telepítéss után futtasd egyszer "üresen" hogy beállítson magának mindent. a tartalmat (nyomtatvány sablonok, már kitöltött és beküldött nyomtatványokat) pedig simát átmásolhatod a megfelelő mappákba
Biztos golyós csapágyas ? Az említett márkanév főleg a légcsapágyairól híres. Nálam van egy Westwind főorsó amit be kell üzemelnem. Viszont ezt 110,000 RPM-ig lehet pörgetni. Levegőnyomás nélkül ez is darabosan mocorog.
nem tudom mit fogsz csiálni ezzel az "izével", nem olvastam el semmit, csak egy tapasztalás: a mi tiszteletre méltó NAV-unk ÁNYK nevű remekműve, 64 bites oprendszeren csak akkor fut, ha van 64 bites JAVA is. Egyéb esetben csak "felvillan" és nem történik semmi. Hátha segítettem
Nagyon leharcolt (rozsda), restaurálás, illetve a csapágyak (50.000 fordulat a gyári adat) biztos, hogy meghálálnák a cserét, eléggé darabosan forognak. A bekötése 10 eres csatlakozón történik (ki kéne találnom, hogy mi az a 10 ér) (elmélet: 4 tekercs, plusz 2 ér a hall jeladónak), szóval sok legyet szeretnék egy csapásra megvalósítani.
valaki tudja win alat hogy lehet java kiterjesztés futatni? mert felraktam a javasolt java csomagokat: set "JAVA_HOME=c:\Program Files\Java\jdk1.8.0_121" set "M2_HOME=c:\Program Files\Maven3.2.2"
de a *.java kiterjesztés katintva hibaüzeneteket dob vissza a windows!
Ha (csütörtökön) tudom lefotózom, hogy onnan biztos nem bontható. Az oldalsó levegős (1 db) csati meg a fehér keskeny nyakán van a cuccnak, tehát nem a feketében, ergo a fekete lehet még menetes! Köszönöm a tippet! Ha valakinek van még ötlete, várom szeretettel!
Ez a képek alapján onnan nem hiszem, hogy bontható lenne tovább roncsolás mentesen. Lehet a másik oldalról kellene támadni tovább ha csak nem menetesen jön le a "bumszli", de kétlem ha azon vannak a vízhűtő csatlakozók.
Ezt már láttam én is, de a felső bumszli nyakat nem tudom hogy kell le erőszakolni a többi részéről. De ha az animáció helyes is (típus azonos? (mivel régi a motor, már a gyártó weblapján nem is található a típusa)), és egy elem a vékony hosszú, és a vastag felső, akkor sem jön szét. Az összes csavart kiszedtem, a béna rajzomon a 3-as jelölés a 3 csavaros gyűrű, a 4-es jelölés a 4 csavaros gyűrű, de nem látom értelmét, hogy minek volt benne. A festo felirat pedig valamiféle colos menet, a levegős csatlakozónak. Alul volt benne (nem mértem le) egy hosszú csavar, aminek az alsó 1cm-re fogott kb. Hátha így valakinek van valami ötlete, hol kalapáljam szét. :D
A motor másik feléről (szerszám oldal) pedig nekem nincs csavar, elölről nem tudok hozzáférni a csapágyakhoz. (préselt, vagy passzentosan illesztett az eleje)
A brute force nem sikerült, az után jött az ide kommentelés. Aztán gondolkozni kezdtem, hogy mi lehet a megoldás. Ez a második ötletem volt De egy fél órát eltanakodtam magamban, s aludtam rá egyet mire meglett
Szóval ha valaki még CAM T-3 mat akar újraparaméterezni, akkor az opcionális paraméterek 8 bitjét úgy kell beadni, hogy az ember beírja a 8 bitet (10101101), majd beírja, hogy hány egyes van a sorban: 101011015
hát ennyi
Most már csak arra kell rájönnöm, hogy a memory parity errorral mit kell csinálni, eddig nem volt rajta...
Sziasztok, ha valaki programozott már újra Mazak T3-mas vezérlőt, az súgja meg nekem a titkot, hogy mégis hogyan kell csinálni, mert nem jövök rá. Különösen az OP kezdetű paraméterek bevitelére lennék kíváncsi, mert azt sehogy nem akarja. ugyanis: 8 karakter kerül a képernyőre, de 9-et kell beadni. Mintha valami paritás lenne, vagy mégsem.
Köszönöm
kymco1 | 1042
2017-11-20 21:04:44
[35776]
Cnc faesztergához milyen programmal célszerű G-kódot generálni? Dxf és stl rajzokból dolgoznék.
Tudja-e valaki hogy a táblakészítéskor a sárgarezet mivel oxidálják hogy fekete legyen a felirat?
