Lézerrel vagy homokkal a kívánt felületi érdességre munkálják neked. A sík miatt a fiber lézert választanám, és lehetőleg olyan cégnél, akik "3d" fiber jelölővel rendelkeznek (van egy fókuszkompenzáció beépítve, így a teljes munkafelületen síkban is biztosítja a helyes fókuszpontot, ami amúgy egy gömbsüveg forma lenne). Így egészen biztosan homogén lesz a felületi érdesség is. Kérdés érdemes-e ennyire pontosan, vagy elég a vizes csiszolás?
És így egészen pontosan síkot kapsz Csak arra kell figyelni, hogy optikailag sík legyen (ne torzítson a tükörkép) és jó vastag üveggel érdemes. Bár kis felületen sima ablaküveg is jó. Valamint nem kell rányomni, hanem szinte a saját súlyánál fogva mozgatni, hogy egyenletes legyen a nyomás a teljes felületen....és folyamatosan adagolni a vizet, hogy kimossa a kopadékot. Nekem hengerfej csiszolásra van egy darab sík márvány lapom. Úgy össze lehet csiszolni a felületeket, hogy a kohéziós erőtől is odatapad utána.
Több helyen írják, hogy érdemes ezt jól megcsiszolni, hogy jobban tapadjon a tárgy. A kérdés, hogy milyen eljárással lehet ezt viszonylag egyszerűen, de nagyon síkra (tehát ne legyen homorú vagy domború) csiszolni / polírozni?
Lehet, hogy nem ide tartozik, de hátha itt is tudok erre a kérdésre választ kapni. Szóval adott egy aluminium tárgyasztal egy műgyantás 3D nyomtatóhoz: es ezt jól megcsiszolni, hogy jobban tapadjon a tárgy. A kérdés, hogy milyen eljárással lehet ezt viszonylag egyszerűen, de nagyon síkra (tehát ne legyen homorú vagy domború) csiszolni / polírozni?
_hori | 7
2017-05-16 10:48:38
[16707]
Volt nem régen kérdés, hogy miért írja pirossal a koordinátát a Repetier-Host. Nálam ez most jött elő, és azért, mert a brim nem fért fel az asztalra. A sárgával jelölt helyen vágott le belőle és ezzel egyidőben pirosra váltott.
Ahogy nézegettem ezt a mérőgépet, mintha ott volna a trükk hogy a három kar tartalmaz egy egy mérőlécet. Így a hibalehetőségek egy részét ki lehet ejteni.
Jó hogy beszélgettek erről,mert van egy félkész delta nyomtatóm,amit kalibrálni kellene,de szenvedek vele. Elgondolkodtam a lineáris sín-es megoldáson,de már az is eszembe jutott,hogy inkább építek egy ilyet: delta De ez akkor nem a legtutibb? A robotdigg-es oldalt ismerem. Folyamatosan agyalok,hogy mi lenne a legjobb megoldás.
az angol úriember blogja aki a duett wifi fejlesztésében is részt vesz, elektronikai tervező mérnők, 50-es évei végén, tehát nem világmegváltáson jár már az esze: https://miscsolutions.wordpress.com/ azért az infrás asztalszintezős érzékelőjével így is bevitte a málnásba magát , de legalább belátta, hogy nem jó, most nyáklapot fejlesztenek az effectorra ami a fejre ható nyomó erőt méri szintezéskor. De mint mondtuk jó gépet csak egyszer kell kalibrálni ha nem piszkálod nem mászik el, de a piac igényli mert Vérpistike arra is hülye és türelmetlen,hogy egyszer beállítsa rendesen a gépet.
Ha jól emlékszem a nevére , első melóhelyemen egy Idex V100 esztergával csinálták a turbó turbinakerekeit ugyan ezzel a rendszerrel és nem volt velük sosem gond
Aki teheti menjen ki az ipar napjai kiállításra , sok 3d nyomtató is van kint, tudtam beszélni a Varinex vezéremberével
ultimaker, makerbot, projet MJP gépek, craftbot gépekkel találkoztam. Volt még egy ilyen folyadékos rendszer is ami felfelé emeii az asztalt és uv val köti meg a nyomatot amit kiemel a folyadékból .
gravograph ls 100 co lézer
sastas | 1222
2017-05-10 13:48:53
[16688]
Köszönöm, felvettem velük a kapcsolatot, lehet hogy már holnap délelőttre el tudja küldeni.
