Érdekes dologra akadtam ami számomra is érthetetlen. Megszólításkor hol 38400-ra reagál hol meg 9600-ra. De az az érzésem 9600 lesz az alap baud. A 38400 meg valami szellem mert ott végkép leszakad. 9600-on meg az IDE látszólag stabilan belekapaszkodik.
Ha nem nagy kérés csinálsz nekem egy 9600-at is UNO-hoz!? Még ezt a próbát megkísérlem!
Ezt a win hibát elsöb kiszürném amit javasoltam ano az csak az usb/rs32 hadwert hurok tesztel rx/tx összeköt és terminálra nyitod (szoftweres) amit elküldesz az azonal visszajön ha nem akor gebasz lehet a hadwer vagy az ilesztö drivernél win hibba kod erre utal inkább! de érdemes lene megtudni a usb ilesztö pid/vid hivatkozo számait ere lehet google alat megfelelö ilesztöt keresni rá ezt a hivatkozo azonositot az adot hadwer usb/rs32 nél redszer alat találod meg hadwer id opcionál! Ha nincs driver telepitve az az adot ismeretlen usb eszközhez ez akkor is ott van megfelelö azonosito számal "USB\VID_xxxx&PID_xxxx&REV_0001" ha igy van pl USB\VID_0000&PID_0000&REV_0001 az az pid/vid 0000 akor az usb hadwered biztos hibás....
Hát nem! Mégsem működik ilyen egyszerűen! Összedugdostam. Rx-Tx között 3,27V-ot mérek. Win7: "kód:43" Ismeretlen eszköz. Mit javasoltok? (HC-05-ről még semmi hírem!!! Megkapom-e egyáltalán?)
belsö filmware szivatja a felhasználokat sajnos azt elérni.... több modszerel sem elérhetö az at mod...hc06 egyszerüen nem reagál! De a fene foglalkozik butiot hadwerel hc05 anyiba kerül és nincsenek korlátai tudása nagyobb master/slave tudja fönök és szolga mod..
2s vilog a led akor kerül at modba nyomogobos résznél itt lehet at parancsokal álitgatni!
mega csak egy belsö hurok program van a mega usb és egy softserial megoldás a hc05 portra közöt de ez kiváltható egy külsö usb/rs232 terminálal is pl ft232 ..stb!
Törölt felhasználó
2017-09-06 20:56:00
[502]
Kolegám szorakozot hc06 vagyis probálgata megszolitgatni mert ö is hasonlo videok alapján cselekedet de nem reagált az at parancsolra! Hc05 van több modszer ami at modba lehet rakni a modult de csak hadweresen nyomogom + vcc beadása a modulba + key lább magas szinten! Ha nyomogomb nélküli akor meg key lább magasra kel huzni!
Tudok küldeni, de előbb még átbogarászom őket. Most: Átállítanám a HC-06-ost. Elvileg összedugdostam a videón látott eszközt. Kérdésem az lenne, hogy tényleg ilyen egyszerűen működik, vagy kimaradtak fontos részletek?VIDEO
commander pro van egy felület ahol a tengelyeket lehet irányitani de ez csak ha 1.1 támogatásra van kapcsolva a beálitásokba.... de megára is 1.1 filmware kell! könyü a hc05 programozni segitek benne ha meh akadsz!
Egy db van ithon kisérletre.... De egyszerü felprogramozni fel lehet arduinoval is! Akkor hogy tanulod meg ha nem probálod! De a felprogramozásrol csinálok videot tutorialt ha elakadnál vele kapcsolatba!
Nekem a Play-ről letöltött Pro van. Elvileg fizettem is. A "klaviatúrám" mégsem így működik, nem látszanak a tengelyek. A kódokat van, hogy szépen lefuttatja, van hogy megáll és "kipirul" és van hogy egyszerűen leáll. A HC-05 még tegnap este meglett rendelve, de mire megjött a számlaszám én elaludtam, ezért ma utaltam. Ettől függetlenül épp most barkácsoltam rá egy USB csatit, hogy kipróbálhassak másik modult is+ a kábel másik végéből készül a HC-06-hoz a szerkentyű.
ezel a teloval nincs gond... de János értem hogy kihivás de hc05 könnyeb az élet valami még ludas a gyári beálitásnál a hc06 nál ... Gondolom az hc06 at programozást nem probáltad még? van valamilyen usb/rs232 terminálod othon ?