Sikerült venni Tetrahidrofuránt a PLA oldásához, ragasztásához sajnos nagy csalódás, kb úgy oldja mint az aceton, vagyis csak meg puhítja, de a PVC-t persze azt gyönyörűen oldja.
Gerber fájlt (inverz pcb) szeretnék nyomtatni beállítható Z magassággal (cirka 1-2mm). Vezetőképes tinta teszthez kellene. Nem találok sehol olyan convertert, amelyik gerbert (akár több lépésben) stl-be konvertálna (akár fix, akár megadható Z magassággal). A méretarányok miatt a képformátumokat kihagynám. Valaki foglalkozott már ilyennel?
morvfer7 | 2578
2017-06-26 14:46:56
[16954]
szia.. én eddig csak pla-val nyomtattam, szellőztetés nélkül.. most meg a meleg miatt el sem indítom a nyomtatót, de gondolkodom rajta, hogy kiviszem a teraszra.. a műgyantás miatt kell a szellőztetés? lehet csak én vagyok ilyen, de nem érzek kellemetlen szagokat nyomtatás közben..
Egy lyuk kell neki, a külső ventillátorokat nem hallod a lakásban, ha nem kell nagy teljesítmény. Folyamatos szellőzésre tipikusan minimális légszállítás kell. Vannak ezek a zsalus visszacsapó szelepek, de szélviharban az nekem mindig zörög. Én valami motoros pillangó szelepen gondolkodok ami az elszívó bekapcsolásával nyílik.
Azt hogy kell e folyamatos szellőztetés azt te tudod. A poliészter műgyanta elég büdös nálam, de 24 óra alatt az is kiszellőzik, zárt állapotban meg nincs szaga. Mondjuk én a pincében dolgozok és ott a kazán miatt a kémény alapból folyamatosan szívja a levegőt. Akkor van csak gond amikor széljárás olyan hogy visszanyomja a levegőt a pincéből a lakásba, mert akkor asszony haragszik a szagok miatt ...persze az aceton nem zavarja amikor a körmét lakkozza
Lokális elszívást csinálnák a nyomtatóra, mint a tűzhelyeknél van, csak kisebb is elég.
Lehet, hogy nem ide tartozik (ha esetleg van jobb topic erre, szóljatok ), de egy olyan kérdésem volna, hogy ki hogyan oldotta meg a szoba szellőztetését, ahol a nyomtató található? Nálam a nyomtató a ház egy másra nem használt, viszonylag nagy (~12m2) szobájában van, van rajta egy nagy ablak és egy erkély ajtó is, és persze bukóra nyitva van mindkettő. Viszont most a műgyantás gép kapcsán el kell sötétítenem a redőnyt, így viszont csökkent a szellőztetési képesség. Valami aktív készülékben gondolkodnék, de a cél az volna, hogy egyrészt ne legyen hangos (a szoba a hálószobával szomszédos, a nyomtatók önmagában elég csendesek), másrészt olyan megoldás volna célszerű, hogy ne kelljen nagyon megbontanom a nyílászárókat. Persze valamilyen lyukat fúrhatok csőnek vagy valami másnak az ablakra, de azért jó volna, ha télen pl. nem süvítene be a hideg, ha nincs használva. Illetve nem tudom, egyáltalán ezeket a szellőztető berendezéseket 0-24 érdemes működtetni? De lényeg, hogy hatékony legyen és ne hangos. Köszönöm!
GPeti1977 | 370
2017-06-24 12:45:11
[16950]
Mi is JIG ek készitésére vettünk nyomtatót, például nagyobb autólámpa műanyag alkatrészek pozicionálására rögzitésére hogy a 3D finomtapintós méretellenőrzést könnyebben lehessen végrehajtani, továbbá félkész áramkörök tárolása ESD (enyhén vezető) nyomtatószálból készült tartók.
Ez az első értelmes ipari alkalmazása az a FDM nyomtatónak amiről tudok
Előzmény: Kiss Zoltán, 2017-06-24 09:24:11 [16947]
Kiss Zoltán | 325
2017-06-24 09:24:11
[16947]
Volkswagen Autoeuropa Makes Massive Savings Using 3D Printing:
Törölt felhasználó
2017-06-23 17:55:38
[16946]
Ha csak picit logikusan próbálod megérteni mit is csinál az a feszítő akkor nem is tennél fel ilyen kérdést. Mivel a filament-et a fekete rész irányába nyomja így plusz feszítőerő keletkezik az helyet, hogy elveszítené ha fordítva lenne ! Ergo kisebb az esélye a megcsúszásnak.
