ajándékba kaptam Így kezdtem el gondolkodni ezen a folyamaton mi hogy merre is van. A léptető azonnal el is vetném a felbontása miatt nagyon silány lenne a minőség. Ezt több helyen is kibeszélték már.
Így is gyors lenne a rendszer csak a galvó max sebességét nem fogom tudni kihasználni ami szerintem nem is szükséges
Tessék itt egy DIY megoldás egy hasonló galvóra 16bites analóg jellel vezérli.
Ugyan ez step-dir-el durván lassú lenni, mivel ~30khz a max léptetési frekvencia. Hogy értsd, még a léptetőmotorokat is a sebességük negyedével tudom csak hajtani az extruderes 3D nyomtatómon.
Vagy ha ezt az LCD-s nyomtatót vesszük alapul. Ez 1 óra alatt 30mm vastagságot tud kinyomtatni. A te galvod step/dir-el 10 óra alatt nyomtatnak ki ugyanennyit.
Szóval szerintem megéri gondolkodni és nem ragaszkodni a hülyeséghez. Meg különben is mi a fenének kérdezted ha magadban már eldöntötted?
oké csak akkor teljesen felesleges volt a galvót megvenni, mert ugyan ezt sima egyszerű léptetőmotorral is meg lehet oldani, sokkal egyszerűbben és kész megoldással.
Meg nem értem miért baj ha gyors? Ha már egyszer van, akkor használd úgy ahogy kell.
Azért írtam , hogy "általában" . Íves vágáshoz logikusan gondolkodva nem lehet jó főleg minél kisebb sugarú ívet vágsz . Indulásnak elég ez aztán mikor jönnek a különböző igények úgy gyűlnek a különböző fűrészlapok a géphez - nekem anno számozottak voltak a szalagok és érdemes melléjük pár infót is mellékelni ( forrasztások , élezések száma stb. ). Feleslegesnek találom a most induló kezdőnek olyanokat ajánlani , hogy hullámzó terpesztés vagy duzzasztott meg bonyolított megoldások ( pld. rezgés elleni ). Szóval egyszerűen kell indulni aztán fejlődni .
Előzmény: Szalai György, 2018-04-02 06:48:57 [37561]
Szalai György | 9544
2018-04-02 06:48:57
[37561]
Ez kemény, vagy puha, vizes, vagy száraz fához? Egyenes vagy íves, esetleg kis ívű vágáshoz?
Általában a terpesztés mértéke a fűrészlap vastagságának 1/3-1/2-e azaz ne legyen nagyobb a terpesztés kétoldali mértéke a fűrészlap vastagságának kétszeresénél .
Biztos van itt pár olyan ember aki jártas a témában, még pediglen a faipari szalagfűrészlapok fogainak a terpesztését mi határozza meg, honnal lehet tudni mennyit kell kihajtani rajta?
Köszönöm
adamant | 834
2018-03-31 12:14:55
[37556]
Tiszteletem!
Remélem jó csoportba írom. Lenne egy galvo lézerem ami +/-15V működik szerintetek hogyan lehetne megvalósítani a legkönnyebben, hogy STEP/DIR el tudjam vezérelni? Jó magam DAC ra gondoltam vagy nem a legjobb erre a célra?
Remélem tudtok segíteni ebben az ügyben.
Üdv Adamant
vadember | 1909
2018-03-31 10:45:57
[37555]
De mi nem Angliában élünk. Gondolom "kissándor" is itthon akarja használni.
Segítsetek. Egy 200x200mm-es vákuum asztalt szeretnék készíteni plexiből. D2-es maróval körbemarnám, D8-assal pedig síkba marnám. Tartok a plexitől, már sok szerszámot beletörtem. Tervezem,hogy vízzel elárasztom, de a forgácsolási sebességgel, egyebekkel nem vagyok tisztában.Milyen előtolást, fordulatot válasszak? Az asztalt inkább PCB marására használnám, ottnem számít, ha belefúrok.
