fémfűrész Úgyis itt a vihar ,ráérünk A FIGURE 3 as rajzon a 275 ös alkatrészt kivenném , de nem akaródzik neki kijönni . Szétvenném magát a fűrészt és a satut az alaplemeztől . Ez egy csap amin forog a fűrész és a satut is tartja . Esetleg valakinek ötlete ?
A fénykép alapján (már amennyire nyomon tudom követni ) kapásból rosszul van bekötve . A P4(balról a 3.)=Y pulse (step) és a P5 (balról a 4.)= Y dir . Neked mintha fordítva lenne bekötve .
Akármit csinálsz, ha a Step jelet kézzel 5V-ot hozzáérintgetve lépked, már úgy, ahogy a Step bemenet kívánja persze akkor jó lenne csak nem kap jelet a számítógép felől pl. ilyen tesztet is tudsz csinálni, hogy egyáltalán a hardver megy e úgy, ha igen akkor utána lehet tovább keresgélni.
Köszönöm az eddigi segítséget, de igazából ez volt az 5. Bekötés amit próbáltam, de semmi... ha cnc shield v3 panelről vezetem ki akkor működik, de így nem. Jelenleg a kép alapján van... valamit ötlet még mit ronthattam el?
zozo | 5527
2018-09-01 10:36:23
[38714]
Az enable egyelőre ne legyen bekötve. (lehet, hogy mach-ban nem jól van beállítva)
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni mert Akár hogy kötöm dolgokat nem akar össze jönni... mit nem kötök jó helyre? Kép csatolva A motor jelenleg picit melegszik + lehet érezni hogy valamit csinálna mert nagyon picit lehet érezni... mach3 frissen telepített annyit csináltam hogy a lépes számot 2000 -ről vissza vettem 700 ra... előre is köszi
lovas gyula | 1877
2018-08-24 15:32:29
[38708]
Létezik olyan is! Viszont a működtető tekercs 5x akkora.24 órás munkaállapotban már jelentős a fogyasztása.
Nem egészen igaz, ugyanis amint megindítod az 500 kg súlyt, azonnal jelentkezik a nyomaték terhelés is. A tehetetlensége miatt forgató nyomatékot képez, tehát a gyorsítás függvényében jelentkezik a nyomaték terhelés. Ennek is a megadott határon belül kell(ene) lennie.
Az 500 kg-ot akkor tudnád csak "statikusan" mozgatni, ha mondjuk óránként egy cm-t mozdulna el.
Persze matematikailag ez sem igaz, de érted miért hozom példának.
Ez így teljesen érthető , még egy kérdésem lenne, a leírt adatokat jól értem, ha teszem fel azt írja hogy adott típusú kocsi statikus terhelhetősége pl:5000N, akkor az ideális esetben tartósan károsodás nélkül ~510kg-ot tud mozgatni, ugye?
Sziasztok. 3 darab NEMA17 2A motornak elég lehet egy toroid melyre az van írva hogy 2x9V 6.66A? Egyenirányító van hozzá 10.000uf kondikkal.
zozo | 5527
2018-08-23 17:27:08
[38696]
A kocsi tetejére ha rápakolod a súlyt, akkor statikusan terheled. Ha dobálod rá folyamatosan a különböző súlyokat, akkor dinamikusan terheled.
Ha a kocsira egy kar van szerelve és a kar végét terheled, akkor ugye egy forgató nyomaték jön létre, amit nem nagyon szeret. Ha csak lóg rajta a súly, akkor statikus nyomatékot hoz létre. Viszont ha mondjuk a kart végét ütögeted fakalapáccsal, akkor az egy dinamikus nyomaték, amit még jobban utál és valószínűleg ez a legkisebb értékű nyomaték, amit elvisel.
Szerintem nem kell elnézést kérned mert azért szokás kérdése is és sokszor még logika sem volt benne . Mi szoleonidnak mondtuk a rásegítéses szelepeket és sima mágnes szelepnek ahol nem volt rásegítés ( persze hagyományos mágnest soha nem látott ) tehát ahány műhely annyi szokás .
Szeretnék egy kis segítséget kérni, az adatlap szerint van dinamikus terhelés, statikus terhelés és van dinamikus nyomaték és statikus nyomaték, ez a dinamikus és statikus nyomaték mit jelent, ez viszonylag kis érték a terheléses értékhez képest.
Köszönöm
zozo | 5527
2018-08-23 09:14:00
[38693]
Nem vagyok én olyan sértődős
Más... A pneumatika napjainkra teljesen átalakult, már csak szeleptömb kell, aztán elektronika vezéreli az egészet.
Régen a kedvencem volt az időzítős útszelep (talán még van is) ahol kis puffert töltött fel a levegő és mikor elérte a kellő nyomást, átbillent a szelep.
Vagy voltak a "végállás kapcsoló" kinézetű útszelepek, amiket a mechanikus mozgás vezérelt.
Ezzel szemben ma az időzítést elektronika csinálja, majd utasítja a szeleptömböt, a mechanikus mozgást szenzor érzékeli, aztán megintcsak a szeleptömb kapja az utasítást. Persze lényegesen egyszerűbb, olcsóbb és sokoldalúbb így a pneumatika vezérlés. Már csak szeleptömb és végrehajtó elemek kellenek.
Én kérek elnézést. A szolenoid (mágnesszelep) tekercset azért hoztam össze a motoros szeleppel, mert míg az egyikük nem tud külső nyomás nélkül nyitni/zárni, a másikuk pedig igen.
Ez valakinek persze egyértelmű, aki gyakran foglalkozik ilyesmivel, de amikor terveztem a házunk gázkazán/vízteres kandalló vezérlését, akkor döbbentem rá én is, hogy ahhoz a feladathoz motoros szelep fog kelleni.
Utána néztem közbeb ,és köszi . És pont ma cseréltünk a gyerekkel egy szolenoidot ,mert megszakadt a mosógép töltőszelepében . Csak a tekercset mert a ház az nem a mai tucat áru .