Ezt is köszönöm ! Faggattam egyébként a havert . Gyanús volt hogy elmondása szerint csak a motorkábelek jönnek ki a szekrényből ,ami egyébként teli van felesleges "vackokal" . Teszünk rá egy irányváltó és egy csillag delta VGK-T Ja
55kW-os "iparira"(nem hús, hanem pl. raklap, műa. hordók, stb.):) tudok példát mondani.
Csillag/delta kapcsolás, elektronikus túláram figyeléssel.(túletetésből bekövetkező szorulás) Induláskor, mindig visszaforgással kezd, ilyenkor beállított "x" ideig forog vissza, csak csillagban, figyelmeztető hang/fény jelzéssel kombinálva. Idő lejárta után megáll,és másik, "x" idő múlva kezdi a munka ütemet szintén hang/fény jelzéssel csillagban, majd átkapcsol deltába. Deltában,(normál üzem)megszűnik a figyelmeztető hangjelzés, a villogó jelzőfény marad, végig a munkaütemben.
Túletetéskor(áramlimit)megáll, majd az előzőnél sűrűbb hang/fény jelzés kíséretében, csak csillagban visszaforog "x" ideig. Idő lejárta után megáll, automatikus irányváltás, és kezd egy normál csillag-deltás munkaciklust. Ha az "akadás"(áramlimit) továbbra is fennáll, újból visszaforgás ciklus... Ezt, beállíthatóan "x" alkalommal ismétli. Ha pl. négy volt a beállított újraindulás ciklusszáma,és az áramlimit ötödszörre is megszólal, vége a játéknak...hibával kiáll. Ilyenkor, csak manuálisan indítható újra.
Köszönöm ! Ennyi bőven elég . Igazoltad az elgondolásom . Egy 15 Kw os motor ha megszorul nem szívesen lennék a gép közelében Felhívom az ismerőst hogy nem potyára van abban a sok felesleges valami
Nem épp M3 csap, de ahogy az NiCD, NiMH, Li-ion stb. akkucellákat forrfülezik az nem lehet jó? Kettő-négy pici ponthegesztés. Szerintem a 0,5 lemez másik oldalán nem hagy nyomot. A forrfülre meg zsugorcsővel védve olyan vezetéket raksz amilyet csak akarsz.
Sajna nem jó, egy érintő felületet kell egy műanyag műszerdoboz tetejére rögzítenem, és egy forrfüllel belülről elektromosan csatlakoznom hozzá. Esztétikus, tartós, esetleges megnyomást, ráejtést elviselő rögzítés kell, ami felülről nem látszik. Mindezt több százas sorozatban. Erre a ragasztás nem alkalmas.
Eléggé más műfaj, de az egyik beton kényszerkeverőm "tudja" azt, hogy ha megszorul egy kavics a lapátok alatt, akkor forgásirányt vált és úgy forog kb. 2 mp-ig majd ismét a normál irányba kezd forogni. Gondolom a szorulást az áramfelvétellel figyeli, az irányváltást mágneskapcsolóval, mert hallani a kattanást a vezérlőből. Egy időrelé is lehet benne, ami 2 mp után visszaállítja az üzemi állapotot.
Lenne egy villanyszerelős kérdésem . Először is azt írnám hogy nem láttam ,csak egyismerőssel beszélgettem , és nem tartom jónak amit szeretne . Egy ipari húsdarálóról van szó amit 15 Kw körüli motor hajthat . Van egy vezérlőszekrénye , csillag delta és irányváltó kacsolással , több időrelével . De nem működik . Elmondta hogy megoldaná két kézi kapcsolóval az irányváltást és a csillag delta indítást . Ha beszorul akkor kellene irányt váltani . Bennem azért felmerült hogy ennél bonyibb lehetett a dolog , könnyen elképzelhető hogy volt áramfigyelése , és túlterhelésre megállt , esetleg irányt is váltott . És ezzel nem a hőkioldóra gondolok . A kérdés végül is csak annyi hogy működhetett e így ? Sőt könnyen elképzelhetőnek tartom hogy van itt aki találkozott már hasonlóval , és tud csak az elvről némi infót adni . Felajánlottam kimegyek vele megnézni ,nem teljesen lehetetlen hogy akár el is indul
Csuhás | 6750
2018-02-01 19:00:30
[36654]
Egy 0.5mm vastag egyik oldalán fóliázott korr lemezre fel lehet M3 csapot úgy hegeszteni hogy a másik oldalon ne látszódjon a hegesztés, esetleg még a védőfólia se sérüljön?
Megvan az SU 50A késszánja . Persze nem ugyanaz a felfogatása . Éppen bővíthető lenne a felfogó furat 5 milivel , és akkor mégis azonos gyártmányú a géppel a kéziszán . Szívesen el is cseréltem volna az SN 63 ra , nagyobb tudású , kevésbé kopott gép volt De igazából már nagyon kevés ami nem tört össze rajta .
Van egy tempra-fm épületfűtés szabályozóm . Nem találtam bekötést róla . A panel persze hogy nincsen megírva Egy pdf et igen ,de most a fórum nem adja az internet link beszúrást . Hátha valaki nálam ügyesebb talál bekötési rajzot
svejk | 33156
2018-01-25 21:38:54
[36628]
Én mindenevő vagyok
Bár nem tudom, lehet nagyobb a forgalom mint mondjuk 1 éve de mostanában vannak olvasatlan beírásaim.
Ezt úgy lenne csak érdemes hazsnálni, hogy az 5V tápot szintén a PC ből kivezetni és azzal táplálni azt az oldalt, akkor ez csak akkor jhalna meg, ha a PC is, meg akkor is csak a bemenő rész. Kukába ne dobjad, dísznek elfogadnám bár lehet a postát se érné meg amiatt elküldeni.
Nem kell vennem,mert... "van máásik..." a fiókomban csak az 4 tengelyes, és az is "piros".. Csak ez "másik" kicsit nagyobb méretű, és a vezérlő dobozomban okoskodni kell hogy elférjen...
Ha vennék egy 'normálisat' az is kínai lenne.., tehát a hibafaktor ugyanaz...
Sajnálom, hogy segíthettem! A 6560-akat ne bánjad nagyon! Illetve nem most. Alighanem már az első körben végük lett, a mérés alatti hangjelenség már csak postmortem hangoskodás volt.
A fél délelőttöm ráment, de erre jutottam.. Nem a tápegység futott meg,de következmény ugyanaz.., A tápegységem az egy: toroid(24V)+ Graetz-híd+ puffer kondi(22000uf 40V)
Ahogy @svejk ajánlotta kiforrasztottam az ominózus IC-t, és megpróbáltam feszültséget mérni.. A mérés közben kiderült hogy a 12V szolgáltatásra hivatott stab IC forrasztása lehetett a hunyó.
Ugyanis a szomszédos 74HC14 ic táp lábain is 35,6V-ot mértem.. Amíg a méréssel pöcsöltem, aközben eldurrant mind a három TB6560 ... (
Na mindegy.. ez már így alakult. Ez a "piros vezérlő" már megy a kukába...
A működtető PC továbbra is rendesen működik, de hogy az LPT kimenete mennyiben károsult, az majd azután derül ki ha... Az LPT debugger-t kipróbálom..