A házi használatra szánt tintasugaras nyomtatóknál a tintaköpködő az a patron része volt. Magyarán kerítesz egy pót patront kibogarászod a neten a meghajtást és már használhatod is.
Keresek tintasugaras fejet, amivel külső impulzus hatására tintasugár lép ki a fejből. Kb 0,05mm nagyságú "cseppek" kellenek. Fel szeretném szerelni a 3d nyomtató extruder/fej helyére. Ha van valakinek valami ötlete azt megköszönném.
elektron | 15859
2018-07-17 20:35:27
[38409]
Nem titkolnak, nincsenek összeesküdve.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2018-07-17 19:44:57 [38408]
ANTAL GÁBOR | 4642
2018-07-17 19:44:57
[38408]
Köszönöm ! Találtam hasznos infókat , ( de azért sok dolgot eltitkolnak ) 17 perc alatt jött le .... Az a bajom hogy manapság minden a nem működik, dobd el, vegyél újat alapon működik .
Mielőtt szétbontadád előtte lehet, hogy meg kellene nézni a mágnes és a tekercs közti hézagot ! Saját tapasztalatom, hogy nagyon kényes rá, és ha rossz, akkor sincs szikra. Ismerőstől kunyeráltam el egy ilyen kidobásra szánt, megörökölt fűnyírót, és egy youtube-os videó alapján sörösdobozból vágtam egy darabot és azt kellet a kettő közé tenni, majd meghúzni a csavarokat. Utána láss csodát volt szikra.
GB35 | 2067
2018-07-17 15:02:46
[38406]
Szervusz Gábor !
Majd nézz rá légyszíves a mail fiókodra (yahoo-s). Ha minden igaz átküldtem egy Briggs-es anyagot. Bízom benne, hogy találsz benne hasznos infót.
Üdv: István
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2018-07-17 14:37:29 [38405]
ANTAL GÁBOR | 4642
2018-07-17 14:37:29
[38405]
Köszönöm . Sajnos mélyebben szeretném ismerni . . Van két bontott gyújtásom . lehet az egyiket felteszem . De mivel a generátor aszinkron arra gondoltam hogy frekiváltóról úgy fél fordulaton megpörgetem . és nézem a szikrát ( igaz a Briggs- et is kell pörgetni de ki lesz véve a gyertya )
A karburátor alatt van egy spéci lemez , oda is elvisznek egy vezetéket amit végképp nem értek , ( Az olajszint kapcsoló az Ok ) További trükkök is vannak mert van egy led ami kigyullad ha kevés az olaj . ( Tehát nem a klasszikus slusszolással oprálnak . A hallon is gondolkodom mert minálunk nem is volt még hall amikor már voltak Briggs -ek . Lehet a hall helyett egy mezei tekercs van ?
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2018-07-17 12:46:53 [38403]
ANTAL GÁBOR | 4642
2018-07-17 12:46:53
[38403]
Pár éve áll egy Briggs motoros áramfejlesztőm . Ma megpróbáltam életet leheli belé . Nincs szikra. Ezek ledkerék mágnes gyújtásosak elektronikus megszakítással . Annyit sejtek hogy a mágnes feszültséget indukál ( gondolom úgy 300 V ot ) amit egyenirányítás után betöltenek egy kondiba . Onnantól emlékeim szerint tirisztoros a gyújtás . A gate vezérlése elméletem szerint egy hall lal van megoldva . Kinek van valami rajza?. Az egész egység ( a nagyfesz tekercs is ) ki van öntve . Jó lenne valami trükk amivel tesztelni lehetne . Már meguntam a rángatást
A dolgot komplikálja hogy van egy olajszint kapcsoló . Gondolom az leslusszol ha kevés az olaj . Az elvet rengeteg helyen használják ( Honda , csónakmotor , láncfűrész stb ) mégsem találok egy jó rajzot
Úgy 30 évvel ezelőtt egy hagyományos lendkerekes ( megszakítós ) gyújtást átalakítottam optikailag vezérelt akkumulátoros nagyfesz gyújtássá. ( Fürge 3 volt a motor és a Csonka gyárban készült ) Szépen húztam a zsinórt és a fölső holtponton elindult . No abból már kinőttem
Csikarc | 5045
2018-07-15 21:56:28
[38402]
Jónak jó csak mi 500-as vagy nagyobb csövekkel dolgoztunk , no ott már nehezebb lenne a "pálcás" módszert alkalmazni .. báááár ha ezt gyakorlatot átemeljük ábrázológeometriai rajznak akkor kiderül , hogy az elv majdnem megegyezik .
Igen , helyesebb lenne a szegmens-"ív" kifejezés rá . Emlék (): Mikor 19 évesen felvettek a Közmű és Mélyépítő Vállalathoz ( Leninváros , TIFÓ .. de szép is volt )komoly piros pontokat szereztem az öreg hegesztők körében mert újraszerkesztettem a régi kátránypapírból készült pontatlan szegmens sablonokat jobban használható alu lemezekre .
Rozsdamentes csöveket szeretnék derékszögben összehegeszteni. A csővégeket ívesíteni kellene a szép és jó minőségű illesztéshez. méretük 25*2 mm-es, darabszám 28. Erre az ívesítésre keresek valakit aki elvállalja. Ha nem találok senkit akkor kénytelen vagyok magam megcsinálni, csak ötleteket várok hogy hogyan kellene. A sarokköszörű kilőve esztergám van.
Electrick | 109
2018-07-14 10:53:25
[38378]
Üdv!
Égen-földön keresek MAGYAR felhasználói kézikönyvet egy "GE Fanuc Series 21i-MB" vezérlőhöz... Tudom, a google a barátom... Angol pdf már megvan, de magyart csak fizetőst találtam... Gondoltam megkérdezlek benneteket, hátha kallódik valakinél a winyója rejtett bitjei között, vagy bármi anyag ami ezen vezérlő programozásához információt adna.
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm! Üdv. Tibor
Nem arra gondoltam. Amikor bejelentkezünk egy olyan weblapra, ahol kell felhasználónév és jelszó. Első alkalommal meg is kérdezi, hogy "emlékezzen-e".
Az általad említett fájlt nem tudtam megnyitni, mert azt írta, hogy a rendszer használja. Ezt a problémát még majdcsak megkerülöm valahogy. Onnan jött, hogy keressem a helyet, mert a Windows Commander állományát véletlenül megtaláltam, ahova az ftp kapcsolatos beállításokat tárolja. A jelszavak igaz kódolva vannak. Mert én úgy gondolom, hogy a jelszavakat nem "feltörik", mint a mesében, hanem különböző trükkökkel ellopják.
mert például egy ilyen jelszót Szabó1990János az életben nem fog "megfejteni" szótárból.
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Windows hol tárolja a belépéshez szükséges felhasználónevet és a jelszót?
Köszi.
xsugix | 206
2018-07-13 06:11:10
[38366]
Szia!
Ez egy NI PXI-6052E multifunkciós I/O kártya beépülő modulja, már nincs gyártásban. Sokra nem mégy vele, alkatrész bányának jó. Ha kell, tudok segíteni az alkatrészek beazonosításában.
Milyen témákban dolgozol? Az segíthetne az azonosításban. De sok analóg alkatrész, analóg mux. precíz ellenállás stb mondjuk valami méréspont váltó, esetleg valami motorvezérlés fesz/áram mérő része lehet. De ez csak tipp.
Üdvözlök Mindenkit! Szeretnék segítséget kérni a képeken látható SMD panel beazonosításában. A panelt a cuccaim között találtam, nem tudom, mi a rendeltetése, mire való. Köszönettel : martoslaci1