Előre is elnézést kérek, ha hülyeséget kérdeznék. Ha megköszörültetném síkköszörűvel minden oldalát a vízmértéknek akkor az jó lehet, vagy inkább maradjak a tusírlap+hántolásnál?
Hello! Valami gond van az FTP tárhellyel? Eddig ha rákattintottam a bőngészőben, akkor simán megnyitotta. Most meg Acces forbidden hibát ír csak.
Révész Richárd | 2031
2018-02-03 06:53:26
[36699]
Egy barátomnál van, nem tudom milyen kapocsléc lakik benne. Kérek tőle fotót. Miért haragudnék? Az is érdekes számomra, hogy az adattábla csak delta és dupladelta kapcsolást ad meg, a deknin belül meg már csillag is van. Kicsit megtévesztő.
Láttam a MIB-et, jópár éve először. Vicces film, nem hiszem, hogy sok köze lenne a valósághoz.
Amit viszont tudok, hogy per pillanat a Holdra visszamenni sem kis projekt, nem is beszélve a Mars-utazásról, ami a továbblépés lenne, már ami az emberes űrutazást illeti.
Az MI helyzetét nem találgatom, ez túlságosan szubjektív: felvetésedre kicsit nézelődtem a neten, vezető IT cégek képviselői 10-100 év vagy méghosszabb időre teszik, hogy a gépi agy utoléri az emberit.
Ez egy sokat látott darab lehet. A legvalószínűbb hogy a talpán van egy parányi egy két százados felverődés, ennyi elég is hogy így viselkedjen. Érdemes volna elsőnek egy tusírlapon, vagy legalább valami köszörült felületen, vagy végső estben egy üveglapon egy kis festékkel ellenőrizni a talp állapotát.
Gondolod . A kutató laborokban már lehet 10x többet tudnak csak amíg a régi portéka is kelendő addig nem hozzák ki az újat. Nem lehet tudni mit adtak az "ufók" az embereknek már tudást. De a viccet félre téve nézd meg a MIB című filmet igaz ez csak egy film de rengeteg reláció van benne. Legalább szórakoztató is a film. Amm réges-régen volt egy képlet amit a feltaláló éveken keresztül nem tudott megoldani. Pedig csak 6 szén és 6 hidrogén van benne ezt tudta. De lerajzolni a molekulát nem tudta. Míg nem álmában ihletet kapott és másnap már meg is oldotta a feladatot. Gondolom ismerős a tan mese. Súgtak kicsit neki.
Gondolom kalibrálási papír kell, mert a vízmérték azon kevés eszköz egyike amit házilag is lehet ellenőrizni, beállítani. ( Egyébként google: vízmérték kalibrálás )
Már az 1960-as években, a LISP megjelenésekor is azt mondták, hogy 10 év múlva a MI lehagyja az embert. Stanley Cubric a 2001 ürodisszeában bemutatott egy űrbázist a Jupiter körül. Ma ugyan olyan messze vagyunk mindkét céltól, mint amikor ezeket az eredményeket megfogalmazták. De az is lehet, hogy messzebb, mert már jobban látni, milyen nehéz. Az MI csak nagyon spéci dolgokban körözi le az embert.
Ehhez az kell, hogy a program felismerje, hogy a képen mi van , milyen tárgyak, a tárgyaknak a részei térben hogyan helyezkednek el, ha mindezt felismerte, utána művészileg kiötli, hogy mit helyezzen előre a térben, hogy a kompozíció jól nézzen ki majd élőben kimarva, és mindezek utána generáljon egy g kódot.
Nem vagyunk már túl messze ettől, mert a mesterséges intelligencia hamarosan túlszárnyalja az emberi képességeket is, de ez még lehet 5 vagy 10 év mire elérik a fejlesztések ezt a szintet, onnatól lesz majd ilyen program is.
Ehhez kell az ügyesség, a youtubon sok oktató videót lehet róla találni. Igazából szerintem kell hozzá egy kis művészi érzék. Nekem sajnos nincs, ennek itt a fórumon Íjász kolléga a nagymestere.
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy van e arra mód esetleg, hogy egy egyszerű fotóból normális reliefet tudjak készíteni. Nem arra gondolok, amit az artcam generál például, mert ott gondom van a színtónusokkal. Olyan képet hogyan tudnék csinálni, mint amit mellékeltem?
remrendes | 4152
2018-02-01 20:40:14
[36670]
Ez ketszer 75kW es megszorult Osszeszerelesi hiba, megutottek a labirinttomitest.
Még ipari darálónál is soknak tűnt az a 15 kW. Kicsit kutakodtam a neten, ezt találtam. A főhajtómű 140 kW-os, csak az "etető" 7,5 kW. 300 mm-es tárcsája van. Ebbe egy fél marhát szőrőstül-bőröstül bele lehet hajítani.
