De valami csak nem kerek. A linkelt videódon gyakorlatilag az áramkorlátozón csak odaviszed a testet, hogy addig fennmaradjon az ív amíg a munkadarab átveszi az ívet.
Látod Te is a műszeres videón, hogy nem kopogtat csak a testet vitte oda és már be is gyullad az ív a levegőben.
Valószínű liftes lehet a pisztoly belül, amit a sűrített levegő mozgat.
Na ez az ami engem zavar, de nem csak a mosfet-ek, és diódák hiányoznak az enyémből, hanem a trafó és a vezérlés ezen része is. Majd ha nagyon kell még teljesítmény, eladom, és veszek másikat.Feladtam,, hogy kipótoljam az alkatrészeket...
HF még nem alap 15..20E pluszos a géped ha szűkséges funkcióba kell! Lidl plazmának jó lenne látni a bekapcsolási idöt tartalmát mire való 50E ért.. De valószínű folyamatos átvágásra 5..7mm max szénacélra nem ami a vágási minőség is elfogadható...
Bocs, kicsit lassan értelmeztem a kérdésed... Én úgy gondoltam ki, hogy ellenállásos pilot-al gyújtok, kb. 1 mm magasan a munkadarabtól, amit egy állítható magasságú mikró kapcsoló indít a z tengelyen.A g-kód u.a. mintha kontúr marnék,csak bele rajzolok a szerszámpályába bevezető, kivezető szakaszokat is, ha leért a fej, indul a vágás.Így nincs galvanikus kapcsolat a régi géppel. Az eredeti asztal szintjénél jóval lejjebb lesz az új asztal a gép előtt, és egy konzollal mozgatja a fej a már egyenesre cserélt plazma pisztolyt. Kerámia lap lesz az asztal alja, rajta magasság állíthatós ponthegesztett acél sárlehúzó lábrács mint tárgyasztal, és esetleg még vizet is öntök alá.. Na ez a terv, oszt majd kiderül, mi lesz belőle... Most indulok, és csinálom, mert sose tudjuk meg különben.
Igen a fúvókán látszik, meg mondjuk az egészen Én most (másodszorra) Youtube-os alapokból kiindulva vettem 4 db. 100 Ohm-os 100 Wattos ellenállást, párhuzamosan kötöttem őket, és épp egy 0,8-1 másodperces időzítővel, kis mágneskapcsolóval akarom rákapcsolni a fúvókára a testet, olyan pórias pilot megoldásként...
sablonnal lehet, attól függ a vágás egyenletessége, mennyire stabil a sebessége a kezednek Ez szerintem nem csak az olcsó plazmákra igaz, a technológia sajátossága, ha kicsit megakad az ember keze valami sorján, vagy amit vágás közben kifröcsköl éppen, az meglátszik.Ha kicsit megcsúszik a kezed, akkor ott meg összeköti az alját az anyag... Ezért aránylag hamar elkezdtem gondolkodni a gépemre szerelésén.. (mondjuk úgy 8-10 perc használat után )
Egyelőr még csak próbavágásokat csináltam, mondhatjuk játszottam vele, ma folytatom a pilot készítését, és a képemre egy ráakasztható asztalt plazmavágáshoz, mert gyorsan rájöttem, hogy szépen csak gépi előtolással lehet vele vágni...
3 de inkább 4 mm-es falvastagságú zártszelvénybe lehet ezzel aránylag szép vágási felületű ablakokat vágni? Mondjuk 30 mm-es köröket vagy rádiuszus sarkú 20x40 mm-es ablakokat?
Én azt írtam valahol, hogy annyiért vettem a CUT40-est amennyibe a LIDL-ben adott gép kerül. Most épp 56E a gép ára szállítással, de 58E-ért már CUT50-est lehet kapni...
Basz..rás! Én ugyan nem értek hozzá de az a testkábel elég véznának tűnik. Szerintem sok vissza fog kerülni pénzvisszafizetési garanciával. Ha a hétvégén itthon maradtam volna, most biztos vennék egyet.
Én CUT40-es típust vettem az alin, ez szerintem ugyanaz, kijelző nélkül, szebb pisztolymarkolattal, de 10mm-ig vág, csak ott már lassan, és csúnyán, de 6mm-ig jó.
Jó lehet ez valamire? Valamikommersz einhell/güde hasonló gép lehet ez átmatricázva?
recsiloz | 59
2019-01-05 21:44:11
[2246]
Köszönöm a hozzászólásokat ,erősen gondolkodom a 3x20A bevezetésén.Naivan azt gondoltam elég lesz a 3x16A Dés ,egy 11KW-os szalagos gattert működtetek róla. A pisztolyok mennyiben befolyásolják a vágási mélységet és a minőséget ? Különböző típusokkal árulják a gépeket.melyiket érdemes megvenni?