bagesz81 video mappa van megosztva szerkestési modba (link tul hosszu) amit csak ö ér el bejelenkezve saját fiokján.... majd ujra linkeli a publikus video linkjét ami igen rövid link szokot leni csak...
Kisamotors | 708
2018-01-16 21:58:18
[36451]
Nincs bekapcsolva, igazából nem tudom az okát, csak gondoltam ez hátha Nálad is működik. Talán böngészőtől is függ, de a feltöltéssel biztos van valami gebasz.
Azért még nem kellene elkapálni, 4db FETnek kell lennie benne, azokat pik-pak ki lehet mérni, egy cserével lehet hogy menne tovább, egy FET kb 200ft. De ha tényleg kuka lenne szerintem tegye fel a kolléga az adok-veszekbe hátha valaki megvenné javítás céljára.
Talán ezen keresztül. A két tengely vezérlő cseréjét már kipróbáltam, így a motort kizártam. Vezetékek rögzítését ellenőriztem, a vezérlő többi teljesítménytartományában is ugyanaz.
Nem látom a videót mert a videó nem érhető el felirat jön be.. Arra gondolok hogy próbáld másik motorral kereesztben..győzödj meg rólla hogy biztos a vezérlőben van a hiba..
Ahogy a videón is látod, kézzel tudom mozgatni, a jelenség megjelenése előtt képtelenségkvolt. Ugyanilyen motor dolgozik a z tengelyen is, ugyanekkora vezérlővel.
Múltkor vettem egy vezélőt az esztergám x tengelyére, hétvégén beüzemeltem , beállítottam, nem volt vele semmi gond kb. egy órán át, aztán valami miatt megkergült. Tartónyomaték mintha nem is lenne, a leadott 7A-ből kb. van 1A. Csináltam róla egy kis videót.( Az x tengely a "beteg"). Van valakinek valami ötlete mi lehet ez? Tapasztalt valaki már ilyet? Elszállhatott a vezérlő? stepper hiba
Tommyboy200 | 11
2018-01-15 19:50:08
[36430]
Szia! Olyanra gondoltam amivel meg tudom szerkeszteni amit ki akarok marni. Amiben látom hogy mit szerkesztek. Mint az auto CAD csak valami egyszerűbb és átláthatóbb.
Igen, minden rendben a motorral. Közben rátettem egy kínai fázishasítós szabályozót a motorra, azzal rángatás mentesen megy. Valószínűleg ez lesz a végső megoldás ha nem tudok zöld ágra vergődni az eredeti szabályozójával.
Egy régi Kenwood háztartási robotgép felújításával, javításával foglalatoskodtam ma. Végül is minden rendben ment, kivéve azt, hogy a gép gyári fordulat szabályozója alacsony tartományban rángat, mint egy Trabi motor alapjáraton (gyöngyöröngyöngyöröngyöngyön #crazya]) Ez elég zavaró. Én ugyan nem hallottam hogy ez régen hogy járt, de állítólag a gép fiatal korában még nem így ment, egyenletes volt a járása. A motor egy kefés 230V-os példány röpsúlyos fordulatszám szabályozással. Van egy mechanikus érintkező páros, amit a röpsúly emelget és ami vezérel egy triacot. Az érintkezők tiszták, ránézésre egészséges a felületük. Nem gondolom, hogy azokkal lenne a baj. Vajon a triac cseréje javítana valamit ezen a helyzeten? Ha valakinek van ilyen jellegű tapasztalata szívesen venném ha megosztaná. Köszi !
dezsoe | 2934
2018-01-14 18:00:05
[36426]
A g-kódot már megtervezték nálunk okosabb emberek, így nem bántjuk.
Gondolom, arra gondolsz, hogy mivel generálunk g-kódot. Ehhez csak azt kell tisztázni, hogy miből mit akarsz csinálni. Ha jól sejtem, marógéped van/lesz. Pl. 3D tervből fakocka az Fusion360, kapcsrajzból panel az Eagle-pcbgcode páros stb. Ezek csak példák, de láthatod, hogy kicsit le kell szűkítened a kört, hogy valaki tudjon válaszolni, mert olyan eszköz nincs, ami mindenre (is) jó. Ráadásul egy konkrét feladatra is több jó megoldást fogsz találni ízlés/megszokás/anyagi és egyéb szempontok szerint.
