Volt olyan bt modulom amiben sajnos volt alapzaj, nem is kevés. De ez a táptól is függhet. Ennél én is csináltam egy próbát az elején, összedugva mindent, hogy hogy szól. Főleg ez a 10$ os táp izgatott. De basszus, siri csend, 1 cisszenés, sípolást sem hallani. Persze a bt modul ebben egy újabb, drágább van, lehet e miatt.
Ilyen erősítőt én is vettem régebben, tovább is adtam rajta, mivel a nyomógombok nyomkodásakor és bluetooth kapcsolatkor a digitális jelek cicergésként halkan hallatszódtak a hangszóróból. (Engem pedig baromira zavart, ha a zenében amikor csönd van ilyen fura zajok jönnek ki.) Én sokkal egyszerűbben oldottam meg az aktív hangsugárzómat. Vettem egy Yamaha NSP51-es fa dobozos centersugázót és ebbe beleépítettem 6Ah-nyi Li-Po akkut, meg egy jobb féle "ebay-es" BT-os SD kártyás pici erősítőt, amiben még LiPo töltésvezérlő is van USB-ről. (Talán 2x5W körüli teljesítményű.) Nagyon szép a hangja és nincs semmi vezeték és semmi cicergő hang. Sok napi folyamatos zenehallgatást bír. Full hangerőn is kellően hangos zajosabb kerti munkához. (Még gondoltam ragasztok az aljára némi bőrdarabot, hogy kevésbé sérüljön a fadoboza pakolászsánál.)
Van még elég hely a dobozban, tégy a tápra vagy 10000uF elkót! Rögtön megjönnek a mélyek, sokkal barátságosabb lesz a hangja. Tapasztalatból mondom, ég és föld.
Elég nekem a 2x 50watt is bőven. Gyakorlatilag az elkatrész ami kellett hozzá: Táp 10$ Erősitő 10$ Bluetooth 7$ antenna 1$ A többi, csatik, stb volt, meg filléres dolgok. Annyi hogy a VU műszerhez kellett egy meghajtó elektronika, kb. 5$. Persze ez a VU, nem fontos,elhagyható. Ilyen erősitő van benne, mint a linken. Persze van rengeteg tipus. Meg jól és szépen szól. Ami miatt ezt rendeltem,hogy 12-35v tápfesz mehet rá, hangerő +kikapcs gomb. Kocsiba is van egy hasonló, de azon integrált a bluetooth. https://s.click.aliexpress.com/e/UGl2PU4 Táp https://s.click.aliexpress.com/e/SRRGIQy
Szép munka, gratula! Két kérdés, a 24V/6A tápegységből a 2*100W-ot hogy szeded ki, vagy nem szeded mert nincs is rá szükség, csak épp ilyen végfokod volt? Illetve ez milyen típusú végfok?
Vettem gagyi kínai hangfalakat, de rájöttem hogy macerás állandóan kihordani az udvarra a mozizáshoz az egész csomagot (erősítő, kábelek, elosztó, állvány stb), és csinálnék inkább aktív hangfalat belőle. Ebayen néztem ilyenre előkészített modulokat de sem a kivitelezésük sem az áruk nem tetszett igazán (no meg nincs is szükségem sd, usb lejátszára fm rádióra stb. BT még esetleg lehetne de nem feltétlenül) Köszönöm!
Üdv Összedobtam egy kis bluetooth os erősitőt. 2x100watt erősitő modul,VU műszer egy 20éves sony deck maradéka, tàp 24V 6A. Burkolata cnc n, nyák és plexi, előlap szálcsiszolt aluból készült. Anyagköltsége kb. 15ezer ft volt.
sutyko | 297
2019-05-13 21:55:23
[19895]
Szép lett! Szép selymes, homogen lett.Egyik bácsi a cnc taliról úgy csinálja, ha minden igaz,hogy méhviaszos terpentinnel bekeni a kiálló részeket majd pácolja és teakolajjal lekeni.Úgy megnézném élőben ezt.Nem tudom hogy az olaj nem mossa el a pácot? Na de mindegy...., Gratulálok én is!
Rabb Ferenc | 4360
2019-05-13 21:16:59
[19894]
Ennyire talán nem is kellene "impregnálni" a reliefet. Elvégre nem halászladikot készítesz.
A méhviasz az oldószerek segítségével eltömi a felületi pórusokat, ennyi elég. Száradás után szépen kifényesíthető selyemfényűre. Na de majd kikísérletezed a neked tetsző/megfelelő variációt. Sok sikert hozzá!
Az itt kapott útmutatás alapján én így csináltam: Megcsináltam az 1/3 lenolaj/terpentin/méhviasz lötyit. Mikróban jól felmelegítettem, majd addig kentem a fára, amíg beitta (sokat beszívott) Ezután én még külön hőlégfúvóval átmelegítettem a fát, ekkor megint beszívta a maradékot (első kép) Majd ezután már a kicsit dermedni kezdő kenceficével újra átkentem, de ez már nem szívódott be annyira. (második kép)
Sajnos a művészellátós terpentin is büdös, legközelebb lehet, hogy anélkül fogom próbálni, csak melegítéssel.
Sajnos újat nem tudok mutatni, a régieken pedig már túladtam...
De a kérdésedben meg is adtad a választ. A lakkozottat bátrabban lehet tapizni mert a védőréted keményebb. De a reliefeket nem nagyon szokták tapogatni, inkább csak nézegetni - és néha finoman letisztítani.
Szia Feri ! Mindig érdeklődéssel olvasgatom a relief kezelést. Tudnál egy ilyen eljárással készült művet mutatni?!Én festés után lakkozom, így lehet tapogatni és nem fog.Ezeket is lehet? Üdv.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2019-05-07 13:24:23 [19859]
Igen, ez jó én is igy csináltam, vagy csak simán bekenem lenolajjal, és másnap hőpisztollyal ráolvasztom a méhviaszt. Nem tudtam elviselni a terpentin szagát,azt hittem mind ilyen büdös.
dtb | 1914
2019-05-07 20:08:22
[19860]
Köszi, ki fogom azt is próbálni!
Rabb Ferenc | 4360
2019-05-07 13:24:23
[19859]
Nekem ez bevált: [Törölt vagy nem létező bejegyzés linkje]