan az ív rádiuszával. Jobb eredményt érsz el, ha rádiuszos görgőket csinálsz, természetesen a cső átmérője szerint. A két görgőbe 1-1 rádiusz mélységben esztergálva.
Amikor döglött a chip, van egy másik módszer is. Szikével közvetlen a tok mentén elvagdosod a lábakat.(könnyen megy) Utána csipesszel, egyenként ráfogva leforraszthatóak a lábak. Kicsit macerás, hosszadalmas, de járható út ez is.
Az a baj,hogy elment a vezérfonal. Én nem egy hibás DSP ic-t szeretnék lebányászni,kicserélni egy újra,éppen ellenkezőleg.Egy elavult ám működő készülékből,egy kétoldalas nyákról egy 128 lábú smd ic-t szeretnék óvatosan leválasztani valamiképp,hogy a gyártó által megadott 280 fok forrasztási hőmérsékletet ne lépjem túl,
B.Zoltán | 1720
2017-07-30 22:22:21
[34466]
Van nekem légfújós forrasztó berendezésem, azzal ki lehet szedni elég könnyem.
Amíg nem volt hőlégfújóm, akkor leszívtam ón szippantó huzallal és utána egyesével a lábakat megmelegítve föl emeltem a panelról egy-két tized milliméterre, kicsit lassú technika,de nagyon kíméletes és biztos. 40-50 lábnál még elviselhető megoldás.
Érdemes amúgy beszerezni hőlégfúvós pákát. Van ilyen pici és szabályozható fúvókája, azzal körbenyalod a lábakat és már kint is van. Múltkor Atmega 256-ost cseréltem...a lábait nagyító alatt kellet igazítani mert nem láttam.
Szeretnék csinálni a linkben szereplő csőhajlítót. Először is kérdésem lenne: max 2-es falvastagságú 22 - 25 ös rozsdamentes csövet megroggyanás nélkül meg lehet hajlítani?
PSoft | 18591
2017-07-30 21:07:58
[34463]
Igen, a higanyról beszélek, mint segédanyag.
A kései válasz oka... Egyik Fórumtárssal folytatott tel. beszélgetés, pont erről a témáról. (meg még, másról is):)
mindenképp melegítsd elő, az egészet legalább 200°C ig, jó lenne valami szabályozható lap, és amikor átmelegedett, akkor fentről egy még adsz neki és hopp lejön, a mélyhűtött alutuömböt meg felejtsd el hanem akarod hogy elrepedjen a tok...
Van egy régi, ma már mellőzött/elfeledett(a segédanyag miatt) módszer. Segítségével, pár másodperc alatt leemelhető sérülés mentesen a tok a nyákról. (nem írok itt róla, mert már előbbre egyszer...kaptam érte):)
Köszönöm az ötleteket,egyenlőre jobb nem lévén akkor alulról melegítem,és a plasztikot némiképp hűtöm. Mondjuk az a nagyobb baj hogy kétoldalas a nyák,de majd alulról lekaparom a fóliát és csak azután melegítem. Köszi.
PSoft | 18591
2017-07-30 18:55:09
[34446]
Emeld még a hőfokot, de... Ha annyira tartasz a "hőmegszaladástól"... A kimelegítés előtt, szoríts a chipre egy megfelelő méretű, előtte mélyhűtőben tartott pld. alu hasábot. (növeli a biztonságérzetet):)