Valaki ki tudna segíteni, honnan tudnék beszerezni, lehetőleg magyarországról, e3DV6 fejhez fúvókát? Fontos lenne, hogy minél hamarabb megérkezzen, ezért lenne jó a magyaroszági forrás. 0,6-os lenne a legjobb, de másmilyen 0,4 vagy nagyobb is jó. 1,75-ös szálhoz.
vjanos | 5568
2017-05-09 10:06:29
[16685]
Szerintem nem, nincs olcsó kínai változata :D
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2017-05-09 09:45:07 [16684]
ANTAL GÁBOR | 4685
2017-05-09 09:45:07
[16684]
Korábban a semlegesben feltettem egy kérdést de senki sem reagált rá. Hátha itt kapok választ . Használ valaki ilyen panelt és a hozzá ingyenesen letölthető programot ? ( Tiny G v8 )
hygy | 80
2017-05-08 18:40:10
[16683]
Igen, de én nem a scara-ra csodálkoztam rá. Hanem, hogy ennek nagyon nagy része nyomtatható.
Ez így egy készlet. 4x20-as LCD-vel talán 5$-al lennel olcsóbb. Csicsa itt is kell, nem csak a Mach3-ban ugye ez nem dos, Tres, Cuatro. A többi végállást meg elajándékozom ha nem kerül beépítésre. De még minden képlékeny.
LCD helyett vegyél 4x20-as kijelzőt, a másik csak "csicsa". 3 darab végállás kapcsoló elég, a többit lekezeli a Marlin. 4 darab DRV8825 elég lesz, sosem fogsz két szinnel nyomtatni (max. tartaléknak) Viszont MK2B helyett az MK3-at javaslom, meghálálja.
Az hiszem maradok a RAMPS 1.4 + Mega 2560 megoldásnál. Ez az egész + 12864 LCD kezelő + 6db végállás kapcsoló + 5db DRV8825 + MK2B megvan 12000Ft-ból Az itthoni kupecek a lófosáson a vakerán és egyéb 3d nyomtatós szabadrablós cégek meg tehetnek egy szívességet !
feket663 | 19
2017-05-07 15:41:52
[16676]
Van egy AZSMZ mini nevű panel, csak majdnem annyiba kerül kijelző és motorvezérlők nélkül, mint amennyiért én vettem az MKS Sbase 1.3-at színes érintőkijelzővel. Mint korábban írtam, én már túl vagyok az MKS Sbase stressz tesztjén is (menet közben szétjött az extruder csatlakozója, és még azt is kibírták a panel), szóval szerintem nem kell félni az integrált motorvezérlőktől, pláne, hogy sokkal nagyobb felületen tud hülni, mint ezek a polulu klón A4398 és DRV8825 "stepstickek"
Most poénkodsz, de gondolkoztam, hogy az X Y mozgást AC szervósra csinálom. De az meg az üzbég paraszt kontra tangóharmonika esete lenne. A 200wattos AC a 10 Széles T5-ös acélszálas szíjat széttépte. Mit csinálna ezekkel a kis vicces befőttes gumikkal amit ezekre a nyomtatókra használnak. Mks sbase lehet jobb választás , de nem tetszik, hogy ennyire egybe van integrálva. Mi van ha netalán egy motormeghajtó elmegy az örök vadászmezőkre kapálni ? Akkor kuka a panel ? A 32 bites proci ötvözve a ramps 1.4-el, ezzel már jobban ki lennék békülve. Gondolom ilyen alternatíva meg egyenlőre nincs.
Az mks gen talán letisztultabb, tudásban ua mint a ramps, de alapbol megy 24v-n is. De ahogy Vernyul is irja, mks sbase azaz smoothieboard jobb választás.
Magasabb fesz jobb. A DRV-k nagyobb áramot tudnak, a másik állitólag csendesebb, de olyanom sose volt.
Én is öregségemre hülyülök meg és a sok itthoni szemétből összegyúrok egy 3d nyomtatót. Viszont e téren tapasztaltabb kollégáktól kérnék némi tanácsot.
Van ez a MKS Gen V1.4 3D Printer Controller Board és a másik RAMPS 1.4 + Mega 2560 megoldás.
Akkor az ezekbe illeszkedő A4988, DRV8825 motor meghajtók.