Szervusz! A megfelelő előtolás és fordulat használattal sokáig bírják. Már vagy kettő éve használom, igaz csak fára de még mindig van éle. Mivel göbvégű és R0.5; 1; 1,5 stb. élezéssel szerintem nem érdemes foglalkozni, ha egyáltalán vállalná is valaki.
Előzmény: Zoltán sr Boller, 2018-11-12 21:13:20 [19454]
Zoltán sr Boller | 7
2018-11-12 21:13:20
[19454]
Kiváncsi lennék, hogy ezek a marószárak meddig birják fában,és lehet e élezni, vagy kuka, ha már nem visz.
Igen én is érzékeltem a hibát. Egy barátom kérte a betűtipust mondtam neki de az asszonya nem tágított . Az aspire-be meg nem volt időm összébb húzgálni a betűket. Köszönöm az észrevételt.
vadember | 1886
2018-11-02 06:33:53
[19449]
Az hiszem, alávágásnak hívják a nyomdászok azt amikor két betűt közelíteni kell egymáshoz, hogy ne külön álló szónak látszódjanak egyes szavak. Ezen a képen a "j" és "f" betű okozza ezt a hibát. Ezért néznek ki hibásnak az - akarja , hajtott, tudjuk, Állj, kapjon, majd és a felsegíted szavak. A nyomdai tördelő programok lehetővé teszik ezt a javítást, hogy a szövegkép egységes legyen.
Ha az asszony klopfoló felújítást kér... Nulla cam, csak a Fagor 800 mgi beépített grafikus helppel agyontámogatott ciklusa.
Csabi1004 | 218
2018-10-28 08:02:16
[19443]
Szia! Csak gratulálni tudok,nagyon szép munka!! Viszont a videó címét átírnám....az új cím: Motivációs videó kezdő CNC-seknek..... Sok sikert a jövőben is!!!
Na, és a videóid is szuperek. Már, csak az lenne jobb ha ott lennék melletted. Szívem csücske a szobor és domborműkészítés. Szerencsére, vagytok közöttünk akik tudják, hogy kell, és meg is osszák velünk.
Ötletes. Mondjuk én már az alap viaszszobor kialakításával bajban lennék... Van néhány ezüst gyűrű, nyaklánc meg medál itthon, abból nem lehetne hasonlót összehozni?
Köszi a tanácsokat.Most gyüjtögetem befele őket.Mint gondolom olvastad, soha nem csináltam, de hát valahol el kell kezdeni. Egy hobbystaként, nekem már az is jó lenne, ha az az asszonkámnak, egy kezdeteleges kis valamiféle gyűrűt össze tudnék kalapálni.
Én a bronzot javasolnám, könnyebben önthető, a vörösréz könyebben buborékosodik,( folyékony halmazállapotban korlátlanul oldja a levegőt ) a sárgarézben,meg könnyen begyullad a horgany, nem anyira egészséges..., de köszönöm a videó nagyon tetszett! Hasznos egy ilyen viasz alapú nyomtató, csak drága lehet bele az anyag. A tápcsatornák szerintem lehetnének vastagabbak, de látványos így is! Egy ötlet én a gipszet robbantótálban ( fémedény ) repeszteném meg rajta, aztán a maradékot sterimóval, szenymarófejjel távolítanám el! Sok szerencsét kívánok !
Megtettem. Köszönöm. Már látom szomorú sorsom, mehetek ki a telekre, és gyakorolhatok.
Az első videó, ami hasonlít arra amit az öntödében láttam, és "szerintem" itthon is kivitelezhető.Na jó nem bronz, réz...(holnap avagy ma neki is ugrok)
Oké, ez megvan. Nagyon durván mondva felolvasztok pár gyertyát. De akkor ebből kellene elkészítenem pl. a gyűrű negatív mitáját, amit ha jól gondolom, akkor az öntés közben a forró fém, hő, és egyébb .... kitölt az adott formára. Na azt hogy? Bocs hogy ilyen tudatlan vagyok,öntödében már jártam, és a discaverit is bámulom rendesen, de pl. a képen, az ujjaidon láthtó gyűrű formák, azokba,(köré)öntöd az anyagot?