Csikarc | 5045
2017-11-19 13:15:53
[35772]
Az nem jó megoldás , hogy a két láda egymás mellett horizontális alternáló mozgást végez ? Talán ez foglalná el a legkevesebb helyet szerintem bár pontosan nem látom a munkaciklust .
Itt is robotos rendszer van. Nem ömlesztett áru hanem a dobozokban vanak blisterek, ezért kell jól pozícionálni. Egymás mellett van hely a dobozoknak, ezért nem fér el a körasztal sem. Pneumatikus megoldás szóba jöhet, de 25kg egy dboz így nagyon nagy lenne a forgató ezért inkább másik megoldás lenne jó. A páternoszter most egy jó íránynak tűnik, de nem tudom még hogy a doboz tartó tálcát hogyan tudom röhzíten a pázernoszter lánchoz
Ha ennyire nincs hely csinálni kell mert ahol egy futószalag nem fér be oda egy páternoszter se ! Azt se értem, minek kell olyan pontosan rögzíteni ömlesztett árúra egy dobozt ? 4 szögvas egymással szembe fordítva doboz méretre és pneumatikus arretáló szerkezet ami megakadályozza, hogy a dobozok egymásra zuhanjanak. Alsó dobozba potyog a motyó majd pneumatika ejti tovább. Aztán következő doboz zuhan a helyére. 3 pneumatikus arretáló kell ehhez. Ettől kisebbet csak robottal lehet csinálni !
Ha sűrített levegő rendelkezésre áll én pneumatikában gondolkodnék. (esetleg vákuumtapancsokkal kombinálva) Gyors, és szinte bármilyen irányú mozgatás megoldható.
Futószala nem megoldás, mert nincs hely. Ezért nem működik a ahgyományos körasztal sem. Ezért van a vertikális megoldás, de az meg nem olyan egyszerű. A páternoszter az még jónak is tűnik, csak hogyan lehet a doboz tartó "tálcát" úgy rögzíteni hogy ll mint a cövek és nem mozdul el.
Ha csak kettőt kell kicserélni akkor egy futószalag egymás mellet a két láda. Egyikbe potyog a cucc aztán a másikba közben cserélhető az első és felrakható a következő. Hosszabb szalag esetén több ládával is megoldható. Minél egyszerűbb annál jobb !
Egy epciaális feladatot kell megoldanom. 2 db EUROBOX-ot kell felcserélnem a ehető leggyorsabban és a legkisebb helyen. Ezért a horizontális körasztal kiesik, mert annak effektíve nagy az átmérője. Túl bonyolult szerkezetet nem akarok, mert a vezérlés nem occsó. Van valakinek valami ötlete hogyan lehet megoldani a lehető legergonómikusabb módon? Egy verikális forgatóra gondoltam, de ott nehéz megoldani, hogy a doboz ne mozduljon el... Nagy segítség lenne akár irány vagy hasonló életből vett megoldás. A legegyszerűbb egy kör vagy lineáris mozgásból egy kombinált mozgású csere kivitelezése valahogy. Köszönöm előre is.
sasi | 1903
2017-11-16 20:32:49
[35762]
"Ezért nagy lendülettel meghúzkodom, had szikrázzon, azzal leég a vége és onnan már könnyebb lesz a gyújtás."
Ez így van, ugyanis az izzó pálcavég körül ionizálódik a levegő, ezért a fizikai érintkezés előtt már létrejön az ív, így biztonságosabb a varrat kezdése, mely egyébként is gyakori hibás (a befejezés is).
Igényes termékeknél ezért is használnak kifutólemezeket.
Swiched reluktance motor - ez egy állandó mágnes nélküli léptetőmotor ? Úgy gondolom a net alapján . Van egy picike enkóderes , csak kíváncsiságból kérdezem .
Új pálcán nem azt értem hogy frissen vett, hanem, olyan aminek a vége még szűz. Az nehezebben gyújt. Ezért nagy lendülettel meghúzkodom, had szikrázzon, azzal leég a vége és onnan már könnyebb lesz a gyújtás.
Amúgy a régi pálcát ami be nedvesedett, simán leragasztom, a vasra, inverter leszabályozza az áramot annyira, hogy el ne égjen, de azért melegedjen a pálca, kicsit füstöl, akkor leszedem, és meg is van szárítva, olyan mintha most bontottam volna a vákuumos csomagolásból
Úgy úgy,két laposvasat egymás mellé téve vizszintsen a 9 éves fiam összevarta és nem is lett rossz,de mikor elősször jön a haránt sarok,azz még csak oké,de jön egy haránt sarok fej fölött vagy egy fej feletti sarok függő Itt jön ráaz ember hogy bizony van mit tanulni,itt már nem árt tudni hogy mennyi Amper az adott bevont elektródához,lentről fel vagy fentről le,eletróda szöge,mozgáskép stb stb