Igen,kb 50 max 70kg lehet,nem mértem az utat de kb 700mm lehet. Köszönöm.
Törölt felhasználó
2018-02-12 17:04:27
[36851]
Tegyük fel, hogy satuval együtt 50 kg-ot kell emelni 1200 mm/min sebességgel. Ehhez csak 10 W hasznos P kell, így ha csak 10 % összhatásfokkal számolunk, akkor is elég egy 100 W-os motor.
Jani üzenetben küldök képet hogy milyen állapotban vettem és mennyiér,nekem a hosszú oszlopon nincs perem,de gondolom a fölsőrész kis oszloprészének a peremére gondolsz mert azon van. Ha az tört le én talán elvágnám a tiszta átmérős részig és csinállnék hozzá egy új peremes részt amit ráillesztenék. Nem tudom az a kis oszlop rész egybe van e az egész felső fejrésszel de gondolom nem,mert akkor egy egész újat lehetne csinállni,egy napot/anyagot megéri rászánni.
Publikus mennyiért vetted ? Az átalakítás , motor ,frekiváltó ,3 rudas mozgatókar nélkül érdekelne , a vételár . Van egy ilyenem is Eltört az oszlopon lévő peremes öntvény , már akartam kérdezni is mit kezdjek vele , de még ültetem a dolgot más van előtte még . Ja és tévedések elkerülése végett NEM eladó ! Laci értékítéletére vagyok kíváncsi . Aki jön a méhtelepes vételárakkal ,az nyugodtan leviheti a méhbe a gépeit (feltéve ugye , hogy egyáltalán van mit ) Már unom a beszólásokat !
A régebbi valóban csiga áttételes . De ezekben egy pár ferde fogazású kerék van ,és a fogasléc is ferde fogatású . Gyorsabb a mozgatása mint a csigásnak , úgy rémlik most .
Ennek az emelőnek kevés a munka útja,én is gondoltam a hidraulika szárra de alul felül gömbfejes felfogás kellene,meg nem akarnám bonyolitani olajtartállyal stb. Majd átgondolom még.
http://www.elefantszerszam.hu/pot-hidraulikos-henger-8389-hez-5187?utm_source=argep&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link Az aszal alá teszel egy ilyen emelőt vagy hasonlót és ahogyan Csuhás írta kiiktatod a kurblizást oszt jó napot.
Hmm most néztem meg alaposabban a fotót. Az én oszloposomon a fogasléchez csatlakozó kereket kell tekerni, igy tényleg pár fordulat a teljes tartomány. A tiédbe pedig még egy csigahajtást is beépítettek. Ennek ellenére nem szórakoznék motorral. Amit meg lehetne próbálni: A kurblit megövidíteni, hiszen úgyse kell nagy erő az emeléshez. Kivenni a csigát és a fogasléchez csatlakozó kerék tengelyét megtoldva arra tenni a hajtókart. Ez esetben kell egy fogaslécbe akadó "racsni", hogy ne tudjon váratlanul leszaladni az asztal.
Szép napot mindenkinek! Még mindig az EMCO kis eszterga főorsó hajtásával kapcsolatba kérdeznék. Sikerült összehozni a hajtást de van egy probléma. ( az eredeti f/v konverter panelján volt egy alig látható fólia hiba.) A probléma a következő: nem tudom 750 fordulat alá beállítani az alsó határt. Szkóppal néztem nem csökken az impulzus szélesség ( PWM )úgy hogy alacsonyabb legyen a fordulatszám- kb 25 % os kitöltése-. Az alsó határnak 250-nek kéne lenni. A pulley ratioban ezt állítottam be. A motor tuningot is hiába variálom.
3-4 tekerés?Akkor nem ismered. Kimegyek megszámolom azt a 4 tekerést,de mindegy is mennyi,rajta a 25 kg os satuval nem könnyű,viszont az ellensúly nem hűlyeség!
Mi a kutyafülének erre a gépre motoros asztal emelés? Három négy tekeréssel végigérsz a két szélső helyzet között. Ha nehezen megy javítsd meg, ha pedig kényelmes vagy esetleg tegyél rá egy bovdenes ellensújt.
Asztalát emelgetném motorral,előtolásra tényleg nincs szükségem.
Előzmény: Szalai György, 2018-02-11 18:25:51 [36829]
laacika | 3145
2018-02-12 08:03:22
[36834]
Szia Jani.
