Nincs step/dir, mert ez egy analóg rendszer. +-10V-os vezérlőjelek vannak. CSMIO IP/A mozgásvezérlő. A szelepeket tökéletesen vezérli, lineáris útmérőket használtam "encoder" helyett. Így jön létre a pozíciószabályozási kör. Viszont szervoerősítő hiányában nincs "sebesség" szabályozás, mert azt sajnos nem tudja a CSMIO. Pontosan nem tudom az okát, hogy miért így működik, de ha bekapcsolom a slave axis-t, akkor vagy PID hibával megáll, vagy végigmegy, de nem lesz jó az eredmény. Viszont X és A szétszedve, tökéletesen működik a gép. Viszont baj van, ha valaki mellé gépel... Erre keresnék megoldást.
Azt is elmondod, hogy a slave axis miért nem jó? Egyébként úgy próbáltad, hogy nem állítól be a mach3-ba slave-t, hanem a step és a dir jeleket két vezérlőre küldöd? Nálam az Y így működik.
Segítséget szeretnék kérni, építettem egy CNC élhajlítót MACH3 alapokon, proporcionál hidraulika, CSMIO, stb. mindegy.
A lényeg, hogy olyan G-kódra lenne szükségem, hogy minden X koordinátához hozzárendel egy A koordinátát. Mert a két munkahengernek egyformán kell működnie. Slave axis nem megfelelő.
Tehát valahogyan szeretném megoldani, akár notepaddel akár egyéb mással a következőt:
f100 x10 f300 x -50 bla bla bla
ez az eredeti kézzel írott kód és ilyen kellene
f100 x10 a10 f300 x -50 a -50
Létezik erre valamilyen megoldás? A kézzel beírás felejtendő, mert azzal gyakran hibát vinne bele az ember és akkor befeszül a híd... Tehát a lényeg, olyan valami kellene hogy megírom a kódot x-el, és legyen ott az A is.
Köszönöm a segítséget előre is.
Kidwick | 2567
2019-02-14 22:40:23
[40756]
Lehet az a baj,hogy nem sima bldc hanem 6 pólusú stepper motor?
Olyan ESC kell a szervó teszteredhez, ami ad neki 5V tápot is. Nem mindegyik ESC tudja, de ugyanolyan kinézetű. Enélkül táplálni kell a tesztert is. Nem itt volt a baj?
3 vezeték egy oldal ESC vezérlőn az a motor polusai másik oldalt piros+ , fekete- ezek a tápfesz vékon 3 csatis az a pwm vezérlő (ez kell hogy forogjon a motorod)!
Törölt felhasználó
2019-02-14 21:19:06
[40753]
csillag kötés van 3 tekercs 3 közös ezt szabadon hagyod többi 3 megy a vezérlöre!
Üdv! Van jópár pénznyerő játékautomatából bontott a videó végén látható brushless motorom 6 pólusu amiből 5 van bekötve gyárilag. Kivancsisagból ki akartam próbálni a videóban látható aliról rendelt 3 pólusu brushless teszterrel, nem sikerült. Kérdésem az hogy még lehet e hajtani vele és ha nem akkor mivel hajtható ill. mit hová kössek.:) válaszokat előre is köszönöm szépen!
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2019-02-12 20:04:21 [40743]
ANTAL GÁBOR | 4642
2019-02-12 20:04:21
[40743]
Megpróbálom megkeresni Olasz de a rövidités akár angol is lehet axial pumpe variable C = ? vagyis változtatható térfogatáramú axialdugattyús szivattyú .. Van egy kis dolgom de később rákeresek A C betű nem ugrik be mert a displacement az jobban illene. ( igaz inkább motorokat jellemzünk displacement -tel )
Köszönöm Gábor! Még egy kis plusz infó : Ez egy menetelő hajtás szivattyúja. Emlékeim szerint 7 hidraulika cső megy rá ebből 3 cső a vezérlése egy pedál szeleppel hogy a szivattyú hajtotta hidromotor előre hátra forogjon és a lenyomás mértékével a fordulata is változzon. Kiküld 2 nyomó csövet a motorra és 2 vastagabb cső megy az olajtartályra. 250 bar a vége ott nyit valami lepuffantó szelep. Szépen dolgozik de ha egyszer feladja jó lenne tudni mi helyettesíti különösebb átalakítások nélkül. Valószínűleg a Hansa vásárolta fel a gyártót, lehet egyszer be kellene mennem hozzájuk hátha...
