Igaz, igaz, de nem kell átesni a ló túlsó oldalára ! Aki gépet épít az elsőt az ellenségének a másodikat a barátjának a harmadikat pedig magának készíti !
Előzmény: Szalai György, 2017-09-02 20:29:38 [34944]
Szalai György | 9490
2017-09-02 20:29:38
[34944]
Alumínium gépváz felejtős. Csak acél öntvény, pár évre pihentetve, normalizálva, precíziósan megmunkálva és feszültségmentesen beállítva. Alumínium építőprofil nem erre való. Megbízható öntöde, sok idő, precíziós forgácsoló műhely és egy jó tervezőmérnök csapat kell hozzá. Átmérők 40-60mm. Szívesen.
Ha gépet épitesz a költség legyen észzerűen másodlagos. A legfontosabb eldönteni mit akarsz megmunkálni, mekkorát és mennyit. A polisztirol és a fém marásánál a gép szempontjából a nagyobb igénybevételü alkatrészeket kell betervezni. Egy 800x800 gép hobby körökben nagynak számit. Hosszú erős sinek, combos golyós orsók a merevség érdekében komoly váztömeget kell épiteni és itt nem kilógrammokról van szó. Egy ilyen gép megépitése nagyon komoly és szép feladat, de sok pénzt és mégtöbb kitartást kiván.
Ahhoz teljesen más felépítésű gép kell. A kérdésed talán jobban illik a Mechanikai ötletek topicba, de olvasd a különböző épül a gépem topikokat, na meg mindent. Annyira általános a kérdésed, hogy válaszolni nemigen, csak újabb kérdéseket lehet feltenni. Írj le egy elképzelést, hogy pontosan mit szeretnél vele marni, milyen szerszámokkal, milyen pontossággal, felületi minőséggel, milyen darabszámban, mekkora kapacitással...stb.
YT-on nézegess amatőr építésű gépeket, aztán amelyik "tetszik" arról kérdezd meg a fórumot, hogy mit szólnak hozzá, így egyszerűbb és konkrétabb.
A kis alu tömb az elsődleges, másodlagos lenne a polisztirol marás. De így belegondolva jobban, a költség csökkentése érdekében megelégednék kisebb alapterülettel.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Az ablaktörlő motor azért nem volt jó nekem, mert ott oldalt van a hajtás kivezetése a hajtóműn. De így hogy tudjuk a nyomatékot és forgási sebességet már tudok is egyenes hajtóműt beszerezni. Még egyszer köszönöm nektek.
Co előtolókat készítettek hasonló motorral , gagyi garázskapukban is hasonló mozgató motor van . Csigahajtású . eGY RÁCSMOZGATÓ SZETTEM VAN TRAFÓVAL MINDENNEL (KISAJTÓVAL)
Nem tudja valaki, hogy egy ablaktörlő motor mekkora teljesítményű és miylen hajtómű van rajta? Mekkora sebesség és áttétel illetve nyomaték??
Ugyan ilyen kellene nekem is csak egyenes kihajtással, de egyik sem tartalmazza ezt a paramétert.
őrülT-Tudós | 201
2017-09-02 13:05:04
[34929]
Sziasztok, Segítségre lenne szükségem. Az elektronika, vezérlés pipa. A cél, kisebb alumínium tömb marása. A gép felépítménye még nincs megtervezve. Munkaterület kb 800mmx800mm. A következő alkatrészeket szeretném beszerezni: Lineáris sín+kocsi, golyósorsó, építő profil. Tapasztalt kollégák tanácsait várom, mit honnan érdemes ÁR/Érték arány miatt beszerezni. Milyen átmérőkre lenne szükségem. Előre is hálás köszönet mindenkinek!
Az enyém régebbi , még alu házas nem ez a gazdaságos sajtolt vacak . Olyan sajtolt házas vacakkal ,de kondenzátorossal zaklatott a győkér szomszéd , hogy miért csak búghat . Az hogy kigyulladt benne a fű meg hogy kiolvadtak a csavarok a házból még nem lehet elég ok arra hogy tönkremenjen a motor szerinte . Egy ezresért vette használtan ... Nem engedtem be , az utcán csapkodta földhöz , én meg röhögtem rajta az ablakból . Na de akkor árnyékolt pólusú , hihetetlen azért . Nem megy tönkre a kondenzátora Jó lesz az ,fék nélkül , két új csapággyal
Kb egyidősek vagyunk . De én rendetlen Van kaszám , avval azért nagyoltam néha ... Jó valahol , valamit elcsesztem , örülök ha megélek , sokat melózom ,kevesebbet bírok már . Sok mindent el kéne adni , ami marad avval elbírnék . De ezek nem idevaló dolgok
Az idén még nem nyírtál füvet ??? Én ma késő délután is azzal foglalkoztam ... aztán este meg locsoltam a gyepet ... , hogy jobban nőjön a fű és a következő hétvégén megint legyen majd mit nyírni .