Nagyon nem akarom bonyolitani igy max 2 végállás kellene csak,mikor egymás után hol egy 5mm es lemezt és 2-300mm ert kell aláraknom és van mikor ez többször ismétlődik és tekergetnem kell akkor mindig eszembe jut egy kis méretű hajtóműves motor
Sziasztok Csak annyit kérdeznék hogy ha inkspace progival csinállok egy svg fáljt, akkor miért kapok 8-10 tizedes értéket ? A szerszámpályát utánna cammakerrel generállom. Inkspacenél kell álogassak valamit vagy a cammakernél? Van ötletetek?
altrix | 100
2018-02-11 18:57:45
[36831]
Sziasztok! Milyen mozgásvezérlőt javasolnátok analóg szervóvezérlőhez? Olvasgattam a lehetséges alternatívák között mint:Kfop,vagy mesa5i25.Ti milyet használtok ,mit tanácsoltok?
jani300 | 12257
2018-02-11 18:57:26
[36830]
Szia Laci ! Több tonnás sugárfúrógépeken ez a dolog megtalálható alapból . Kíváncsi lennék miféle munkánál hiányolod a gépi asztalmozgatást . Ha elkészíted kell nyomaték határolás , végállások és még ki be kapcsolni is illene tudni . Jó gép ez a fúró ,csak az egész nem nagyon ér ennyi melót . Ezt jóindulattal írom. De a régi tulaj tett fel képeket egy utólagos gépi asztalmozgatóról marógéphez , ha jól emlékszem . Elképzelésem sincsen hogyan lehet azt innét megtalálni ,nekem az tetszett .
Ez is egy ötlet: Ne legyen nagyobb teljesítményű az előtoló motor, mint a főmotor. (350-375W) Szerintem egy száz Wattos motor is elég lehet, ha jól van kiszámolva az áttétel. Ha nem AC servo, akkor DC ablaktörlő. Egyszerűbb vezérelni.
Ötletet kérnék. Az oszlopos fúrómra szeretnék egy kis hajtóműbes motort szerkeszteni (kezdem unni a kézzel tekergetést),minnél kissebb kellene,milyen motor lenne erre a legalkalmasabb?Én egy 250w körüli aszinkron hajtóműbes motorra gondoltam. Valahogy jó lenne kiszámolni hogy adott sebesség mellett mekkora teljesitmény lenne szükséges.
Mint irtam gyakorlatilag mukodik nelkule. Gondolom magyar SIM kartyanal a magyar elohivo az alapbeallitas.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2018-02-10 20:22:49 [36821]
Rabb Ferenc | 4360
2018-02-10 20:40:26
[36824]
Ja, bocs! Ha nem jelölöd meg a készülék "nemzetiségét" (+36 Magyarország) akkor természetesen nem!!!
Előzmény: Rabb Ferenc, 2018-02-10 20:38:53 [36823]
Rabb Ferenc | 4360
2018-02-10 20:38:53
[36823]
Persze hogy megkapja. Feltéve, ha be van kapcsolva a telefonja, és ahol jár ott van mobiltelefon hálózat.
A készüléke mindig bejelentkezik az aktuális hálózatba - mint magyar telefon. Ezután a hálózatok egymás közt lerendezik, hogy az adott készüléket pillanatnyilag a világ melyik szegletében lehet megtalálni.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2018-02-10 20:31:23 [36822]
ANTAL GÁBOR | 4642
2018-02-10 20:31:23
[36822]
Akkor másképp teszem fel a kérdést : a magyar mobilomról küldök egy magyar mobilra egy SMS t Mindkettő legyen 20 as . Nem írom elé a + 36 ot . Akinek küldöm annak kedve szottyant kimenni a Kanári szigetekre .. Megkapja vagy nem ?
Előzmény: Rabb Ferenc, 2018-02-10 20:22:49 [36821]
Rabb Ferenc | 4360
2018-02-10 20:22:49
[36821]
Az ország hívószáma (mármint a hívott készülék "nemzetisége") mindenképpen kell. Különben honnan tudná a hálózat, hogy melyik ország(ok) pont ugyanilyen számú készülékét keresse a nagyvilágban?
Szeretném a hozzáértők segítségét : a mobilomban nem szoktam a magyar telefonok elé odaírni a + 36 ot . Küldök egy SMS -t de a fogadófél éppen a Kanári szigeteken tartózkodik . Megkapja az SMS t vagy kezdjem újra + 36 tal ??
Ha esetleg kitöltenéd az adatlapod azzal a minimális infóval, hogy merre laksz... Nagyobb eséllyel jelentkezne a közeledből valaki aki már látott kínai CO2 lézert.
sziasztok vettem egy co2 laser gépet mely 700x500 as olyan problémám lenne vele hogy valamiért kattog zörög a tengely valami okná fogva,ráadásul vágni sem vág ez miatt .videóban meg tundám mutatni de azt nem tudok feltölteni ide . nem tud valaki olyan független szerelőt akki gyorsan el tudná hárítani a hibát?fontos hogy független legyen mert kínából rendeltem a gépet
köszönöm szépen
sanyi84 | 1358
2018-02-10 15:35:33
[36808]
Sziasztok! Mekkora a kf250 es fűrésszel a maximum vágható hossz/magasság?