Sima micro swich el oldanám meg a végállások figyelését. Van jelentőssége, hogy a 2 kábel hogyan van a ramps ba csatlakoztatva? Kell valami extra config a merlin be mert egyenlőre nem nagyon akar semmit csinálni sajnos. Amúgy a lézer vágott házba eddig szépen dolgozik a mechanika igaz majd nyomtatáskor derül ki de a tengelyek nem szorulnak, akadnak szépen lehet mozgatni.
Törölt felhasználó
2018-04-28 17:40:28
[18276]
Nézegetem az uj marlin ez támogat lasert is de még nem probáltam menüböl lehet e átkapcsolni 3d print modbol e? valaki használja kombi üzemodba print/laser?
tomtoled | 418
2018-04-27 19:26:36
[18275]
Nálam nem nyomtatóra van kötve , hanem lézerre ,/tehát másik frimware/ de nálam is volt ilyen gond , míg a végállás kapcsolókat be nem kötöttem utána egyből felment , tehát alaphelyzetbe kell tegyed , ami zárt állás , de vigyázz melyik pólust zárod. Üdv,
Az MKS másolat van meg nekem és a http://smoothieware.org/-ról valók a fájlok. Most megnéztem amúgy a másik linkről letöltve is de azzal sem jó sajnos.
Mondjuk szerintem én 0.5 alá nem nagyon mentem, de van egy fasza fekete színű, mindenálló precíz tollam, csőtoll szerű kialakítással (de nem tűs). Annak nem mar alá. Sőt még alkohollal sem nagyon tudom letörölni. Nem a szimpla Edinges, de azzal is jó nyákokat csináltunk még a lábas alkatrészek korában, bár az tény hogy érzékenyebb volt, nem lehetett végtelenségig áztatni, meg túl meleg vaskloridba sem rakni.
hali, nekem is ez volt a gondom, kb fél éve van kész a gép csak fel kéne programozni az is már félig megvan :D. nálam az segített hogy mikor be volt dugva az memo. kártya a vezérlőpanelbe nyomkodtam a reset gombot és egyszer faszán működött . Cseréltem már másik kártyára de annál is ugyan ez volt. próbát megér nálad is
Smoothieware-ben jártas kollégák segítségét szeretném kérni, ugyanis most ismerkedem vele, de már az elején elakadtam és kicsit már kétségbe vagyok esve. Letöltöttem a hivatalos oldalakról a config.txt-t és a firmware.bin-t. Ezeket felraktam egy sd kártyára, és utána ezt behelyeztem a smoothieboard-ba.
Na most az lenne a problémám, hogy amikor a gép usb-én keresztül áramot adok a smoothieboardnak, és megnyitom a behelyezett sd kártya tartalmát a gépen, akkor a firmware.bin fájlnak át kéne neveződnie FIRMWARE.CUR fájlá. De nem változik semmi. Pedig a ledek jól villognak. A d7, d4 és d1 led folyamatosan világítanak, a d2 és d3 pedig sűrűn villog.
A config.txt-ben még semmit sem írtm át. De elvileg attól függetlenül még át kéne neveződnie. Illetve az usb dugaszon kívűl semmi más nincs csatlakoztatva.
Esetleg volt már másnak is ilyen problémája? Én most így jó pár próbálgatás után az sd kártyára gyanakszom, de gondoltam elöbb megkérdezek itt mindenkit, hátha valaki tud megoldást és nem kell potyára vennem egy másik sd kártyát.
Segítségeteket előre is megköszönöm!
Törölt felhasználó
2018-04-27 10:56:45
[18265]
Nyomtatásnál majd kiderül az másolja a mechanikai hibákat.. Nekem egy kibelezet mélyláda lesz a váz (Laminált butorlap )olyan ultimeker2 vázszerü 45 ragasztot nem kicsi de most ez lesz hasznositva 60x60x67cm de kombi gép lesz ha sikerül nyomtato+laser....
Támaszd ki a függőleges tartót egy menetes szárral, meg szereld az egészet egy merevebb bútorlapra...ha kell tudok adni, mert vannak maradékok, de postázást nem vállalok
Ez a kettő sokat számít az egész merevségéhez, és javítja a nyomtatás minőségét.
jogos, valóban a marós megoldásra gyűjtöttem be a coppercamot. Nem néztem hogy tud e mást, csak feltételeztem. A routerem még mindig építés alatt szóval nem próbáltam Következő hozzászólásban írták a tutit.
Üdv Nem rossz ötlet a filctollas izé csakhogy, a coppercam az marókódot generál ami körbemarja a vezetősávot, ez a filctollas dolognál pont forditva lenne, tudsz rá valami forditó megoldást?
Ahogy nézem semmivel. Viszont meglepően pontos a vágás. A vezérlésnek kialakított furatok nem passzolnak eddig a többi eddig jó.A mechanika egyenlőre nem akad. Sajnos a nyomtatott darabokból elég sok hiányzik barkácsokni kell de ami megvan az is pontos. Egyenlőre így állok.
Majd, ha hazamegyek megkeresem a nyákot. Sajnos már több mint 2 éve próbáltam. Felpucoltam a nyákot, átöröltem nitrohigítóval és az épülő nyomtatóm segítségével húztam rajta csikokat. Harmadik vagy negyedik panel lett jó.