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2019-02-12 18:29:17 [40739]
dtb | 1914
2019-02-12 18:43:36
[40741]
Elemcserének semmi köze hozzá, a beállítások egy(több) xml kiterjesztésű file-ban vannak letárolva. Inkább előfordulhat, hogy más-más profilt indítassz el?
Bogarásztam a closed loop-os léptető driverem leírását, és az alábbi sorokba futottam bele, amit nem tudok értelmezni. (Hónapok óta használom, és ennek tudata nélkül is működik, csak érdekelne, hogy mi ez?)
- Use Boma to select position over tolerance threshold and alarm polarity - Single and double pulses can be selected by Boma
Mi a bűbánat az a BOMA? (Nem a marketing rizsa fordítása a gond, hanem ez a Boma!) Egy oldal az egész leírás, sehol nincs semmi erre való utalás, hogy mi lenne ez, csak hivatkoznak rá... Valaki találkozott már ezzel?
ANTAL GÁBOR | 4642
2019-02-12 18:29:17
[40739]
Csak egy tipp ( de más ügyben megy magán levél ) axiáldugattyús szivattyú 40 cm3 / fordulat Tehát ha pl 1500 al forgatod akkor 60 liter / min . Saccra legalább 200 bar vagyis a meghajtás min 20 kW
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy a Mach3 időnként átírja az x tengelyem step pin értékét 2-ről 0-ra, ilyenkor persze nem is megy a tengely. Ha megnyitom a Motor Outputs fület ez látszik is (motorpin kép). Ezután nyomok egy Mégse-t, akkor ha újra megnyitom ezt az ablakot akkor már magától visszaáll 2-re. Nem egy mai darab a gép, lehet hogy esetleg Bios elem gyenge? Win XP sp3 van a gépen, a Mach3 újratelepítése sem javított a helyzeten. A cnc nincs rákötve a gépre, csak az UC100 van beledugva. Köszönöm.
Szalai György | 9490
2019-02-08 07:41:14
[40734]
Kellenének hozzá az fényvezető szálai is, hogy használható legyen. De hátha van valakinek.
Alapvetően generátorról szólt a kérdés nem egy komplett mérőrendszerről.
Grundig papa még nem átallotta mindkét nyelven ráírni.
Előzmény: Geszti Sándor, 2019-02-07 19:53:56 [40727]
Geszti Sándor | 1139
2019-02-07 19:53:56
[40727]
A sweep magában egy jelkiadó generátor, amihez kell egy szkóp amin látod az átvitelt. A woblerben mindkettő van és kukucskálható a frekiátvitel. 500Mhz-ig meg tudom mutatni.
Szerintem sincs magyar neve, a Wobbler németből a Sweep meg ugye angolból ragadt ránk. Régi rádiótechnikás kiadványok inkább wobblergenerátorként foglalkoztak vele.
Magyarul nem találkoztam még vele, függvény generátor még elterjedt. Hallottam a vobulálható függvény generátor alakot is, de legtöbbször magyar szövegben is az angol változatot olvastam.
Mindig mondtam, az egyes zárthelyiből lehet a legtöbbet tanulni. Ha, a konzolon kikapcsolom a rendszert az STP gombbal, ezután már engedelmes lesz, a végén menteni, és RUN. A neten található manuál persze nem szól erről, de a majd 100 cod megtalálható.
Segítség kellene Vettem 2 Lenze fr-váltót termináljával. Tegnap óta küzdök velük, előre bocsájtva, most találkoztam először ilyennel életem első 75 évében. Mindkettőt valami módon mozgásra bírtam, tehát működnek. Át szeretném programozni őket, hogy potival tudjam a frekvenciát változtatni, beállítva a legkisebb legnagyobb frekvenciát-és egyebeket. De csak addig jutok, hogy elő tudom hívni az egyes kódokat, de tovább nem jutok. Valahol itt van a titok, a "Part"-okat nem tudom villogásra bírni, pedig akkor lehetne azokon változtatni. Itt kellene a segítség, persze az utolsó szőrszálig, figyelembe véve a fent említett kort. Köszönettel
rotaryfun | 404
2019-02-06 21:32:42
[40718]
A hifi- ben elég sokszor a földhurok okoz "brummot" vagy akár gerjedést. Ez a probléma más alacsony jelszintű elektronikus rendszereket is meg tud zavarni. Itt egy cikk hátha segít.