Ha van annyi a kúpból, hogy az anyát pozícióban tartja, akkor körbe kell kenni két komponensű epoxi ragasztóval oszt' jónapot. Legfeljebb 2-3 lépésben felépíteni, amikor kicsit már keményedett.
Valaki tudna benne segíteni hogy valami hasonló rendszert kialakítani.
https://www.youtube.com/watch?v=vBLuF_F2_qs
Engem a 4th vezérlése érdekelne.
RJancsi | 5809
2019-01-13 19:35:52
[40399]
Írtad, hogy a széttört kúp nincs meg. Akkor mit építesz fel? Esetleg még az is szóba jöhetne, hogy egy vékony falú öntőformát kell nyomtatni és beragasztani, majd azt helyben kiönteni epoxival. De hogy hogyan kerül bele az anya és mi tartja a helyén gyanta megkötéséig azt nem tudom. Utána meg központosan ki is kéne fúrni a csavar helyét úgy, hogy az anya menete ne sérüljön. Necces...
Ok, így világos, köszi. Igen, a környéke sík, működhet a beragasztás, csak addig nem akartam eltávolítani a kúp maradékát, amíg meg nem próbálom felépíteni a széttört részeket.
Bocs, nem voltam egyértelmű... A kúpot nyomtatnám ki, majd ha jó, akkor beragasztanám a burkolatba az eredeti kúp helyére. Gondolom a "környéke" sík, ezért a kúp aljára lehetne egy szélesebb talpat nyomtatni a nagyobb ragasztási felület érdekében. Akár pillanatragasztó is megteszi de nem árt valami jobbfajta kétkomponensű ragasztó sem. Az anya elhelyezése elég macerás de megoldható. Az anya helyét üregként bele kell tervezni a kúpba, majd amikor a nyomtatás épp "befedné" az üreget meg kell szakítani, berakni az anyát majd tovább nyomtatni. Így olyan lesz, mintha körbe lenne öntve az anya.
De mit nyomtatsz? A kúp nem kivehető, gyárilag a burkolattal együtt öntötték. Egyébként a nyomtatott műanyagba lehet menet közben anyát tenni úgy, hogy ne húzza ki a csavar?
Nehogy felfúrd nagyobbra a menetet! Amit a 16-os csavar nem szorít meg, azt a finommenetes 18-as sem.
Az oszlop biztosan nem kopott, inkább az asztal. Az a baj, hogy oválisra kopik, a 15 század lógáshoz elég 2-3 század kopás. Azt meg nem hézagolod ki semmivel.
Azt a csavart kéne megnézni közelebbről, nem létezik, hogy nem szorítja meg az asztalt. Lehet, hogy rövidebb a menet és felül a szára, vagy éppen egy alátét hiányzik alóla...
Svejk mesélhetne ( a vasútnál dolgozott ) Egy ugyancsak ott dolgozó "gömbölyítő " (esztergályos ) volt ismerősöm szerint : homok, zsír oszt szorul ( amikor nem sikerült a csap -hüvely esztergálás akkor alkalmazták
Előzmény: Szalai György, 2019-01-13 09:03:15 [40382]
vadember | 1886
2019-01-13 18:53:37
[40391]
Annak mi az oka, hogy nem a frekiváltóra kötött motor teljesítményével kell számolni?
A 3D nyomtatás nekem célszerűbbnek tűnik. Már csak azért is, mert ha nem sikerül elsőre, lehet finomítani a kúpon. Ha epoxival közvetlenül kiöntöd és nem sikerül az pech. Ha meg külön öntőformát csinálsz az epoxinak az elég macerás.
Üdv urak, kis segítséget, ötleteket kérek. A laptopomban eltörött az a műanyag rögzítőpont, amihez a zsanér van csavarozva. Tudjátok, olyan műanyag csonka kúp, aminek a végébe réz anya van préselve, és ebbe megy a csavar. Na ez a csonka kúp tört szét, a darabjai nincsenek meg, csak az anya. A csonka kúp nagyobbik alapja még megvan a burkolaton, és arra gondoltam, hogy valami epoxival vissza lehetne építeni. Az eredeti csonka kúp kb.: R:10mm, r: 5mm, m: 15mm
Milyen epoxival lehetne ezt megcsinálni? Egyáltalán az epoxi a jó irány? Nem dolgoztam még epoxival.
Gépipari Szolnok 75 | 308
2019-01-13 18:13:32
[40387]
Köszönöm szépen! Nekem in 380V-out 380v-os van. Ugyanez vonatkozik erre is?
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy egy 1,5 vagy 2,2kw-os frekvenciaváltóhoz, milyen fékellenállás kell? Köszönöm!
Gépipari Szolnok 75 | 308
2019-01-13 12:39:21
[40384]
Igazad van Jani! Így jártam én is az asztali fúrógépemmel. A szorítócsavart rögzítő kis hernyócsavar , valami miatt kilazult és el tudott fordulni pár fokot, és már nem szorított megfelelően. Azt kellene meg nézned Laci!Egy 16-os csavarnak szorítani kell, de nagyon!
Érdekes ez a probléma , hogy miért nem szorít . Talán a fix szorítócsavaron kellene odébb fordítani , hogy ne ütközzön a szorításnál a kar ,esetleg megmozdul a csavar meghúzásnál . Az öntvény alapanyagnál puhább betétet illene tenni hézagolónak . A trombitalemezes hézagolás nem annyira tetszik nekem . Nekem még a szegnyergek is másznak visszafele , egyszer meg kéne már csinálnom .