10ezer$ ??? Most vettem egy vadi új Honda CBR650-es sportmotort ennél kicsit olcsóbban Még várok amíg a Wanhao ki nem jön egy értelmesebb árú változattal.
A régi arduinoval a teszt végigment és látszólat jó. Megpróbáltam feltölteni az arduinora és a vége előtt picivel sokat várt, végül kiírta, hogy feltöltés kész, de azt is írta, h timeoutra futott. Szóval végül nem tudom, hogy jól sikerült e a feltöltés, de ezt ma ellenőrzöm.
ABS nyomtatást tud esetleg valaki Oroszlány környékén?
Kérdeztem múltkor de elfelejtetem ki volt
+? Az átlag extruderek mennyire jók ABS anyaghoz?
jeepatti | 226
2017-06-19 21:23:05
[16936]
Egy biztos itthon építőanyag = beton, tégla nagy vonalakban és szigorúan klasszikusan értik kőbe vésve.
Pl én egy föld házban gondolkodom, de tengeri konténerekkel kívülről belülről tök modern megjelenéssel, mg vakolattal is ellátva de már a hivatalos út a konténernél is buktás.
Más anyag esetén eleve émi minősítés kell stb ami nem kis pénz és meló hát ha még térben is más és más
Bonyolult egy építés a legjobb még a kész gyárban készült pl "konténer" lakás az átverhető és erős, stabil, tartós is.
Meg még akkor is ott a sok földmunka, ajtó ablak szerelés , kábelezés stb szóval a fal valóban a legkisebb része az egésznek
Az enyém ami működik, az egy fejre van beállítva. Az amit most szeretnék az pedig 2-re. De próbáltam azt is, hogy az én működő verziómat át írom két fejre, de akkor meg a tesztelés vagy a feltöltés félúton megakad és sehova tovább... hibát se ír, de nem is fejezi be a folyamatot.
Valakinek nemrég linkeltél a tárhelyedről egy 2 fejes gépre konfigurált Marlint. Ebből próbáltam most én is kiindulni és az én gépemre írtam néhány dolgot át a config.h-ban, de a tesztnél ezt a hibát dobja az arduinio:
temperature.cpp: In function 'void manage_heater()': temperature.cpp:719: error: unable to find a register to spill in class 'POINTER_REGS' } ^ temperature.cpp:719: error: this is the insn: (insn 98 97 100 4 (set (reg/v:SF 103 [ pid_input ]) (mem:SF (post_inc:HI (reg:HI 147 [ ivtmp.209 ])) [4 MEM[base: _113, offset: 0B]+0 S4 A8])) temperature.cpp:503 99 {*movsf} (expr_list:REG_INC (reg:HI 147 [ ivtmp.209 ]) (nil))) temperature.cpp:719: confused by earlier errors, bailing out unable to find a register to spill in class 'POINTER_REGS'
Tudna valaki ebben segíteni, hogy mi lehet a baj? Egyébként azzal is próbáltam aminek a config.h-jába nem nyúlkáltam bele és azzal is hasonló hibákat dobál.
Tippek trükkök között van még a filament olajozása is ! Egyes anyagoknál a duplájára is növeli a rétegek szétszakadásához szükséges erőt ! Akár fordítva is elsülhet a dolog. De akit érdekel az majd utánanéz ! Én nem mondtam semmit !
Kimutatások szerint romániában a minimálbér jóval kevesebb mint idehaza, de ez baromság ! Mivel adók sokkal jobbak romániában mint itt ! Tehát hülye lesz idejönni, hogy a bérének a felét itt hagyja mint kint ugyanez csak a 1/3 ! Ha ismerősnek is megérte kint céget alapítani akkor az igen csak GÁZ !
Le vagy maradva, lassan mi mehetünk segédmunkásnak, ide már nem jönnek dolgozni mert már szinte egyforma a bér kint is ha jó tudom, mert ellentmondásosak a vélemények.