Amit linkeltem, ott pl. nem simán a rézre nyomtatnak, hanem fotó lakkra. Gyakorlatilag a nyomtatással helyettesíti a nyomda filmet. Mondjuk ez már számomra is kérdéses..
Az a gond, hogy ezek kész pdf állományok. Újre kellene rajzolni, ahoz nincs kapacitásom. (meg tudásom). Be tudom , hívni Cura-ba úgy mint jpeg file de nem jó.
Már csináltam sima egyenes vonalakat nyákra PLA-val 0.4mm vastagot, nem marta alá. De egy rajzolattal lehetnek gondok.
CorelDrawal lehet raszteres ábrából vektor ábrát csinálni. Bár nyákot lehetőség szerint nem PDF-ből szoktunk. Vannak direkt NYÁK-hoz való Gkód generátorok. pl. amit én ismerek az a CopperCAM Ez megeszi a legtöbb NYÁK tervező kimenetét.
Mondjuk nyomtatni nincs értelme, fel kell tenni egy alkoholos filcet és azzal rajzoltasd fel, azt lehet maratni, a PLA, vagy más műanyag leválik és alámaródik.
Hümm.. A kérdés jó. Én Eagle-t használok PCB tervezésre, amiben van lehetőség DXF-t exportálni. Ezt már gyanítom Simplify-ban, vagy Fusion 360-ban is meg lehet formálni, hogy legyen egy vastagsága a rajzolatnak. Ezt pedig már egy szeletelőbe simán be lehet dobni. Na most így kigondolva egész egyszerűnek tűnik, kipróbálni ugyan még nem próbáltam. De ha kész lesz a masinám, biztosan ki fogom!
Igen, vannak már próbálkozások. Én is ki szeretném próbálni, de sajnos még a nyomtatóm sincs készen (majd minden megvan, CSAK fúrni-faragni kellene...).
Eddig semmi gond vele, kivéve hogy nem menti el a korrekt axis beálitásokat, de azt megoldottam az M92 vel.
paradipiro | 102
2018-04-26 11:10:35
[18243]
Én két hónapja vettem egyet, ugyan így németből. Egy hét alatt jött DHL-el..
Már gyártatom hozzá a fm vázat, mert a fa egy kalap %*!! Az y tengely motortartó konzolja nagyon gyenge, nekem szállítás során el is tört, viszont volt belőle pót a csomagban.
Finomhangolni kell a szerkezetet erősen.. tervezem hogy drivereket cserélek, de ehhez a firmware-t is át kell írjam. Úton van egy tarcsi alaplap, amin a kísérletezést végzem.. :D
Megjegyzem, tanuló gépnek vettem, eljátszogatok vele.
Én sokszor csináltam már, de nekem az M6-os menetfúró vált be. Már készítettem egy videót, hogyan is szoktam gyártani, de még nem töltöttem fel a youtube-ra.
Az extruderhez ilyen csavart valaki készített már házilag? Működik az M5 menetfúrós megoldás amit pár videóban is látni lehet?
gidacska | 441
2018-04-26 05:47:56
[18237]
Szia. Épp most építek egyet. Stabilnak tűnik. 6mm fából van kivágva. Picit kellett a kapcsolódási pontokon csiszolni, mert feszült volna de egyenlőre jónak tűnik. A váz alig 5000ft körül volt Szlovéniából 4 nap alatt itthon is volt.
Nekem,(a 3D nyomtatókhoz nem értőnek) tetszik a linkelt i3 klón.:)
Feltett szándékom, hogy kíváncsiságból, akrilból kivágom a váz elemeit, aztán összecsavarozgatom. A többi "kacat" is összeszedhető a ház körül. Valami hasonló lesz, mint 'anno a "bútorlap CNC" Hajt a kíváncsiság...:)
A facebook 3D nyomtatás fórumban épp pár napja volt téma. Kb 20000 Ft körül van a kivágása, ha valaki egyedileg akarja megépíteni. Arra én is kíváncsi lennék, hogy mennyivel lesz jobb, mint egy Kínából kompletten vásárolt prusa i3 klón, amit e-bayről Németországi shippingel meg lehet venni 40 ezer Ft környékén és 4-5 nap alatt itthon van. Nekem is egy ilyen van már lassan 3 éve, csak akkoriban még egyenesen Kínából vettem és a vám+áfa miatt kicsit többe került, viszont azóta is úgy használom, nem menetes szárakkal jött, hanem trapéz orsóval, valamint kártyáról is tökéletesen nyomtat, nem kellett vele szenvednem az első perctől kezdve.
Épített már valaki közületek, lézervágott vázszerkezettel nyomtatót?(fém, műanyag...stb.) Pl. ezt a típust...
Mik a tapasztalatok az ilyen, "puzzle rendszerű" vázakkal? (ha vannak)
Thowra | 267
2018-04-24 21:38:51
[18230]
Üdv! Eddig ILYEN tárgyhűtést használtam a nyomtató próbálgatásánál de a ventilátor az elrendezése miatt zörög (Venti függőleges helyzetbe oldalt tömített hézag). Érdekelne, hogy kinek milyen hűtő kialakítás vált be? Néztem hasonlót ehhez a ventilátorhoz amibe vízszintesen lenne (úgy nem zörög), de találtam olyat is ami kör alakú és körbeveszi a hotendet teljesen. Másik véglet a kb 20mm széles szögletes, egy oldalról lelógó fúvóka. Ezeket nézegettem