Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni mert Akár hogy kötöm dolgokat nem akar össze jönni... mit nem kötök jó helyre? Kép csatolva A motor jelenleg picit melegszik + lehet érezni hogy valamit csinálna mert nagyon picit lehet érezni... mach3 frissen telepített annyit csináltam hogy a lépes számot 2000 -ről vissza vettem 700 ra... előre is köszi
lovas gyula | 1874
2018-08-24 15:32:29
[38708]
Létezik olyan is! Viszont a működtető tekercs 5x akkora.24 órás munkaállapotban már jelentős a fogyasztása.
Nem egészen igaz, ugyanis amint megindítod az 500 kg súlyt, azonnal jelentkezik a nyomaték terhelés is. A tehetetlensége miatt forgató nyomatékot képez, tehát a gyorsítás függvényében jelentkezik a nyomaték terhelés. Ennek is a megadott határon belül kell(ene) lennie.
Az 500 kg-ot akkor tudnád csak "statikusan" mozgatni, ha mondjuk óránként egy cm-t mozdulna el.
Persze matematikailag ez sem igaz, de érted miért hozom példának.
Ez így teljesen érthető , még egy kérdésem lenne, a leírt adatokat jól értem, ha teszem fel azt írja hogy adott típusú kocsi statikus terhelhetősége pl:5000N, akkor az ideális esetben tartósan károsodás nélkül ~510kg-ot tud mozgatni, ugye?
Sziasztok. 3 darab NEMA17 2A motornak elég lehet egy toroid melyre az van írva hogy 2x9V 6.66A? Egyenirányító van hozzá 10.000uf kondikkal.
zozo | 5519
2018-08-23 17:27:08
[38696]
A kocsi tetejére ha rápakolod a súlyt, akkor statikusan terheled. Ha dobálod rá folyamatosan a különböző súlyokat, akkor dinamikusan terheled.
Ha a kocsira egy kar van szerelve és a kar végét terheled, akkor ugye egy forgató nyomaték jön létre, amit nem nagyon szeret. Ha csak lóg rajta a súly, akkor statikus nyomatékot hoz létre. Viszont ha mondjuk a kart végét ütögeted fakalapáccsal, akkor az egy dinamikus nyomaték, amit még jobban utál és valószínűleg ez a legkisebb értékű nyomaték, amit elvisel.
Szerintem nem kell elnézést kérned mert azért szokás kérdése is és sokszor még logika sem volt benne . Mi szoleonidnak mondtuk a rásegítéses szelepeket és sima mágnes szelepnek ahol nem volt rásegítés ( persze hagyományos mágnest soha nem látott ) tehát ahány műhely annyi szokás .
Szeretnék egy kis segítséget kérni, az adatlap szerint van dinamikus terhelés, statikus terhelés és van dinamikus nyomaték és statikus nyomaték, ez a dinamikus és statikus nyomaték mit jelent, ez viszonylag kis érték a terheléses értékhez képest.
Köszönöm
zozo | 5519
2018-08-23 09:14:00
[38693]
Nem vagyok én olyan sértődős
Más... A pneumatika napjainkra teljesen átalakult, már csak szeleptömb kell, aztán elektronika vezéreli az egészet.
Régen a kedvencem volt az időzítős útszelep (talán még van is) ahol kis puffert töltött fel a levegő és mikor elérte a kellő nyomást, átbillent a szelep.
Vagy voltak a "végállás kapcsoló" kinézetű útszelepek, amiket a mechanikus mozgás vezérelt.
Ezzel szemben ma az időzítést elektronika csinálja, majd utasítja a szeleptömböt, a mechanikus mozgást szenzor érzékeli, aztán megintcsak a szeleptömb kapja az utasítást. Persze lényegesen egyszerűbb, olcsóbb és sokoldalúbb így a pneumatika vezérlés. Már csak szeleptömb és végrehajtó elemek kellenek.
Én kérek elnézést. A szolenoid (mágnesszelep) tekercset azért hoztam össze a motoros szeleppel, mert míg az egyikük nem tud külső nyomás nélkül nyitni/zárni, a másikuk pedig igen.
Ez valakinek persze egyértelmű, aki gyakran foglalkozik ilyesmivel, de amikor terveztem a házunk gázkazán/vízteres kandalló vezérlését, akkor döbbentem rá én is, hogy ahhoz a feladathoz motoros szelep fog kelleni.
Utána néztem közbeb ,és köszi . És pont ma cseréltünk a gyerekkel egy szolenoidot ,mert megszakadt a mosógép töltőszelepében . Csak a tekercset mert a ház az nem a mai tucat áru .
Tárgytalan a kérdés ! Akkor már csak azt kérdezem mióta nem tudunk Magyarul , és mikor változott a műszaki nyelv ? Vagy az én mérnöktanáraim voltak balfékek ? Lehet bunkó vagyok , de amire van normális magyar szakkifejezéj azt miért nem használják manapság ?
Ehhez tök vagyok ! De akkor segédenergiával vezérelt szelep . Mi a francot jelent itt konkrétan az a szolenoid ? Mondjuk itt mire értik ? Eddig úgy gondoltam villamos végzettségem van ,de ezt nem értem .
Sziasztok! Valakinek valami ötlet? Hurco 5 tengelyes marógépről van szó. WINMAX vezérlővel Gyorsjáratban following error on x-y-z axis hibával megáll, mikor melyikkel. Hajtáson hibakód nincs, csak gyorsjáratban csinálja, ha a programban megadunk a főorsónak egy fix fordulatot akkor végig fut a program de amúgy nem. Tápegység, hajtás, RMB modul,RMB kártya, can bus kártya,alaplap cserélve,kábelek átnézve.
Csikarc | 5045
2018-08-22 21:34:38
[38664]
A tekercs az nem szoleonid hanem maga a szelep az azaz a elektromágnes csak egy kis mini szelepet nyit meg és a nagyobb teljesítményű szelepnyitó munkát a nyomóági nyomás végzi el .
Egyébként meg eccerű, 1-es főnyomó, innen megy egy rásegítés a 10-12 höz, Alaphelyzetben zárva főnyomi benyomod a 24 Voltot neki vált átmegy a munkahengerhez a nyomi, kikapcsolod a 24 V-ot, megint zár a nyomóág, munkahengertől visszaáramlik a2-től 3 szuszogón át távozik a levegő.