Elkészült a nyomtatóm! Bár néha vannak kisebb nagyobb bajok főleg a tapadással.Köszönet Sastas és Pixel66 fórumtársnak a kezdeti beállításokért!Most is megy a nyomtatás!
B.Zoltán | 1720
2017-09-02 16:07:06
[17175]
Lehet, hogy emiatt húzza ezeket a vékony szálakat, szöszöket is. Hát én próbálgattam más beállítást,de nem nagy eredménnyel. Azt nyomtatok vele amit lehet, végül is nem rossz anyag.
Nem értettem félre. Én Csak látom benne a lehetőséget, hogy ferdén legyen az asztal (legalábbis amíg nem ér bele valamibe a szerkezetből) Ha döntöd az asztalt pl később kell valamihez támasztékot rakni. Persze az egésznek nincs annyi haszna mint amennyi meló megcsinálni.
A mxl szíj már nem megy be rendesen a szöszök miatt a helyére. De ezen kívül ami még rosszabb, hogy a fejen körös-körül rajta marad a Petg és ez nyomtatási hibát okoz.
A nagyobb xl tárcsánál már nem zavarók a szöszök, de a felgyülemlett anyag a fúvókán ott is okoz kihagyásokat. Elképzelhető, hogy jobb beállítással lehetne javítani a precízebb dolgok nyomtatásán is.
És miért baj ha teli van szöszökkel? Nem sok vizet zavarnak. Ha esztétikailag zavar, akkor fogod a gáz pákát és lepörzsölöd egy laza mozdulattal róla. Még szépen ki is fényesedik.
ABS-ből soha semmi értelmeset nem tudtam nyomtatni. Persze, tesztbéka szép, de hót gyenge. Hőállóságról annyit, hogy a láncfűrészemben még mindig működik a PLA racsni
Szerintem félre értetted a működését. Ugyan úgy delta printer ez, nem igényel extra szoftvert, csak a fej helyett az asztal mozog, hogy a durván nehéz műanyag pelet extrudernek ne kelljen.
1 modulos fogaskerekeket és nagyobb méretűeket már és is csak nyomtatom, ahogy írod nagyon beváltak nekem is. Ez a mxl bordás kereket azért nem egyszerű volt kinyomtatni főleg 0,4 fúvókával, de azért összejött. Kicsit trükközni kellett vele.
Ilyen nagy terhelésre nem nyomtattam még, az átmérő és a modul adatait, ha tudod írd már le. Milyen fordulaton megy a fogaskerék?
Ez elég mókás. Kíváncsi lennék, írnak-e majd szeletelőt hozzá, ami kihasználja hogy nem csak vízszintesen tud állni a tárgyasztal. Persze akkor pláne nem árt ha jól le van tapadva a tárgy.
Az esztergának az impulzus adójához kellett nyomtatni egy MXL 78 fogú szíjtárcsát.
Korábban XL tárcsákat PETG-ből nyomtattam, azok jók lettek, de az MXL-nél sajnos egyszer sem sikerült normálisan kinyomtatnom, annyira szöszözik, a fogak között tele volt szöszökkel, meg nem is volt igazán szép, úgyhogy csalódtam a PETG-ben, erre nem jó.
Elővettem egy kínai 3/1.75-ös gyártmányú ABS-emet, és azzal hihetetlenül szépen ki tudtam nyomtatni. És ami jó, hogy lehet esztergályozni elég szépen.
Oda jutok, hogy jó lenne egy igazán használható ABS. Úgy néz ki, csak van létjogosultsága. PLA-ból nem akartam, mert az 50 fok esztergánál elég kritikus, és esztergályozni elég macerás.
Az eredményt itt láthatjátok. Bár a fotózni eléggé nehéz, hogy mindenhol látszódjanak a fogak rendesen. Persze a lényeg, hogy nem lötyög rajta a szíj, szépen fut, nem mondom, hogy 100%-os a tárcsa, de a célra tökéletesen használható.
A nyomtatás 0.4-es fúvókával készült, 0.2-es rétegvastagsággal.
elektron | 15859
2017-09-01 17:20:44
[17162]
Nem oylan sok az ne hidd, amikor dolgozok, akkor a fénysebességet majdnem elérem, így nálam egy óra az lehet 10 földi óra.
Apropó, valaki írta régebben hogy POM filamentet fejleszt. Abból nem lett semmi? Ami nekem van, az annyira zsugorodik hogy a teszt kocka gömbbé ugrik össze nyomtatás közben, pedig nem lenne rossz anyag.
A felületre is le tudtam tapasztani úgy hogy az alapréteget PLA-val nyomtattam és ahhoz már ragaszkodik a POM, de feltépte az üveget. Szóval nem igazán tudom semmire használni. Talán úgy lehetne, hogy ABS, vagy PETG, vagy PLA-ból nyomtatok egy fogaskereket, és a kapcsolódó felületet vékonyan rányomtatom ezzel, mert amúgy nagyon jó kopás és hő álló.
Nekem nem volt repedési problémám Herz ABS-el. Tapadás meg a zsugorodás már problémásabb. Alapvetően hűtés nélkül jobban lehet nyomtatni ABS-el, csak ugye a szilárdsága sem olyan mint a PLA-nak.
