Valamit tényleg elronthattál Mindenkinek halál stabil az Arduino alapú. Engem csak az érintő képernyős kezelés és a jóval magasabb léptetési frekvencia miatt érdekel. 3D nyomtatóra elég az ardu, de CNC vezérlésnél (plazmavágó, lézer, gravírozónál) már vannak egyéb igények is. Ráadásul pont a PC kihagyása miatt. PC-ről most is működik az esztergám.
Ha megérkezik, természetesen elmondom, hogy milyen. Az arduino alapú vezérlőkkel már annyit szívtam, hogy belefáradtam (ez persze lehet az én hibám, lehet a számítógépemé, nem tudom, de igazándiból mindegy is). Ez a vezérlő meg remélhetőleg stabil lesz, és ami számomra fontos, hogy nem kell usb-re kötni.
Tény, hogy a TMC2100 sokkal-sokkal csendesebb, csak a 4 vezérlő többe kerül, mint az egész MKS SBASE board (kijelző nélkül)
CT nekem sincs, de van egy régi Siemens ultrahangos berendezés. Állítólag ezt valami csontrepedés vizsgálatra használták. Próbaképp megnéztem a szívem tájékát vele és lehetett látni ahogy mozognak a kis csúcsok. Mert olyan a kijelzője mint egy sok sugaras szkópnak. Alul vannak a markerek talán milliméterenként aztán minden 5 és 10. nagyobb. Aztán még 1001 hülyeséget lehet vele csinálni meg egyszerre több fejet is kezel. talán még anyagvizsgálatra is lehetne használni.
A 32 bit hatása a 8 bittel szemben érződik? Finomabb a mozgás? Nekem egy cartesian elredezésű nyomtatóm van 1db extrúderrel, 20x4-es LCD kijelzővel és SD kártyával, amit Arduino Mega vezérel. Nem tudom indokolt lenne-e a 32 bites vezérlő? Lenne-e valami észrevehető javulás?
"A speciális, bizmut-ón keverék fémet eleve úgy tervezték, hogy mozdulatlan állapotban szilárd legyen, nyomás hatására viszont folyadékhoz hasonlóan, egyenletesen áramoljon. Egy fémrudat addig melegítenek hozzá, amíg félszilárd állapotba nem kerül. Ekkor extrudálják fúvókán keresztül. Így lehetséges nyomtatni, utána viszont megint szilárd lesz, és kihűlés közben megkeményedik. Kevesebb oxid kerül bele, kevesebb utólagos nyomás éri a megszilárdult anyagot. A speciális matéria alacsony olvadáspontja miatt működik jól, amelyhez azonban nagyon pontosan kell kontrollálni a hőmérsékletet, különben nem áramlik át olyan egyenletesen a fúvókán."
Üdv! Jár mostanában valaki a Hertz fele? Kellene egy tekercs színváltós PLA, mneg ha van egy szinváltós ABS is. Utóbbi nincs fent webshopban, de ha jólsejtem, abból is van, csak kevesebb. Aztán meg postára is kéne adni, például csomagautomatába. Ha valaki ki tudna ezzel segíteni, megköszönném.
keri | 14033
2017-04-05 08:42:26
[16350]
megjegyzem ónnal nyomtató van fenn a YT-n nem is egy. lézer szinteres gépek is léteznek
Persze lézer jó, de ha 2kW kell a por összeolvasztásához, akkor hobbira nem lesz alternatíva hiába tudnád megépíteni Mondjuk egy kisebb lézerrel már lehetne műanyag port össze olvasztani rétegenként. Annak több értelme van.
Semmi értelme egy ón tárgynak, de ha működik a technika akkor speciális ötvözettel aminek jók a mechanikai tulajdonságai de viszonylag alacsony hőfokon olvad ugyanezt el lehet érni, persze ha jó majd lenyúlják a kínaiak. Egy belső íves plazma fejjel is lehet nagy hőteljesítményt elérni, bár biztos nem lehet olyan kis helyre koncentrálni mint a lézert.
van ilyenem, nem fogsz vele nyomtatni Amúgy korrekt anyag, használom, de a videóval ellentétben nem olyan egyszerű kezelni, nyomtatásra teljesen alkalmatlan. Kisebb javításokra meg alura elektromos csatlakozót forrasztani jó. Komolyabb esetben hegeszteni érdemesebb.