Step-Dir - lépés-irány. Irány - egyik irányban magsasjelszint, míg a másik irányban alacsony. Lépés - mértékegységnek megfelelően beállított számú ("négyszögjel"), kis lépésszám és lassú előtolás esetén fogod látni, hogy villog, vagy frekvenciát mérve érzékelhető.
Nah ismét változás van. Ha JOG-ot engedélyezem mozgatja a tengelyeket de felmerült egy újabb probléma de lehet én gondolom rosszul. A vezérlő kártya motor kimenetére (+Com:5V , -CPX , -DIX) egy egy ledet rakok akkor a +COM és -CPX-hez képest folyamatosan világít, ha pedig a +COM és -DIX-hez képest meg akkor világít ha az adott tengelyhez beállított nyilakat nyomkodom oda vissza. Egyik irányba felgyullad a másikba elalszik. Ez normális? Nem úgy kellene mennie hogy egyik irány egyik led és a mássik irányba a másik led világit és egyik sem világit egyszerre.
Üdv: T
Tommyboy200 | 11
2018-01-14 09:45:05
[36418]
Ez még lemaradt.
Tommyboy200 | 11
2018-01-14 09:44:09
[36417]
Sziasztok! Egy része megoldódott a problémának. Az Estop emulatedbe rakása után a reset gomb folyamatos zöld de a tengelyek ugyan úgy nem mennek.
Tommyboy200 | 11
2018-01-13 22:37:39
[36416]
Koszonom a segitsegeket. Holnap megnezem es irok.
Tommyboy200 | 11
2018-01-13 22:28:25
[36415]
Koszonom a segitsegeket. Holnap megnezem es irok.
juhasz | 244
2018-01-13 20:13:54
[36414]
Nem lehet hogy kevés az áram? Vagy nagy a gyorsulás?
végálások milyen álapotban vanak alap helyzetbe NC (alapban zárva) ? szoftveresen kapcsold ki a végálásokat és az estopot is ugy reagál e a vezérlö a mach3 jelenlétére... Lehet vakami hülye végálás kapcsolo vagy velük kapcsolatban lévö vezeték szivat!
Sziasztok! Sikerült megoldani a múltkori pico drive rejtélyt, 3-ból már 2 tengely mozog! A Z tengelynél viszont egy újabb probléma lépett fel! Találkozott már valaki hasonlóval? Mi lehet az oka? Mechanikusan nem feszül az érintett tengely!
1. Alaphelyzetben mikor nem csinál semmit a gép
2. G0 Z10 parancs kiadása után, ezt csinálja
Köszi!
Tommyboy200 | 11
2018-01-13 17:21:59
[36410]
Ügy hogy a programban nem számolja a lépteket. Nyomom a reset gombot de nem engedélyezi. Ugyan úgy villog. Valami olyamsmit ír ki hogy ellenőrizzem a tengelyek pozícióját. De azóta semmit nem ír ki. Csak villog a reset gomb.
Olyan problémával fordulok hozzátok amelyet sehogy sem tudok megoldani. Ami nap vettem egy 6 tengelyes cnc vezérlő kártyát mach3 támogatással és kaptam hozzá leírást is ami alapján beállítottam a mach3 progit de nem akarja vezérelni a programban a tengelyeket. A mach3 látja a kártyát mert ha széthúzom kiír valami error üzenetet. Jelenleg magába próbálom tesztelgetni/ ismerkedni a programmal és a kártyával motor és motorvezérlő nélkül. Lehet ez a gond? Vagy roszúl állítom be a programot? Nem tudom. Ha valakinek van ilyen kártyája és segítene nekem azt megköszönném. A vezérlő kártya neve NWEM Novusun.
Üdv: Tamás
PITU | 302
2018-01-13 15:18:33
[36407]
ez jól hangzik csak az inkcape nem nyitja meg a cdr-t
cdr= Corel Draw A program simán tud DXF-re menteni. CDR- formában azért töltik fel, hogy szerkeszthető maradjon kinek kinek a szájíze szerint. Szerintem a legtisztább megoldás telepíteni egy COREL DRAW-ot.