Hello! Egy kérdésem lenne. Hogyan tudnánk megvalósítani, hogy egy dc servo vagy egy stepper motor egy joystik vezéreljen. Tehát a joystick kitérésével megegyező legyen a motor gyorsasága. A legkisebb fordulaton is és legmagasabb fordulaton is megfelelő legyen a nyomaték. Ezen felül a vezérlőnek tudnia kellene, adott pozicíót elmenteni majd a két pont közötti utat megtenni adott sebességgel, magyarul tanítható legyen a dolog. Ez egy kamera mozgató eszközt fog hajtani mégpedig egy sínen mozgó kocsit fog oda vissza vonni-húzni.
letöltöd a libraryt, kicsomagolod, majd bemasolod a Program Files/Arduino/Libraries könyvtárba. Lehet nálad Program Files (x86) könyvtár van, ha 64 bites az oprendszered.
Gondoltam letöltöm az ino-t, feldurrantom a NANO-ra, beállítom azt örülök. Erre csak a letöltésig jutottam. Mindenféle fordítási és egyéb hibával megáll.
Nem kényeztetsz el minket információval a problémád részleteiről. Mit csináltál, meddig jutottál el benne? Program a GitHub-ról letöltve-fordítva-feltöltve a Nanóba? Mit csinál? Mit nem?
Érdekes dolgot produkál az én Mega2560+RAMPS 1.4 panelom. Grafikus kijelző van rajta amin valamiért alig látszik valami hiába állítom a kontrasztot, de amikor megnyomom a RAMPS reset gombját és amíg nyomva tartom addig jó a kijelzés. Aztán elengedem újraindul a mega és utána megint nem jó. Látott már valaki ilyet? Lehet ezzel valamit kezdeni?
számot akarsz tárolni mért int használsz? byte nem elég és még konvertálni sem kell mehet direktbe eeprom/ register csak helyet kell lefoglalni neki (direct modon)!?
vagy is csak darabolva, mert a nextion kijelzőtől úgy küldöm el az adatokat, hogy hármas számcsoportokba formázom, így tutira úgy jön el, de asszem most hogy ezt leírtam, azt is megnézem mit küld ki magából, nem e az szívat...
itt egy régi projektem string alapon egy két funkcio...
#include <SoftwareSerial.h>
SoftwareSerial BTSerial(10, 11);
unsigned long elapsedTime; unsigned long onTime; int THRESHOLD=0; const int Enter_Button =2; const int POWER=12; const int MONITOR_LED=13; boolean state = true; String readString;
//BT----------------------------------------------- if (BTSerial.available()){ while (BTSerial.available()) { delay(3); char c = BTSerial.read(); readString += c; }
if (readString.length() >0) { BTSerial.println(readString);
if (Serial.available()){ while (Serial.available()) { delay(3); char c = Serial.read(); readString += c; }
if (readString.length() >0) { Serial.println(readString);
Nem nagyon vágom az arduinot, de az biztos (rendszertől függetlenül) hogy az eeprom írhatósága véges és nem is olyan sok mega2560 esetében 100.000 tehát csak akkor használd ha tényleg szükség van rá.
Még valami ha string.toint funkciót használom ésnem intbe hanem byte -ba rakom az eredményt? természetesen szintén nem éri el a 255 értéket akkor működhet?
kösz!
frob | 2339
2018-01-15 10:31:51
[884]
sziasztok okozhat e gondot a int változót eeprom.write paranccsal írom ki? viszont sosem jut el 255 ig egy érték sem alapvetően lehetne éppen byte is... de nem az
előre is kösz!
csatlos.laszlo | 145
2018-01-14 18:28:13
[883]
Fórumtársak! Tudna valaki segiteni! Arduino programtárhely, esetleg ahol hex f. is vannak.
Pali79 | 711
2018-01-13 23:28:50
[882]
Túl vagyok az első teszteken és találtam hibát is a dologban. A gyorsulási értékeket nem lehet normálisan állítani. pl. az első érték a menüben 10. Amint belépek a menüben már 100-ra változik és csak növelni lehet, azt is százasával.
Ott a link a videó alatt. Én későn vettem észre, hogy ott írja, hogy Xloaderrel kell feltölteni rá... Én nem vagyok képben az arduino dolgokkal, úgyhogy ezzel szívtam nem keveset mire rájöttem.
Nyilván. Én használtam a Marlyn-t is egyszerűbb fúrási feladatokra csak ügyeskedni kellett a G kóddal a 3D nyomtatóra kihegyezettség miatt. Ezzel lehet két PWM-mel szabályozott kimenet működtetni, bele vannak építve a megszokott G és M kódok, úgyhogy szerintem okos kis megoldás. Tegnap este töltöttem rá a mega-ra, nézegettem, tesztelgettem. Egyetlen dolgot hiányoltam, mégpedig a forrásfájlt, mert így nem lehet beállítani semmit előre mint a Marlyn-nál, hanem menüből kell a szükséges paramétereket módosítani és elmenteni.
ha még látványosabb kijelzést szeretnél van arduinos projekt is ilyen szinpadi tv szekcios led modulokra lehetöség PXX jelzik a pixel távolságot a gyártói megjelölés fényereje brutális....
Nem volt neki külön oldala, a youtube oldalán nézegettem és az egyik videó alatt volt egy letöltő link, sajnos már nem tudom melyik volt pontosan ez a videó. De azt hiszem ennek a lecsupaszított változata lehet:
Végig nézted a videót? 35. perc környékén látszik, hogy egy RAMPS panelt egészített ki még egy A4988-cal, tehát minden motort külön meghatóval van ellátva. Ha arra gondolsz, hogy egy arduino-ról abban igazad van, de a kérdés nem erre vonatkozott.
Nézd meg az fb arduino csoportba hogy milyen led mátrixot készítettem. Eddig abban a csoportban vezetem a lájkokat mert mindenki kezdő vagy kérdez vagy csak hőmérőt készít. WS2812 led szalagról megy azaz egy vezetéken van meghajtva 72x8 RGB LED, a szöveget web oldalon keresztül lehet rá feltölteni vagy SD kártyáról, van benne óra amit a netről szinkronizál, illetve hőmérő is, meg van olyan változatom megírva ami .bmp 24bpp fájlból játszik le képeket, az a youtube-on is fent van.