Ezzel mit lehet elvileg nyomtatni, milyen környezetet igényel ? Ugyanis ABS-t elrepedés nélkül, meg úgy hogy normálisan összetapoadjon a réteg elég kényes igáénye van, ahogy én tapasztaltam, egyedül a PLA amivel bármit meg tudtam eddig nyomtatni rendesen.
Ezért tart itt a világ. Le van írva hogy mi a történet, semmi átverés.
De leírom ami a reklámból kimaradt. Próbagyártás folyik és fontos lenne tudni vagy információt szerezni a termék minőségéről. Ezért van ez az egész. Prémium minőségű alapanyagból készül a termék, de mint ahogy a gyártás során sok paraméter befolyásolja a végleges termék minőségét így a puding próbája az evés. megér nekünk pár száz embernek elküldeni egy-egy adag filamentet próbára, mert nagyobb probléma ha megveszi valaki és utána kiderül hogy másra kell törekedni. A filament amit megvesz az ember a piacon sokféle lehet. Mi amit kiadnánk tesztelésre minden esetben pontos gyártás szerint készült anyag. Van ami tűrésen belüli lesz alsó határos és felső határos is. Mester keverék hozzáadásban is lesznek különböző receptúra szerintiek és ezért fontos hogy visszakapjuk válaszba hogy melyik a legtökéletesebb a nyomtatáshoz. tehát nem átverés, mindenkinek saját döntése hogy jelentkezik-e. Nincs benne még marketing és egyéb se hogy zaklatják az embert. A képlet egyszerű. Ha valaki jelentkezik kap egy adag filamentet amiért le kell írnia tapasztalatát. Jó vagy rossz esetben is 2 mondatban.... és ennyi
****> INGYEN 3D FILAMENT <**** Ha van 3D nyomtatód vagy 3D tollad és szívesen kipróbálnád milyen az új 1,75mm-es ABS szalagunk akkor küldje egy üzenetet a 3d@perham.hu címre. Teljesen díjmentesen postázunk mintaszalagot részedre ha vállalod hogy az elhasználást követően elmondod róla a véleményed. A próbán résztvevők akik fényképet is visszaküldenek a nyomtatott eredményről további ajándékot kapnak. Sem a postázás sem az anyagért nem kell fizetni! Csak Magyarországi címre postázunk és a kiadható ingyenes termékminta korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre így mielöbb küldj üzenetet a 3d@perham.hu címre!
Én + ban csinálnám meg a tárgyat , homokformába nyomnám és abba önteném a gipszet , minden "végterméknek " saját formát tudnék készíteni és csak kevés utómunkát igényelne ...
Köszi mindenkinek! Szilikon formára gondoltam én is, de egyelôre ki kell hogy alakuljon a végleges forma, addig meg drága lenne többször próbálkozni gyantával. A gipszet valamivel mindenképp keverném (papír vagy textil darabok), hogy erôsebb legyen. Az 1.5% növekedésre nem gondoltam eddig, ez kifejezetten rossz hír, mármint a forma leválasztás szempontjából, tehát párhuzamos falak nem lehetnek a formában, mert az elrepeszti. Van valami kikeményedési idô (vagy állag), amikor érdemes kiemelni a mintát, mert még rugalmas, de nem tágult, stb? Most az is beugrott, hogy amikor köt annyira felmelegszik, hogy egy PLA formát eldeformálja.
Simára csiszolod vagy gletteled, plusz esetleg formaleválasztó. Ha egyszerűbb alakzat, folpackkal is kibélelheted. A gipszbe esetleg tehetsz csirkedrót erősítést
Sziasztok, gipsz mintát kellene nyomtatnom, vagyis úgy számolom nagyságrendileg gyorsabb, mert van egy tárgy amit ki kell nyomtatnom kb 20x, és darabjának 12 óra a nyomtatása. Viszont a tárgyon nincs nagy igénybevétel (tart egy mûszert, nem mozog), tehát akár lehetne gipszbôl is, és akkor csak a formát kellene egyszer nyomtatnom. Megterveztem, próbáltam mindent kicsit kúposra tervezni hogy azért ki is jöjjön a formából a gipsz alakzat. De viszont tartok tôle hogy a formában a recék nagyban megnehezítik a formaleválasztást. Van valami trükk erre?
Külföldi oldalon valahol olvastam, hogy a pla felülete metil-eton-keton vegyszerrel símitható, próbálta valaki ezt már vagy valami más szert esetleg? Mennyire hatékony vagy működik-e egyáltalán úgy mint az abs-nél az aceton?
keri | 14033
2017-08-27 19:44:06
[17134]
Erre gondoltam én is. Volt unirak600-ra köthető árok ásó adapterem, az sem volt 40 centi széles :D De nem is volt bonyolult alkatrész. Ha azt kell imitálni, plexilapból simán össze lehet hajtogatni.
Ide is beírom. Nem teljesen cnc, de kitudja... Keresnék műanyaghegesztőt, vagy olyan "3d nyomtatóst", aki be tud vállalni egy kb 400mm széles nagyságú markoló kanalat. Egy játék markoló építése a célom, és a kanál a legbonyolultabb. Ajánlatokat privátba szeretném kérni.
Elvileg már az új curában is benne van, vagy van hozzá plugin. A lényege, hogy a forró fúvókát többször végigküldik extrudálás nélkül a zárórétegen, hogy szebben elsimítsa azt.