Előzmény: Szalai György, 2019-01-13 09:03:15 [40382]
Szalai György | 9490
2019-01-13 09:03:15
[40382]
Mely tulajdonsága miatt a legjobb a bronz? Az én gondolatmenetem szerint ide minél nagyobb statikus súrlódási tényezőjű anyagpár kéne. Minél kisebb szorító erővel tudjon ellenállni, minél nagyobb elfordító erőnek. Innen nézve az acél-acél kapcsolat kétszer olyan kedvező, mint az acél-bronz, vagy acél-alumínium.
De a zsír/olaj miatt hiába, ha nincsenek olyan felületi egyenetlenségek, amik képesek lennének szorításkor áttörni a kenőanyag filmet. Ha volnának ilyen egyenetlenségek, akkor kissé alakkal záró lehetne a kapcsolat és nem kéne csak a fémek súrlódási együtthatóira bízni az eredményt.
Lehet, (de ebben határozatlan vagyok) hogy a zsír/olaj kiszorítását épp a szorító felület csökkentésével lehetne elérni. Lyukacsos hézagoló lemezzel, vagy alul-felül hézagoló gyűrűvel. Kisebb felületen, nagyobb nyomással. Szerinted?
Igen,erre én is gondoltam,bár én bronzlemezre. Rosszul mondtam a lógást 0,15mm,igy ma megnézem egy kicsit hosszabb szoritókarral. Ami még talán pozitív irányba tudja vinni a dolgot az az hogy eléggé meg van döntve szögbe a kar,tehát amit fogsz és ugye az minnél nagyobb szöget zár be a csavarszárhoz képest annál kevesebb forgatónyomaték jut a csavarra. Csinálok egy picit hosszabb merőleges karos csavart és irok hogy mit sikerült belőle kihozni.
Előzmény: Szalai György, 2019-01-13 06:27:42 [40378]
Szalai György | 9490
2019-01-13 06:27:42
[40378]
Nem lehetne acél hézagoló lemezt tenni a furatba? Alul felül kihajtva, hogy ne csússzon ki.
Az alábbi 2 db különböző méretű led panel,kijelző programozásához keresnék segítséget! Nem kérném ingyen. kijelző1 kijelző2 Itt napi szinten elérhető vagyok de az adatlapomon még telefonszám is van:). Előre is köszönöm!
jani300 | 12257
2019-01-12 22:00:07
[40376]
Ezt kicsit furcsállom . Tudsz kopást mérni az oszlopon ,vagy végig egyforma a mérete ?
Köszi Gyuri. Az oszlopnak muszály olajosnak lenne (vékonyan) hogy könnyen lehessen emelni és forditani. Megmértem 0,3mm a lógás tehát ez sok és ezért nem tud tisztességeset szorítani. Alul is és felül is ennyi tehát nem is igen kopás hanem én arra gondolok hogy a sok évtizedek alatt az ujra és ujra megrozsdásodó oszlop ennyit fogyhatott kopással együtt véve.
Előzmény: Szalai György, 2019-01-12 08:02:11 [40356]
természetesen volt. ha nem lenne, ott a zsebben a telefon... nem gondolom, hogy ehhez zseninek kéne lenni. egy diplomával és néhány év tapasztalattal rá sem kellene keresni a neten egy ping és egy ifdown eth0 - ifup eth0 parancsra azért. ezzel a kétharmad feladat kész is, maradt 18 perced egy textfájlba kiírni az eredményt... cigi majd akkor, ha a munka kész van és hátradőltél.
A fiam most végzett gazdasági informatikusként. Nálunk volt nyári gyakorlaton. Legyen annyi elég, hogy katasztrófa, amit tanulnak, meg ami gyakorlatuk van. Ilyeneket tanulnak, hogy: hálózati operációs rendszer. Mondtam neki, mesélj már róla. Én még nem ezt nem ismerem...
Mikor ez volt egyáltalán volt net ? mert ha nem szegény hiába keresett nem talált semmit.
20/4 feladat osztva akkor 5 perc megoldás, ebből keresés darabonként3 perc, marad 2, elszív egy cigit vége is, te akkor valami zsenit kerestél magadnak lehet ?
szükségem lenne egy munkatársa, kisebb nagyobb hálózatok üzemeltetéséhez. egy viszonylag fialtra, akinek van affinitása, szereti a kihívásokat, tud és akar még tanulni. találtam egyet, egyetemen végzett informatikus + java fejlesztő, dolgozaott már hasonló munkakörben pár évet.
a feladat:
adott egy linuxos szerver ami egyben a router feladatát is ellátja, nincs semmi különleges benne. időnként megszakad előtte a digi-s internet olyan furán, hogy látszólag él de mégsem (belváros, legendásan szar hálózat). ilyenkor ha van is net, nem kap/kér új ip címet mert nem is igazán szakadt meg a kapcsolat, de mégis mert új a digi-s ip.
megoldás keresése a szerveren: - vizsgáljuk meg, hogy van-e net - ha nincs net, hálókártya restart (ez segít, ilyenkor lesz új ip ) - ha van net, nincs teendő - mindezt loggoljuk le
adtam rá 20 percet, mindent használhat.
fél óra múlva megköszöntem és hazaküldtem, hogy holnap sem kell jönnie. még a keresőszavak eltalálásával próbálkozott.
ez nem azt jelenti, hogy én vagyok a jolly joker. nem baj ha nem tudsz valamit, de akkor tudd megkeresni, tudj helyes kérdést feltenni (esetünkben a google-nak), tudj logikusan gondolkozni.
Kéni szeretnék egy kis segítsége. Alu építőprofilban hogy tudok plexit rögzíteni van ere valami kiegészítő? Az alu keret megvan úgyhogy nem megoldható, hogy szétszedem és a nútba teszem bele .
MoparMan | 3987
2019-01-12 13:24:20
[40364]
ez igaz sajnos, arra pont jók lesznek s képzetlen mérnökök.