Köszönöm, az eredetit, ha megcsinálja a gép akkor a 2. és 3. példány esetében a külső kör már nem jön össze neki, valamiért elcsúszik a körök íve a kezdés és vége között
Apróbb hibák vannak de nem befolyásol semmit. Egy kicsit megkurtítottam más hátha talál benne hibát, A sebességet felvettem és az eredetit lefuttatva nem okozott semmi gondot.
Ha Valaki esetleg ráér 1 picit kipróbálhatná, hogy milyen eredményt produkála mellékelt kód , itt most is hibázik, az eltolásos verzió most lesz majd kipróbálva
dtb | 1914
2018-12-10 09:32:04
[39952]
Elsőnek nézd meg, hogy az "Active low/High" azonos értékre van állítva? A vezetékelésnél mindkettő azonos polaritást kap?
Sziasztok segitséget kérek 5 axis CNC Breakout Board with optical coupler For Stepper Motor Driver MACH3 kártyánál ugyan az a kapcsoló lenne a végállás és a referencia.végállás kapcsoloként jol müködik,de referenciára akarom küldeni,a vezérlőben valami hiba lesz.hosszú ideig nem reogál semmejik kapcsolora.
Itt egy példa . Szövegszerkesztés ====szerszámpálya(Mach3-post) Beírja a G71/G91.1 ---------------------------------- ahogy megváltoztatom a G91.1-et G90-re már működik , teszem hozzá a G71(Kontúrnagyoló ciklus esztergára)
Ha a kódot manuálisan beírt eltolással kipróbálnád, nem az Aspirevel generáláva, akkor kiderülhetne, hogy úgy hibázik e, ha igen, akkor nem a generáló Aspire lenne az ok.
a rajz ua, csak copyzva van egymás mellé, átfordítva .tap-ra és már csúszik x v. y irányba ahogy éppen kedve van. mach3 3.502 a progi, sima leválasztó karival megy a vezérlés, a pc-ben cseréltem memót de hiába, holnap tok képet felrakni ill a G kódot is, de lehet h vmi be van kapcsolva az aspire-ban ami nem kéne,
Ugyanaz a G kód hol jó, hol nem ? Ha így van, akkor hardverhibának néz ki vag a G kód vezérlő programban elállítódik valami stb. vagy direkt csinálja rosszul.
Hardver ill Software probléma ! ------------------------------------ Egy G-cod feltenni ide ez alapján el lehet indulni a Software vagy Hardver felé a probléma megoldásában.
sajna nem jöttünk még rá h. mi a hiba, a hét elején még egész pontos volt, most ha 1xrre 10 egyforma kört ki kell vágnia egymás mellett akkor már nem lesznek körök hanem oválok, de ha csak 1-et vág akkor az még jó
a hajunkat téptük egész nap, és ramdom jön elő a hiba, pl egymás mellé teszek az aspireban 3 kicsi karifát és kivágatom akkor különböző képpen rondít bele, a hét elején még semmi baj nem volt a géppel, újra telepítettem a 2 progit de nincs változás ):
Helló, segítsééég!! de sürgősen kellene, aspire-ből átfordítok dxf-be és mach3 ban szeretném kék lézerrel kivágni de valahogy elcsúszik a kordináta rendszere pl 5x5 négyzet 3db egymás mellett belsejük kivágva, és eltéved x és y-ban is de ha jegyzettömbben megírom akkor jó a kivitel, tehát nem a tengelyeknél van a bibi, mit hol kellene állítanom? előre is köszönöm a válaszokat még ha ejnyebejnye is! csak építő is legyen, köszönöm, Csaba
KoLa | 7585
2018-12-06 20:07:39
[39933]
Valószínűleg a léptéket kell szerkeszteni, nem pedig a nyomtatási méretet. Az AtoCad-ben legalábbis így van.
Szkarabeuszt néztem én is, csak a szállítás dupla annyi mint maga a cucc Plusz egyenlőre csak egy munkára kéne próbára és minél olcsóbban próbálnám megúszni, de lehet innen kell rendelnem, v. még kipróbálom az epoxi ragasztót ami van otthon, hátha.
