A képen látható drivert megrendeltem, a fehér színű slot-okhoz szeretnék csatlakozókat rendelni, de tipus nélkül nem találok. A láb távolság méreteket nem ismerem, oda beforrasztható sorkapcsokat szeretnék rendelni. Erről szól a kérdés, egyébként köszönöm a gyors választ. Üdv: martoslaci1
A hiba az volt hogy motor nem mozdult, kicsit melegedett de mozdulni, nem mozdult. Itt kaptam segítségnek 2 képet, ami alapján össze kötöttem majd tálaltam egy youtube videót a mach3 beállítására
Segítséget szeretnék kérni a képen látható fehér színű kétféle csatlakozó beazonosításához. A megrendeléshez a pontos tipus meghatározás és méret adatok kellenének. Köszönettel : martoslaci1.
D.Laci | 5457
2018-09-03 10:39:18
[38754]
Ha elárulnád a hibát és annak megoldását, akkor sokat segítenél más kezdőnek hasonló helyzet esetén.
Köszönöm szépen a sok segítséget tegnap este sikerült össze hozni megy szépen, már csak abban nem vagyok biztos hogy melyik lépésszamot állítsam be a motor vezérlőn. jelenleg a 8-on (1600) van de "kicsit nagyon lassú" arduinohoz képest. Mach3 ba jelenleg ugyan az a lépésszám mint arduinonál csak a sebesség lett annyival feljebb hogy még bírja a motor vagy inkább ezt a részt felejtsem el?
Üdv, talán tudok segíteni igaz, hogy Mazak illetve siemens vezérlésű megmunkál-okon melózok, nálam a helyzet menüpont alatt van egy nullpont eltolás menü ott az adott nullponteltolásnál( G54-G58-ig) 0-od a tengelyt amelyiket felveszed. Ha tudsz írni géptípust akkor talán többet tudok segíteni. Magyar nyelvű a te géped? Üdv H.Attila
a következő a problémám. Az Aspire-ben megírt g-code (Mach 2/3 ATC Arcs (mm))-t egy Mach3 driveren futtatva vágok. Eddig minden jó volt, csak elszállt a driver, újra raktam de most nem akarja lefuttatni a 1000 sor feletti codokat vagy hibásan futtatja.
Mi lehet a probléma és mi a megoldás?
Esetleg Debrecenben ismertek valakit aki CNC marógépekkel és a szoftverekkel foglalkozik?
Legalábbis nálam bevált a sarokcsiszoló - elektronikát is azzal szoktam szerelni .A mai nap például egy 5 V-os relét kellett alkotnom , hát összeköszörültem egy nyolccsatornás szilárdtest relét egy plc modulból .
Talán van egy sarokcsiszolód vagy egy kis asztali köszörűd és egy darab vasad . Hatszöget elég egyszerű készíteni házi körülmények között is csak egy kis kézügyesség kell hozzá .
Az 5V-hoz kell csupán az USB kábel, de a GND közös az LPT port GND-vel. A 12-24V az a bemeneteket és a 0-10V analóg kimenetet látja el. Én egyszerűen egy DC_DC step-up modullal húztam fel az usb 5V-ját 12V-ra
Érdekes egy öszvér ez a kártya is... Ahogy nézem kéne neki adni tápot valahonnan. Oldalt is van neki bekötési helye (12-24V) És gondolom van 5V-os táp a panelon. Hasonló van nekem is,ott a test közös csak,de onnantól meg már nem leválasztó kártya nekem. Csak porfogó a fiók mélyén... Sajnos kevés tényleg jót csinálnak valamiért. Le van választva a kimenet,ott van középen a 2 ic.
Rögtön lesz 5V a leválasztó kártya kimenetén, ha HI impulzust kap. Ezt a GND-hez képest adja ki. Nála mivel +5V-ot kötött a driverre, mindig HI állapotban van driver bemenete, így hiába adja ki neki újra, már fel van húzva a bemenet 5V-ra. Ezt írtam korábban, hogy a driveren a negatívokat kéne GND-vel összekötni és +pulse ill. +DIR jelet küldeni neki.
Vagy a machban átkonfigurálni a kimeneteket, de sztem nem nagyon ért hozzá.
Amúgy a step-dir-enable jelek nincsenek leválasztva galvanikusan, csak átfutnak a leválasztón.
A bemenetek igen, azoknak 12-24V-ot kell adni a board oldalán, hogy működjenek.
Össze akartam szerelni hétvégén a radiátort. Erre kiderült, hogy a csap beszereléséhez 12mm-es imbusz kell. Az én készleteim csak 10-ig vannak. A barkácsáruházakban se lehet kapni ennél több részest. Most akkor mi a fenét csináljon az ember?
Franczy | 6118
2018-09-01 19:57:34
[38727]
Mellőzzed az ehhez hasonló képeket itt, nem a faxbukon vagyunk!
A fő gond a dupla leválasztás miatt van. Kéne kapjon 5V-ot és akkor fog csak működni! A leválasztó kártya kimenete csak kapcsol,de nem ad feszültséget. A motorhajtásnak a bemenete szintén passzív és 5V-os jelet vár. Igazából nem is kéne neked ilyen leválasztó kártya,mert a motorhajtásban benne van. Esetleg a bemenetekre kellhet a zavarvédelem miatt,de annak is kell 5V...
fémfűrész Úgyis itt a vihar ,ráérünk A FIGURE 3 as rajzon a 275 ös alkatrészt kivenném , de nem akaródzik neki kijönni . Szétvenném magát a fűrészt és a satut az alaplemeztől . Ez egy csap amin forog a fűrész és a satut is tartja . Esetleg valakinek ötlete ?
A fénykép alapján (már amennyire nyomon tudom követni ) kapásból rosszul van bekötve . A P4(balról a 3.)=Y pulse (step) és a P5 (balról a 4.)= Y dir . Neked mintha fordítva lenne bekötve .
Akármit csinálsz, ha a Step jelet kézzel 5V-ot hozzáérintgetve lépked, már úgy, ahogy a Step bemenet kívánja persze akkor jó lenne csak nem kap jelet a számítógép felől pl. ilyen tesztet is tudsz csinálni, hogy egyáltalán a hardver megy e úgy, ha igen akkor utána lehet tovább keresgélni.
Köszönöm az eddigi segítséget, de igazából ez volt az 5. Bekötés amit próbáltam, de semmi... ha cnc shield v3 panelről vezetem ki akkor működik, de így nem. Jelenleg a kép alapján van... valamit ötlet még mit ronthattam el?
zozo | 5519
2018-09-01 10:36:23
[38714]
Az enable egyelőre ne legyen bekötve. (lehet, hogy mach-ban nem jól van beállítva)