És azon kívül hogy elmondhatjuk, hogy fémből nyomtatunk, mi értelme van egy ón tárgynak? Se szerkezeti elemnek nem jó, se kopás állósága, se hőállósága. Amúgy sima ónnal szerintem már most is tudna nyomtatni a nyomtatónk ha full fém a hotend. Csak a réz alkatrészeket kell rozsdamentesre cserélni.
Az a lassú felhegesztős, visszamarós nyomtató legalább acél tárgyakat tud nyomtatni, és mivel vissza van marva, még a felülete sem tragikus. Ja lassú. Házi módszerbe belefér, de profi megmunkáló központokban is van ilyen funkció, csak ott nem ilyen ronda a felrakó hegesztés.
Másik, hogy valaki próbált már itt eladni nekem teljesen emberi áron plazmaszóró fejet. Azzal minden átalakítás nélkül vígan lehet nyomtatni egy CNC-re rakva, szuper vékony rétegekkel. A beszórás felülete viszonylag nagy, de egy mágneses lencsével lehet még ez fókuszálható lenne.
GPeti1977 | 368
2017-04-05 08:13:02
[16345]
Ón pasztával kellene kipróbálni, ez amivel az smd alkatrészeket reflow forrasztják, kenőlapáttal nagyon jól kenhető rétegekben, persze itt is kell nitrogén védőgáz meg elszívás szűrésels a flux miatt, nekem csak 1W lézerem van de akit érdekel tudok adni ón pasztát.
Az ónnak nagyon nagy a felületi feszültsége csak szétfolyna az egész, ha működne már biztos lenne róla videó vagy lehetne kapni hozzá "filamentet". Persze az egyszerű kérdésem re senki nem tudja a választ hogy egy 40W os lézerrel lehet-e fémport olvasztani.
Egyszerűbb lenne ón szállal nyomtatni, mert az csak 231 fokon olvad. Mintha ABS-t nyomtatnál. Vagy ha valami strapabíróbb ón ötvözet lenne ,amit mondjuk max 300-400 fokon lehetne nyomtatni az is jó lehetne. Ez is fém nyomtatás lenne.
Megnéztem a frissítésben a filmet, így már érthető. Végül is érdekes ötlet, de nagyon lassú, és sok utómunkával hozható ki belőle normális alakú tárgy.
Nem a kigyulladás veszélye fenyeget, csak a szálló részecskék tüdőrákot, daganatos megbetegedéseket, demenciát és még 1000 fajta csodás rákfenéket okoznak ! Jó étvágyat hozzá !
A fémporos 3D nyomtatás miatt kérdezném hogy 40W os CO2 lézerrel lehetne alacsony olvadáspontú fémport olvasztani, pl alumínium (argon védőgázban), meg lehet valahol kapni ilyen fémpor ötvözeteket? Elég olcsón lehet már megvenni egy ekkora teljesítményű lézert.
keri | 14033
2017-04-03 20:18:20
[16333]
Mondjuk ki tudom próbálni. Egy időben mániám volt hogy flexelés köszörülés után mágnessel összeszedem a vasport, így most van egy fél kilónyi
Elmondja hogy működik és mutatja is. Sima CO2 hegesztő fejjel felhegeszti, majd a marófejjel vissza marja méretre rétegenként. Mondjuk borzalmas ronda a végeredményt, lehetne kevésbé buborékosra is hegeszteni. Ipari cuccoknál megoldották ezt már jobban.
Arra lennék kíváncsi, hogy argon védőgázas wolfram pálcás hengesztővel lehetne e normálisan megolvasztani fém por rétegeket, mert akkor ki lehetne váltani a lézer szinteresből a lézert.
5* ös különbözetbe belefér hogy ne legyen garancia az olcsóbban Amúgy nekem középárfolyamon vált a bank. Ha kp.t veszek fel akkor számol csak eladásit.
Hát ilyen ronda egy semmit sem tudunk róla gép szerintem inkább pénzlenyúlás mintsem valódi termék. Odaraknak két nagyon ronda "nyomtatott" valamit és folyamatosan egy pléhdobozról beszélnek. (Habár csak áttekertem a filmet)
Egy kicsit a bebukott lézerborotva vetítése jut eszembe róla.