Ismeri itt valaki a Mazak Cam T-3 operátor panel felépítését? Működési módját? Az enyém megbokrosodott, s nem tudom melyik végét fogjam meg. Pl kapcsolom a szegnyereg hátra kapcsolót és elindul a főorsó, vagy a szerszámcserélő, vagy valami más.
Ez úgy kezdődött, hogy az operátor panelen véletlenül egymás után kétszer is megnyomtam a ciklus start gombot, gyors egymásutánban. Persze ennek nem kellett volna ezt a hibát okoznia, de most már ez van. Gondolom valami elszállt benne.
Azt feltételezem, hogy nem maga a PLC, hanem az operátor panelben valami. Továbbá az a sejtésem, hogy az operátor panel tartalmaz valamiféle muxer-t, ami valamilyen bináris kódolással küldi a jeleket a PLC-be. Ha ez így van, akkor jó eséllyel az operátor panel jelfogó IC-i közt kell keresnem a döglött darabot, vagy maga a muxer döglött meg.
Jól gondolom?
LittleSV | 841
2018-12-06 09:20:05
[39929]
Szia. Nem ismerem a géped, de a gép felbontási beállítása jó? Home pozícióból safe Z-vel, kézi vezérlésen a G1 X100 Y100 kódot kiadva milyen pozíciót vesz fel az X és Y tengelyed?
Ha jól emlékszem a szkarabeusznál kiszállítják a kloroform-os csomagot. Illetve az MKI plexinél is. Van még pesten az azúr vegyszerbolt , de ott úgy tudom csak személyesen lehet vásárolni.
Van egy mini cnc 3018 as gépem.gravirozni szeretnék. Szerkesztéshez használtam inskcape programot. Ki valasztottam mekkora méretben legyen es szerkeztettem egy képet. Elmentettem gcod ba es grbl controll van a cnchez. Es bármekkora méretbe szerkesztem ha A4 ha A3 asra ugyan akkora lesz a gravírozott szöveg / kép nem változik a méret. Hol lehet a hiba?? Köszönöm előre is a segítséget. Vagy esetleg ha van valakinek ilyen gépe.
Török Tamás | 2045
2018-12-06 08:37:47
[39926]
Én kipróbáltam nekem nem jött be ,berepedezett a plexi, talán túl erős....
Előzmény: Szalai György, 2018-12-05 09:27:13 [39917]
jani300 | 12257
2018-12-06 00:28:16
[39925]
Szerintem vagy 40 éve ,apám kikönyörgött egy receptet a körzetitől . Úgy adtak . Az már más kérdés hogy nem lett használva csak egy próbára .
Csak nyugodtan próbálja meg patikában. Többen vagyunk itt, akik patikában vettük. Persze, biztosan vannak egyéni elbírálások, amint a feleséged példája is mutatja. Ilyen az élet.
Köszönöm a válaszokat, még annyi hogy kloroformot gyógyszertárban is lehet venni ?
dtb | 1914
2018-12-05 10:37:50
[39919]
Még nem próbáltam, csak tipp volt részemről, mivel nem oldja a plexitet, tehát nem fog bemattulni, ha megköt, átlátszó, elég erős, de nem rideg. Próba-cseresznye.
A plexi ragasztásához a kloroform a tökéletes megoldás, ugyanis oldja a plexit, ezért ha jól illeszkedik a ragasztandó felület, akkor a ragasztás víztiszta lesz, nem látszik a ragasztás helye.
A neten találni olyan céget,amely vállalja a kiszállítását is, mindenféle engedély nélkül is.
Segítséget szeretnék kérni, hogy plexit mivel lehetne szépen ragasztani? Ilyen sziloplaszt féle anyagok nem nagyon jöttek be eddig, neten láttam injekciós tűvel adagolható ragasztót, de horror ára van neki. tippet kaptam még hogy a kloroform is jó lehet. Nektek eddig mi vált be, amivel szépen lehet ragasztani és viszonylag könnyen is beszerezhető?