Ezt is köszönöm ! Faggattam egyébként a havert . Gyanús volt hogy elmondása szerint csak a motorkábelek jönnek ki a szekrényből ,ami egyébként teli van felesleges "vackokal" . Teszünk rá egy irányváltó és egy csillag delta VGK-T Ja
55kW-os "iparira"(nem hús, hanem pl. raklap, műa. hordók, stb.):) tudok példát mondani.
Csillag/delta kapcsolás, elektronikus túláram figyeléssel.(túletetésből bekövetkező szorulás) Induláskor, mindig visszaforgással kezd, ilyenkor beállított "x" ideig forog vissza, csak csillagban, figyelmeztető hang/fény jelzéssel kombinálva. Idő lejárta után megáll,és másik, "x" idő múlva kezdi a munka ütemet szintén hang/fény jelzéssel csillagban, majd átkapcsol deltába. Deltában,(normál üzem)megszűnik a figyelmeztető hangjelzés, a villogó jelzőfény marad, végig a munkaütemben.
Túletetéskor(áramlimit)megáll, majd az előzőnél sűrűbb hang/fény jelzés kíséretében, csak csillagban visszaforog "x" ideig. Idő lejárta után megáll, automatikus irányváltás, és kezd egy normál csillag-deltás munkaciklust. Ha az "akadás"(áramlimit) továbbra is fennáll, újból visszaforgás ciklus... Ezt, beállíthatóan "x" alkalommal ismétli. Ha pl. négy volt a beállított újraindulás ciklusszáma,és az áramlimit ötödszörre is megszólal, vége a játéknak...hibával kiáll. Ilyenkor, csak manuálisan indítható újra.
Köszönöm ! Ennyi bőven elég . Igazoltad az elgondolásom . Egy 15 Kw os motor ha megszorul nem szívesen lennék a gép közelében Felhívom az ismerőst hogy nem potyára van abban a sok felesleges valami
Nem épp M3 csap, de ahogy az NiCD, NiMH, Li-ion stb. akkucellákat forrfülezik az nem lehet jó? Kettő-négy pici ponthegesztés. Szerintem a 0,5 lemez másik oldalán nem hagy nyomot. A forrfülre meg zsugorcsővel védve olyan vezetéket raksz amilyet csak akarsz.
Sajna nem jó, egy érintő felületet kell egy műanyag műszerdoboz tetejére rögzítenem, és egy forrfüllel belülről elektromosan csatlakoznom hozzá. Esztétikus, tartós, esetleges megnyomást, ráejtést elviselő rögzítés kell, ami felülről nem látszik. Mindezt több százas sorozatban. Erre a ragasztás nem alkalmas.
Eléggé más műfaj, de az egyik beton kényszerkeverőm "tudja" azt, hogy ha megszorul egy kavics a lapátok alatt, akkor forgásirányt vált és úgy forog kb. 2 mp-ig majd ismét a normál irányba kezd forogni. Gondolom a szorulást az áramfelvétellel figyeli, az irányváltást mágneskapcsolóval, mert hallani a kattanást a vezérlőből. Egy időrelé is lehet benne, ami 2 mp után visszaállítja az üzemi állapotot.
Lenne egy villanyszerelős kérdésem . Először is azt írnám hogy nem láttam ,csak egyismerőssel beszélgettem , és nem tartom jónak amit szeretne . Egy ipari húsdarálóról van szó amit 15 Kw körüli motor hajthat . Van egy vezérlőszekrénye , csillag delta és irányváltó kacsolással , több időrelével . De nem működik . Elmondta hogy megoldaná két kézi kapcsolóval az irányváltást és a csillag delta indítást . Ha beszorul akkor kellene irányt váltani . Bennem azért felmerült hogy ennél bonyibb lehetett a dolog , könnyen elképzelhető hogy volt áramfigyelése , és túlterhelésre megállt , esetleg irányt is váltott . És ezzel nem a hőkioldóra gondolok . A kérdés végül is csak annyi hogy működhetett e így ? Sőt könnyen elképzelhetőnek tartom hogy van itt aki találkozott már hasonlóval , és tud csak az elvről némi infót adni . Felajánlottam kimegyek vele megnézni ,nem teljesen lehetetlen hogy akár el is indul
Csuhás | 6722
2018-02-01 19:00:30
[36654]
Egy 0.5mm vastag egyik oldalán fóliázott korr lemezre fel lehet M3 csapot úgy hegeszteni hogy a másik oldalon ne látszódjon a hegesztés, esetleg még a védőfólia se sérüljön?