HC05 Vissza vettem 9600 ahogy nálad van a hc06 gyári beálitásba és azal a 9600 mega hex amit regel kültem bt commander szépen meg vele v0.9 támogatásra állitva..
Most akor mi is a valos helyzet mega + hc06 helyesen össtekötve mega usb rész sehova ahogy montam igy android bt terminálon mit csinál ad vissza valami értelmetlen karakter esetleg?
ugy szoktuk átjárot leelenörizni ahogy irod az eszközön rx..tx lább öszezárod és amit terminálban elküldesz az azonal vissza adja terminálon akor jo az soros eszközöd!
Elmagyarázná nekem valaki, hogy mit is találtam? Ugyanis összezártam a HC-06 Rx-Tx lábát, és a Terminálban megjelent a ['$' for help ] szöveg. Szépen, olvashatóan.
Törölt felhasználó
2017-09-03 20:14:06
[444]
1. RX pólust nem kéne védeni az 5V ellen vagy mehet rögtön az arduinora? de 2 elenálás fesz osztó ahogy neten is látod! ------------- az alap gyári baund 9600 vagy 38400 ez változo filmwarenként hc05 és hc06! ha 38400 alapbol akor csinálok neked egy v0.9 uno alá firmwet 38400 ra!
1. RX pólust nem kéne védeni az 5V ellen vagy mehet rögtön az arduinora?
2. Alap esetben a én HC06 38400baund volt (van)! az IDE simán így kommunikál vele, létre jön a kapcsolat de AT parancs küldése esetén nincs "OK" válasz. Tehát itt akad el a folyamat. És ez igaz akkor is ha nincs csatlakoztatva a RX TX. Ahogy látom mindketönknél ez a probléma! Erre valami megoldás?
Ez egy teljes átjáró igy müxik! helyes: hc06 arduino 9600baund>>>>>9600baund vagy 115200baund>>>>>115200baund ------------------------ helytelen: hc06 arduino 9600baund>>>>>115200baund
Nem lenne lehetséges az ARDUINON keresztül felprogramozni a Bluethoot-ot? Annyi mindenre képes ez a kis kütyü, nem hiszem, hogy ez nem lenne kivitelezhető!!! Mindjárt megnézem nincs-e rá valami programsor! hmmmm......????
Törölt felhasználó
2017-09-03 19:29:36
[438]
Csak példaként mondtam, de ha gondolod a 600-as PA-val is megpróbálhatod a nyalakodást. (28 volton 40 Amper) Mellesleg már a 80 Wattos is simán lukat éget az ember ujjára. Akkor már nem csak az oroszok jönnének !
Ép most kábelezem újra adok neki még egy esélyt! Nem lehet hogy olyan sok embernek müxik a HC06 nekem meg nem!
Ráadásul 2db is van, plusz poén hogy nem is egyformák! (azon kívül, HC06 mindkettő) Az egyiket mindenképp beidomítom. Ha most se sikerül akkor kalapáccsal megnézem mi mozog benne!
van műanyag csavarhúzóm, csak most nem kerestem... De ahogy hozzá értem a fémmel azt hitem hogy a testemről átadott interferenciát hallom... A döbbenet akkor jött amikor megszólalt az Orosz népzene!
600 Wattos rádiófrekvenciás végfokomnál próbálna meg valaki ilyet csinálni. Még a csavarhúzó nyele is kigyulladna, nem csak a ujját vágná le a nagyfrekvencia ! Azoknál már csak teflonos hangoló csavarhúzóval érdemes kotorászni, ha nem szeretné valaki hogy a nyele a tenyerébe égjen.
Csak egy ötketként fogpiszkálot vágd el laposra azal ref potit jobb beálitani mert szigetelt fém csavarhuzoval szort kapacitást viszel az áramkörbe amit álitasz...
Hc05 700..800 huf ezt már belehet álitani normálisan amire kell és müxik aztán örökre.... hc06 fiok mélyére elkel dugni vele kapcsolatban kifogytam az ötletekböl!
Én meg közben felcsaptam amatőr rádiósnak! A bluethoot nem megy, de az Orosz rádió már jön a léptető motorokon! :D :D :D
Először csak azt hittem a léptetőmotor szenved, de nem RÁDIÓ műsort sugároz! :D :D :D
Arany János | 1422
2017-09-03 18:12:06
[421]
No azért próbálgatom! Kitöröltem a zárójel előtti Grbl...-ot, és csak azárójeles részt küldtem el. Így már megjelent a fekete ablakban a küldés dátuma, ASC.., alatta pedig karakterek.
Könyvtár törölve! MŰKÖDIK! A video miatt megeszafene! Terminálban csak fekete marad a képernyő, a BT Commander pedig:connected to: HC-06 Változás: semmi.
akkor csinálj egy elenörzést! ezt rag fel a telodra bt terminal hc06 nyisd be a fenti bt terminálba enek vissza kel jőni:
Grbl 0.9j ['$' for help]
mega2560 huz le usbröl vagy dug fel egy usbs telefon töltöre vagy ahogy irtad csak 12v menjen mikor rajta van hc06!!! bekötés helyesen: mega hc06 rx0>>> tx tx0>>> rx