Heló Van végállás kapcsoló a gépen meg stop kapcsoló is.A gép odaér a végállás kapcsolóhoz ér megáll mint a cövek.Igazad van meg kell tanulnom a programot, csak már több mit egy éve csináljuk a gépeket és most tudatosult bennem hogy nem is olyan egyszerű a kezelése.olvasok a g codokrol de annyi mindenre oda kell figyelni hogy bele zavarodok.Köszönöm a lehetőséget élni fogok vele.
forgácsolo | 2703
2014-02-22 00:57:00
[2125]
ha billentyűnyomkodással akarod és nincs végállásod akkor oda is belemarsz ahova nem kéne, inkább készíts programot, úgy is meg kell egyszer tanulnod! ha segítség kell hívj, elmagyarázom, segítek
Sziasztok! 3d-s objektumok leggazdaságosabb beszerzési forrása érdekelne reliefek, meg mindenféle amit dekorációhoz fel lehet használni. Mint ujonc minden érdekel. Sok mindent megtaláltam a neten de itt biztosan tudtok segiteni.
Nézegetem itt a fórumot is hogy mi mindent lehet csinálni a CNc-vel és ötleteket lesek el.
Grafikában dolgozom igy nem áll tőlem mesze a téma csak még fel kell vérteznem magam a 3D-s dolgokkal.
2D-ben ha tudok bármilyen témában szivesen segitek huszonegynéhány év tapasztalatával a hátam mögött
A legegyszerübb ha a munkaterületed maximumára rajzolsz egy négyszöget és azt " pocket " marással megmunkálod de ugy hogy lényegesen nagyobb átméröjü szerszámot teszel a maromotorodba .( vigyázz nehogy ütközés legyen a vége ) .Érdemes több pici lépcsöben marni és akkor a minimum anyag kerül le az asztalodrol csak .
Bocs lemaradt hogy mit szeretnék lemarni,az marónak az asztalát.Köszönöm.
n/a (inaktív)
2014-02-20 23:50:00
[2117]
Heló üdv mindenkinek. Én csak most ismerkedem a cnc-vel,készítettem is egyet.most a mach3-mal próbálkozom.Kérdésem lenne hogy hogy lehet beírni utasításba a gépnek hogy síkba marjam? Lehet hogy már kérdezte ezt valaki de olyan rengeteg hozzászólás van hogy még nem találkoztam ezzel. Már egy ideje olvasgatom az oldalt,csak mindig elkalandozok.