Megvan az SU 50A késszánja . Persze nem ugyanaz a felfogatása . Éppen bővíthető lenne a felfogó furat 5 milivel , és akkor mégis azonos gyártmányú a géppel a kéziszán . Szívesen el is cseréltem volna az SN 63 ra , nagyobb tudású , kevésbé kopott gép volt De igazából már nagyon kevés ami nem tört össze rajta .
Van egy tempra-fm épületfűtés szabályozóm . Nem találtam bekötést róla . A panel persze hogy nincsen megírva Egy pdf et igen ,de most a fórum nem adja az internet link beszúrást . Hátha valaki nálam ügyesebb talál bekötési rajzot
svejk | 33038
2018-01-25 21:38:54
[36628]
Én mindenevő vagyok
Bár nem tudom, lehet nagyobb a forgalom mint mondjuk 1 éve de mostanában vannak olvasatlan beírásaim.
Ezt úgy lenne csak érdemes hazsnálni, hogy az 5V tápot szintén a PC ből kivezetni és azzal táplálni azt az oldalt, akkor ez csak akkor jhalna meg, ha a PC is, meg akkor is csak a bemenő rész. Kukába ne dobjad, dísznek elfogadnám bár lehet a postát se érné meg amiatt elküldeni.
Nem kell vennem,mert... "van máásik..." a fiókomban csak az 4 tengelyes, és az is "piros".. Csak ez "másik" kicsit nagyobb méretű, és a vezérlő dobozomban okoskodni kell hogy elférjen...
Ha vennék egy 'normálisat' az is kínai lenne.., tehát a hibafaktor ugyanaz...
Sajnálom, hogy segíthettem! A 6560-akat ne bánjad nagyon! Illetve nem most. Alighanem már az első körben végük lett, a mérés alatti hangjelenség már csak postmortem hangoskodás volt.
A fél délelőttöm ráment, de erre jutottam.. Nem a tápegység futott meg,de következmény ugyanaz.., A tápegységem az egy: toroid(24V)+ Graetz-híd+ puffer kondi(22000uf 40V)
Ahogy @svejk ajánlotta kiforrasztottam az ominózus IC-t, és megpróbáltam feszültséget mérni.. A mérés közben kiderült hogy a 12V szolgáltatásra hivatott stab IC forrasztása lehetett a hunyó.
Ugyanis a szomszédos 74HC14 ic táp lábain is 35,6V-ot mértem.. Amíg a méréssel pöcsöltem, aközben eldurrant mind a három TB6560 ... (
Na mindegy.. ez már így alakult. Ez a "piros vezérlő" már megy a kukába...
A működtető PC továbbra is rendesen működik, de hogy az LPT kimenete mennyiben károsult, az majd azután derül ki ha... Az LPT debugger-t kipróbálom..
Régi szép idők! Amikor az alállomásokon még a gyűjtősínek is gőzölt bükkfából voltak... a Сделано в СССР tranzisztorok hűtőbordái pedig papírbakelitből.
A MURR oldalán optocsatoló modulból kétségbeejtő bőség, 93db a kínálat. Szerencsére a tiéddel azonos tokozású már kevesebb, és azokból tranzisztor kimenetű csak 7 féle.
A tiédben lévő BD241B tranzisztor, az adatlapja szerint, 80V 3A határértékű. Fél amperért szerintem nem raknának ilyet bele, így az AMMS 10-1 kiesik. Maradnak az 1,2 és 2A-es kimenetű típusok. CNY17-3 optocsatoló bemenő köre alapján kéne tovább válogatni. Mekkora DC feszültségnél világit a piros LED és nyit az optocsatoló.
(Szerintem elsőre az 5,5 és a 235V bemenő feszültségre nem ilyen volna az áramköri környezet. Bár. . . Ki tudja.)
Egyik, elektronikai "remekem" a '70-es évekből... Szép fekete, bakelit sorkapcsokkal, a szintén bakelit alaplapon. (a mai napig működőképes) A "drótos nyák" hátuljáról is van kép, de azt...nem mutatnám meg ekkora nyilvánosság előtt! (nehogy Gyuri megtalálja a kompromittáló fotókat a "nagy világháló mindenségben".
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2018-01-25 17:07:53 [36604]
hostya | 3097
2018-01-25 17:25:21
[36606]
Nem vagy hülye csak hülyéskedsz... Az elektronika topikban el is olvastam amit írtál, és ezúton is köszönöm.!
Meg kell állapítani hogy öregszünk . Bezzeg 1970 ben ( no jó legyen 80) vettünk volna egy sinre pattintható üvegcsöves biztosítékházat ( bizti nélkül ) amire klasszul rá lehetett volna csavarozni a maszek panelt a kialakított optóval , a végtranyóval. Igaz olyan zöld csokik még nem voltak akkor