Szalai György | 9544
2018-03-28 20:55:44
[37545]
Ez milyen HobbyCNC-vel kapcsolatos feladatra alkalmas? Mire ajánlanád?
Én is igy használom. Minden alkalommal új 2 oldalas kell. A fém tárcsákról egy hántoló késsel gyorsan eltávolitható a ragasztó maradvány. A müanyag tárcsáról szerintem jóval macerásabb. Oda valóban a tépőzáras jó, de az már más költség
Ok, fotózok és felteszem ide egyelőre, hogy segítsetek az árazásban..
Előzmény: Szalai György, 2018-03-28 19:32:47 [37538]
PSoft | 18696
2018-03-28 19:44:50
[37540]
Ragassz rá tépőzárat, arra meg mehet a szintén tépőzáras "smirgli". De, a kétoldalas ragasztószalag is jó, csak azt macerásabb leszedni, hogy újat ragassz.:)
Nem vagyok benne biztos, hogy ugyanarról az anyagról beszélünk, de fiatal koromban ott dolgoztam, ahol a bonamidot gyártották. (Még most is van valahol egy nagyobb darab) Ennek az anyagnak az a tulajdonsága, hogy gyártás után sokáig kellett különböző hőfokokon kezelni, hogy nem maradjon benne feszültség, mert akkor csúnya dolgokat tudott produkálni, konkrétan szétrobbant. Van egy másik tulajdonsága is, mégpedig az, hogy hő hatására megbomlik a térhálós szerkezete, és ha nem jól hűl vissza, akkor jobb esetben reped, törik, rosszabb esetben szétrobban a keletkezett feszültségtől.
Sajnos nem tudom milyen anyag lehet, de van 3 ilyen az egyik már eset le magasból, csak megnyomódott az éle, a szár bő 40mm és ha jól nézem M20-as menettel van becsavarva, szerintem bírná csiszolóként. Azt tudom hogy bitang jól forgácsolható jó kemény, egyszer hurkatöltőbe esztergáltunk belőle dugattyút.
Uraim van egy állványos köszörűm ami kétoldalas, az egyik oldalra fel fogom applikálni a képen látható jó masszív korongot, az lenne a kérdésem hogy mi a hivatalos módja annak hogy csiszolóvásznat tudjak rá rögzíteni, esetleg tépőzárral?
Köszönöm!
cnchuszar | 603
2018-03-27 19:38:16
[37527]
Ahogy a nagykönyvben vagyon írva:
"A radiális fogásmélység D/10 (a szerszámátmérő tizedrésze), az axiális pedig 1,5D (a szerszámátmérő másfélszerese)."
ITT van egy extel tábla az oldal közepe felé "vágósebesség számoló táblázet" néven
ahogy Kari is írja, fogásmélység kérdése is.1 élű maróval, én úgy csinálnám. hogy az előtolást visszavenném, és menet közben adnám rá, kis fogásmélységgel.(személy szerint hallás után állítom az előtolást)
most a táblázat alapján el kezdtem számolni: PP anyag Vc:250-500 előtolàs: 0.1-0.45mm/fog ha 3mm-es maróval számolok akkor pl.: Vc 250nél 26500as fordulattal 2650mm/min előtolással dolgozzak??? nekem kicsit soknak tűnnek az értékek...
üdv urak! nincs valakinek egy táblázata hogy milyen anyagot milyen előtolással és fordulatszámmal és szerszámmal szabad/érdemes marni?? elsősorban a műanyagok érdekelnek... állandóan megolvad vagy sorjás lesz a mart felület. előre is köszönöm!
Kokitech | 23
2018-03-27 07:03:20
[37519]
Sziasztok!
Használ valaki Sneci féle (StepDirIFxmega_1c) analog előtétet? Van három darabom, de a kliens progiját nem találom sehol. Az egyik szépen működik, a másik kettő nem lett feltöltve. Vagy esetleg valaki Sneci elérhetőségét? Köszönöm