OK ! Az lesz az első ami nem lesz benne ,többé De a házban ott a kondi helye . De biztos hogy nem volt benne . De akkor ilyen fűnyírót még Te sem láttál , ez azért már valami:)
Jó ezt ismerem ... Nem tudok mást elképzelni én sem , de mint írtam 1kw , ritka nagy baromság lenne . Rendes hornyos az állórész nem kiképzett pólusú , még a végén mingyá szétkapom
A nyomaték az rendben is van , állandó kondis a másik fajta is . De gazdaságtalan lehet nagyon . Igazából nem olcsóbb , ugyan az a motor , csak nincsen kondenzátor . Csak azért írtam hátha kibogarászta itt már valaki . Csapágycserénél lehet kiderül azért valami , de mivel idén még nem nyírtam füvet , lehet megy a másik szorulós mellé
Valami hasonszőrű motor lesz az mint a képen. A tekercs mellet bal alul és jobb felül van egy rézdrót gyűrű amiben örvényáram keletkezik és ez segít indítani adott irányba.
Hát , buta maradtam ... De dobott a net hasonló kérdést , így akkor ez eredeti gyári . Egyfázisú asszinkron motoros fűnyíró . Nincsen segédfázis tekercse sem az állórésznek . De rövid húron is be van tekercselve az állórész , főfázisnak . Azt nem értem már csak mitől indul el mindig egy irányba ? Árnyékolt pólus azért csak nincsen már egy kilovattos motorban ... Habár a motor méretei ugye kérdésessé teszik ezt a teljesítményt , is . A lényeg működik , remélem csak a csapágy kopott nem a gagyi alu ház .
Lézerrel vágtam szépen viszi a felület is nagyon szép színtelen, ha PC lenne akkor barna csúnya felület lenne, meg állítólag nagyon füstölne, ugye jól tudom az olvasottak alapján?
Köszörülj meg egyet kézből , és szárazon próbálgasd hogy s merre kell állítani Azt azért hozzáteszem hogy én sem igazán értem a videókról ezeket a gépeket , fúróhoz .
Mit szeretnél élezni? Gravírtűt? Mert ez esetben neked kell a szögeket beállítani, a megmunkálandó anyagtól függően. Talán megtalálok még egy táblázatot hozzá... Na és fazékkő kellene rá.
Tulajdonomba került egy szerszámélező köszörű asztali változata. Keresek egy úriembert, aki esetleg használ ilyet vagy még emlékszik,hogyan kell beállítani és segítene beállítani telefonon keresztül. Ha küld egy elérhetőséget privátban felhívnám.
Előre is köszönöm.
jani300 | 12257
2017-09-01 17:29:10
[34902]
Üdv ! Lomiztam ma két fűnyírót , megy mindkettő . Az a kérdés , hogy létezik állandó kondi nélküli ,villamos motorral fűnyíró ? Nem látszik hogy lenne hiányossága ,csak két vezeték jön ki a motorból is . 1 KW a teljesítménye , magyar .
Csikarc | 5045
2017-09-01 15:09:13
[34901]
Ez valamivel drágább kategória ... Kimenet- Output: Perfect UPS Power .
Egy korrekt adatlapon kiemelten kezelik ezt a paramétert. Ha nem látod sehol az emlitést akkor biztos, hogy nem szinuszos. Nekem a "négyszögestől" a keringető szivattyú nem ment csak kerreget, de azt nagyon.
Amúgy mekkora a bemenő DC-t tud kezelni? Csak mert a matricán 240V DC az igénye, azt meg kellemes fel akkumlátorozni. Nekem is van egy ilyen 3kW-os szünetmentes, de porosodik mert nincs 20db akkum. Van helyette egy 12V-ról működő inverter, amire tetszőleges számú akkut tudok kötni párhuzamosan, és az direkt szigetüzemre van kitalálva, nem szimpla szerver mögé való szünetmentes.
Kínai mindent megold. Ha nincs szkópod, akkor dugj bele egy szimpla multimétert. Csak színuszos jel esetén fog helyes értéket mutatni, a "kvázi színuszos" négyszögjeltől 230V-tól jelentősen eltérőt fog mutatni. Csak az RMS volt mérők mutatják a pontos értéket jelalaktól függetlenül.
Ekkora teljesítménynél már nehezen tudom elképzelni , hogy nem szinuszos lenne - persze nem szabályos szinusz görbe . Nagyon nagyot rúgna ha sima négyszög kimenet lenne meg nem is engedélyeznék - de látszik , hogy komoly a vezérlése + 3 darab IGBT modul és 4 darab tirisztor modul .